Αρχική » Grid with Sidebar » Οι προβλέψεις των Γάλλων για τις μπεκάτσες της φετινής χρονιάς

Οι προβλέψεις των Γάλλων για τις μπεκάτσες της φετινής χρονιάς

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Για πέμπτη συνεχή χρονιά το γραφείο θήρας της Γαλλίας,  προσπαθεί να κάνει μια  πρόβλεψη για την αφθονία των μπεκατσών που θα διαχειμάσουν στη Γαλλία.
 
Η πρόβλεψη αυτή βασίζεται κυρίως σε ένα μοντέλο που θα λαμβάνει υπόψη το ποσοστό των νεαρών θηρευμένων μπεκατσών που θηρεύτηκαν στην Ρωσία στις αρχές της φθινοπωρινής μετανάστευσης και οι οποίες είχαν ολοκληρώσει την πτερόροια 
 
Το μοντέλο αυτό λαμβάνει υπόψιν του τις καιρικές συνθήκες της άνοιξης και του καλοκαιριού στις περιοχές αναπαραγωγής των μπεκατσών και την αφθονία της μπεκάτσας κατά τη διάρκεια του περάσματος στην ευρωπαϊκή Ρωσία. Στις 19 Οκτώβρη του 2015, η πρόβλεψη ήταν ότι οι μπεκάτσες που θα διαχειμάσουν στη Γαλλία είναι στο μέσο όρο των ετών της δεκαετίας του 2000. Δεν αναμένονται δηλαδή μεγάλες αυξομοιώσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
 
Η έλλειψη βροχοπτώσεων τον Σεπτέμβριο στην Ευρωπαϊκή Ρωσία που συνδέονται με ήπιες θερμοκρασίες οδήγησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου τις μπεκάτσες να αναβάλουν την έναρξη της μετανάστευσης. Ωστόσο, η άφιξη του κρύου στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου στην ευρωπαϊκή Ρωσία και την κεντρική Ευρώπη βοήθησε ώστε να ξεκινήσει η αποδημία και να μπουν μπεκάτσες στη Γαλλία. 
 
Πάντως το μεγαλύτερο κύμα από μπεκάτσες που θα διαχειμάσει στη Γαλλία αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. 
 
Πηγή  ONCFS

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ