Αρχική » Grid with Sidebar » Ο ΚΣ Ιστιαίας απαντά σε δημοσίευμα της “ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ”

Ο ΚΣ Ιστιαίας απαντά σε δημοσίευμα της “ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ”

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ο ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ “ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ”
Απάντηση σε άρθρο της “εφημερίδας των συντακτών” με τίτλο “όταν τουφεκίζουν τους υγρότοπους το κράτος δεν ακούει”, όπως δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλίου 2017, δίνει στην συντάκτρια του άρθρου, κα Ντίνα Ιωακειμίδου, καθώς και στην δημοσιότητα, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιστιαίας, κ. Ιωάννης Σκιαθίτης, σχετικά με το καθεστώς απαγόρευσης του κυνηγιού και τον χαρακτηρισμό ως ΖΟΕ της περιοχής “Μικρό & Μεγάλο Λιβάρι” Κανατάδικων.
 
Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:
 
Κα Ιωακειμίδου,
Σας  ευχαριστώ για το ενδιαφέρον το οποίο δείξατε  για την περιοχή της Ιστιαίας και για την δυνατότητα που μου δίνετε να σας απαντήσω.
 
Επίσης σας ευχαριστώ για την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας εκ μέρους σας, διότι όπως επιβεβαιώνεται από το άρθρο σας δεν τηρείτε στάση διερευνητική και αμερόληπτη αλλά απόλυτα προσκείμενη προς μια κατεύθυνση.
 
Η άρνηση δημοσίευσης της απάντησης μου, ελπίζω να μην εμπλέκει εσάς και να είναι απόφαση της ΕΦΣΥΝΤ, διότι δεν θέλω να πιστεύω ότι η μιντιακή nomenklatúra ζει και βασιλεύει εν έτη 2017. Αμφιβάλλω όμως, ότι ¨εργοδότες είναι οι αναγνώστες σας¨.
 
Επιτρέψτε μου,  για την Αριστερά να  έχω άλλη άποψη ή οποία δεν έχει καμιά σχέση με εσάς γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται από τις πρακτικές σας. 
 
Επίσης, δεν θα εκλάβω την άρνηση δημοσίευσης, ως απουσία επιχειρημάτων και ως μη κατανόηση του όλου προβλήματος,  γιατί είναι πολύπλευρο, πολυσύνθετο και με σημαντικές ιδιαιτερότητες.
 
Τέλος, ελπίζω να μην λειτουργείτε ως εντολοδόχος  ευαισθητοποιημένων πολιτών!
 
Επί του θέματος,  σας ευχαριστώ που αποδέχεστε τον όρο υγρότοπος διότι περί αυτών πρόκειται και όχι περί υδροβιότοπων,  γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από το έγγραφο Ηα 2555/30.09.1987 του Δασαρχείου Ιστιαίας,  που αναφέρεται στο άριθμο Προεδρικό Διάταγμα. 
 
Η περιγραφή σας για την μετανάστευση των πουλιών από την Σαχάρα στην Ελλάδα  αναφέρεται στην εαρινή μετανάστευση.
 
Όσον αφορά για τους κουμπουροφόρους να τους αναζητήσετε σε άλλη Ήπειρο σε άλλη χώρα, διότι από τα μέσα της δεκαετίας τους ΄80 το εαρινό κυνήγι έχει απαγορευτεί στην χώρα μας.   Ενημερωτικά σας πληροφορώ ότι γενικά το κυνήγι στην χώρα μας αρχίζει 20 Αυγούστου και λήγει τέλος Φεβρουαρίου εκάστης κυνηγετικής σεζόν, επίσης υφίστανται περιορισμοί ανά είδος θηρεύσιμων, ανά τόπο και ανά χρονική περίοδο, σύμφωνα με την εκάστοτε Ρυθμιστική Θήρας η οποία υπογράφεται από τον εκάστοτε αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος.& Ενέργειας.
 
Κατέχετε πλήρως την τέχνη της παραπληροφόρησης και της απόκρυψης της αλήθειας.
 
Θα ήταν σκόπιμο να είχατε μελετήσει τα άρθρα μου και όχι να καταβροχθίζετε ότι σας δίνουν  διότι πουθενά στα κείμενα μου δεν αναφέρεται η έκφραση «Σιγά τους υδροβιοτόπους ….». 
 
Όσο για τις ασβεστόγουρνες το πιστεύω ακράδαντα γιατί αυτή είναι η αλήθεια.
 
Η σπουδαιότητα τους έχει  υπερεκτιμηθεί.
 
Θα σας παρακαλούσα όταν αναφέρεστε άμεσος ή έμμεσος  προς εμένα, να είστε συγκεκριμένη και σαφής, δηλαδή να αναφέρεστε σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο και όσον αφορά την βιβλιογραφία να τηρείτε την επιστημονική  πρακτική. Επίσης να μην «κολλάτε» λέξεις οι οποίες δεν έχουν γραφτεί διότι αλλοιώνετε η ουσία και σημασία ενός κειμένου. Να «ακούτε» αυτά που λέει κάποιος και όχι αυτά που εσείς νομίζετε.
 
Πουθενά δεν αναφέρω το  «ψυχαγωγικούς……. και όχι ψυχιατρικούς λόγους κλπ» όπως αναφέρετε, αλλά «Σας πληροφορώ ότι το κυνήγι δεν είναι ούτε ευχαρίστηση ούτε ψυχοθεραπεία αλλά τρόπος ζωής και άσκησης» και ότι: «Γιάννης Σκιαθίτης ένας ταπεινός κυνηγός που ακόμα  δεν έχει επισκεφτεί ψυχοθεραπευτή, από την άσκηση της χρόνιας κυνηγετικής του  δραστηριότητας και απ΄ ότι τυγχάνει να γνωρίζω  ούτε κανείς άλλος κυνηγός». Επίσης,  «πότε θα έρθει η τουριστική ανάπτυξη;».
 
Sorry, αλλά δημοσιογραφικά είστε απαράδεκτη. 
 
Όσον αφορά τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ συμφέροντα τα οποία επικαλείστε σας ενημερώνω, ότι ούτε εγώ προσωπικά, ούτε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιστιαίας έχει εκτάσεις, επιχειρηματικές δραστηριότητες, καντίνες, ούτε μετέχουμε ως Μέλη ΜΚΟ ή Κοιν.Σ.Επ.,  κλπ,  επίσης ούτε σκοπεύουμε να τσιμπεντοποιήσουμε τα πάντα, ούτε  «στάχτη και μπούρμπερη να γίνουν όλα», όπως αναφέρετε.
 
Καλυτέρα να τα αναζητήσετε στους «όψιμους οικολόγους», αυτοί δραστηριοποιούνται μέσω Κοιν.Σ.Επ στην περιοχή.  Στην διάθεση σας, για όποιες διευκρινήσεις επιθυμείτε.
 
Επίσης σας ενημερώνω, ότι μέχρι σήμερα ο Κυνηγετικός  Σύλλογος Ιστιαίας δεν έχει επιβαρύνει και δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ δημόσιο ή κοινοτικό χρήμα. Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε.
 
Ελπίζω να γνωρίζετε τις δραστηριότητες του;
 
Το κείμενο σας περιέχει πολλές ανακρίβειες όσον αφορά τα είδη πουλιών τα οποία αναφέρονται στην αναφορά σας για την  κα Λ. Σιμιτζή,  δεν αναφέρετε σε ποιον χρόνο λαμβάνουν χώρα όλα αυτά.
 
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΦΩΛΕΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥΛΙΩΝ.
 
Τα πουλιά διέρχονται τον χειμώνα για λίγες ημέρες κυρίως με βαρυχειμωνιές.
 
Είστε σίγουρη ότι  όλα αυτά υπάρχουν στους υγρότοπους της Ιστιαίας;
 
Σας προσκαλώ, δημόσια να επισκεφτούμε τους συγκεκριμένους υγρότοπους για να παρατηρήσω και εγώ τα ανωτέρω είδη ορνιθοπανίδας στα οποία αναφέρεστε, μάλλον θα εννοείτε άλλη περιοχή και σε άλλον χρόνο.
 
Επίσης, εντύπωση μου προκαλεί η αναφορά σας στο παραποτάμιο δάσος, τα 2.085 τμ που χαθήκαν ως αποτέλεσμα επιχωματώσεων κλπ,  δεν σας παρεξηγώ όμως διότι απ΄ ότι φαίνεται  δεν γνωρίζετε τα τοπικά δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
 
Θα χαρακτήριζα τις απόψεις σας καθαρά βιβλιογραφικές, απέχουν παρασάγγας  από την πραγματικότητα, εκτός και εάν  όλα αυτά υπάρχουν δίπλα μου, μια άλλη πραγματικότητα σε μια άλλη διάσταση.
 
Για την αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνω ότι οι απαγορευτικές πινακίδες θήρας ήταν σε συνεργασία του Κυνηγετικού Συλλόγου  με το Δασαρχείο Ιστιαίας και χρηματοδοτήθηκαν εξ ολοκλήρου από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιστιαίας.
 
Αντί να αναρωτιέστε για το άριθμο Προεδρικό Διάταγμα, οφείλατε σε κάθε περίπτωση ως δημοσιογράφος να κάνετε έρευνα, την οποία δεν πράξατε.
 
Όλα καλά.
 
Έκανα προσωπικά έρευνα και σας ενημερώνω:
 
11 Απριλίου 1990, εκπνέει η οικουμενική Κυβέρνηση  Ξ. Ζολώτα και αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας η Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη.
Πρόεδρος Δημοκρατίας  ο Χρήστος Σαρτζετάκης.
Υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ ήταν ο Κ. Λιάσκας  (από 23-11-1989 έως 11-04-1990), πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας) Πολιτικός Μηχανικός κατ΄ επάγγελμα.
10 Απριλίου 1990, πριν την εκπνοή της κυβέρνησης Ξ. Ζολώτα δημοσιεύεται το άριθμο δισέλιδο Προεδρικό Διάταγμα  με αριθμό ΦΕΚ 205/Τεύχος Δ/10-04-1990. 11-04-1990, αναλαμβάνει υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ ο Σ. Μάνος.
Το ανωτέρω άριθμο Προεδρικό Διάταγμα, αποτελεί ένα νομοθετικό πραξικόπημα το οποίο είναι διάτρητο & παρουσιάζει  σοβαρές  ελλείψεις, και παραλείψεις, συγκεκριμένα:
1. Είναι άριθμο, σημειώνουμε ότι, την ίδια  ημέρα,  στις 10-04-1990 δημοσιεύτηκαν τα Π.Δ.  με αριθμούς από 132 έως 176 στα ΦΕΚ 54 έως και 63/ Τεύχος Α /10-04-1990, συνολικά 44 τα οποία δημοσιευτήκαν στο Τεύχος Α και όχι στο Τεύχος Δ,  όπως το ανωτέρω.
2. Δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο έγινε, δεν αναφέρεται πουθενά ο λόγος ύπαρξης του και η σκοπιμότητα του.
3. Δεν υφίσταται ειδική περιβαλλοντική μελέτη όπως προβλέπει το ίδιο  και  η οποία είναι απαραίτητη σε κάθε περίσταση.
4. Υπογράφεται μόνο από τον Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ ενώ θα έπρεπε να συνυπογράφεται από τους Υπουργούς Γεωργίας και Βιομηχανίας.
5. Δεν λήφθηκε υπόψιν η υπ. αριθμ. 76/1988 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας, η οποία γνωμοδοτεί για την εξαίρεση του «Μικρού Λιβαριού» από τις απαγορευτικές διατάξεις λόγω τουριστικής ανάπτυξης και για το «Μεγάλο Λιβάρι» θέτει σοβαρές αντιρρήσεις.  Παρεμπιπτόντως η συγκεκριμένη απόφαση αναγράφεται λάθος  (76/1985) στο ΠΔ, ελπίζω όχι εσκεμμένα.
6. Δεν λήφθηκε υπόψιν η γνωμοδότηση του Δασαρχείου Ιστιαίας με αριθμό Hα 2555/1987, η οποία αναφέρει ότι δεν είναι υγροβιότοποι & τάσσεται υπέρ των απαγορεύσεων (απαγόρευση Θήρας) μόνο στο «Μεγάλο Λιβάρι» και σε περίμετρο 200 μ..
7. Εξαιρείται ο ιχθυογεννητικός σταθμός στο «Μεγάλο Λιβάρι» χωρίς να αιτιολογείται η εξαίρεση του.
Όλα τα ανωτέρω αποτελούν σοβαρές παραλείψεις εσκεμμένες ή όχι, οι οποίες καθιστούν το ΠΔ   ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΟ, όπως αναφέρεται στο υπ. αριθμ. 68341/04-05-1990 έγγραφο του Υπουργείου Γεωργίας.
Το σημαντικό όμως είναι ότι σήμερα, 27 χρόνια μετά,  το ΠΔ έχει από μόνο του απαξιωθεί διότι, δεν επέφερε  κανένα αποτέλεσμα  είτε αναπτυξιακά είτε στην προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη την οποία εσείς επικαλείστε δεν έχει έρθει μέχρι σήμερα, ούτε πρόκειται να έρθει. Βέβαια εξαρτάται πως και για ποιους ορίζετε εσείς την ανάπτυξη;
Μήπως για καμιά ΜΚΟ ή Κοιν.Σ.Επ.;
Στο δια ταύτα. πιστεύουμε ότι όλοι χωράμε στην περιοχή και δεν επιθυμούμε να αποκλείσουμε κανέναν, σε αντίθεση με την απέναντι πλευρά η οποία επιθυμεί την «οικολογική τσιφλικοποίηση  και τρομοκρατία της περιοχής».
Κλείνοντας, σας ενημερώνουμε ότι όσον αφορά το κυνήγι επιθυμούμε να επιτραπεί το κυνήγι στον  κάμπο της Ιστιαίας.  Δεν είμαστε ούτε παραλογισμένοι, ούτε διακατεχόμαστε από άκρατες ιδεοληψίες, όπως εσείς και η ομήγυρη σας.
Συμπερασματικά, μπορώ να πω ότι η αξία του λόγου σας έχει βαρύτητα  όταν πίνετε το τσάι σας με τους φίλους σας και κάνετε ασκήσεις επί χάρτου περί οικολογίας και ανάπτυξης. Κατανοώ πλήρως τους λόγους για τους οποίους το οικολογικό κίνημα στην χώρα μας  δεν έχει αποκτήσει κοινωνικά ερείσματα και στήριξη και θα διαδραματίζεται πάντα εντός κεκλεισμένων  θυρών. Να γνωρίζετε πάντως,  ότι τα ερείσματα σας στην τοπική κοινωνία της Β. Ευβοίας είναι ασήμαντα και μέτριουνται σε διψήφιο αριθμό.
Τέλος, δεν σας κρύβω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, ότι κάτι δεν πάει καλά σ΄  αυτή την χώρα. Πρώτα,  ψάξτε τον περίγυρο σας και αφήστε τους άλλους.
 
Ευχαριστώ
Στην διάθεση σας, Γιάννης Σκιαθίτης
Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιστιαίας
 
 
Ακολουθεί η ηλεκτρονική επικοινωνία (email) του κ. Σκιαθίτη με την “εφημερίδα των συντακτών”…
 
Σκιαθίτης Γιάννης 
 
Σας κοινοποιώ την επικοινωνία με e-mail που είχα με την εφημερίδα συντακτών. Τα σχόλια δικά σας. Πραγματικά ΛΥΠΑΜΑΙ, γιατί στήριξα τον συγκεκριμένο χώρο ελπίζοντας κάτι να αλλάξει…
 
Κύριε ……………,
 
στις 30.07.2017 ημέρα Σάββατο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας το άρθρο της κας Ντίνας Ιωακειμίδου, με θέμα: « Όταν τουφεκίζουν τους υγρότοπους το κράτος δεν ακούει», το οποίο κάνει αναφορά στην περιοχή της Ιστιαίας και σε μένα προσωπικά ως Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιστιαίας.
Επικοινώνησα αρχικά στις 02.08.2017 με την εφημερίδα σας, με την κα……………, την οποία  ενημέρωσα και ζήτησα να δημοσιευτεί άρθρο (απάντηση στο άρθρο της κας Ιωακειμίδου) Σάββατο και στην στήλη Νησίδες όπως της κας Ιωακειμίδου. Αρχικά μου απάντησε ότι αυτό το Σάββατο, 05.08.2017 δεν δίνατε να δημοσιευτεί αλλά το Σάββατο 12.08.2017. Στην επόμενη επικοινωνία μου, που  είχα μαζί της στις 04.08.2017 με ενημέρωσε ότι δεν θα δημοσιευτεί Σάββατο 12.08.2017. Ζήτησα κάποιον υπεύθυνο και με παρέπεμψε σε εσάς.
Παρακαλώ, ενημερώστε με εάν θα δημοσιευτεί το Σάββατο 12.08.2017 και πότε πρέπει να σας αποστείλω το άρθρο μου. Ζήτησα από την κα …………. να μου δώσει το e-mail σας και το τηλέφωνο σας αλλά μου έδωσε της εφημερίδας τηλεφωνικό κέντρο  & κεντρικό  e-mail της εφημερίδας, ενώ αρχικά μου είχε δώσει το δικό της (…………[email protected]).
Για δεοντολογικούς λόγους πιστεύω ότι πρέπει να δημοσιευτεί το άρθρο μου στην εφημερίδα σας.
Επίσης σας παρακαλώ  να κρατήσετε ίσες αποστάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση ενημερώστε σε εύλογο χρόνο  με για να πράξω τα δέοντα.
 
Ευχαριστώ.
Γιάννης Σκιαθίτης
Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Ιστιαίας
Στάλθηκε στο [email protected], στις 04.08.2017 ώρα 09:42
           
 
Νησιδες
Παρασκευή, 4 Αύγουστος 2017, 18:52
Από: “………………….. @gmail.com>
Ανεπεξέργαστο μήνυμα Προβολή για εκτύπωση
Καλησπέρα από την Εφημεριδα των Συντακτών.
Κατ αρχήν το όνομά μου είναι ……………………
Διάβασα το mail σας και δεν κατάλαβα το πρόβλημα. Στο κείμενο της κύριας Ιωακειμιδου υπάρχουν οι απόψεις σας που έχουν δημοσιοποιηθει σε τοπική Εφημερίδα.
Ζητάτε να δημοσιεύσουμε άρθρο σας. Μάλλον αγνοείτε ότι ρεπορτάζ και άρθρα δημοσιεύουν οι συντάκτες και οι συνεργάτες της Εφημερίδας.
Προφανώς θέλετε να στείλετε κάποια επιστολή για να υποστηρίξετε τις απόψεις σας.
Αν αυτό εννοείτε μπορείτε να μας την στειλετε χωρίς να υπερβαίνει τις 300 λέξεις και φυσικά θα δημοσιευτεί χωρίς να δεσμευτούμε για το πότε.
Σας ευχαριστώ
           
 
Re: Νησιδες
Κυριακή, 6 Αύγουστος 2017, 9:08
Από: “Γιαννησ Σκιαθιτησ” 
Προς: “…………………..” <…………….. @gmail.com>
Ανεπεξέργαστο μήνυμα Προβολή για εκτύπωση
 
——————————————–
Στις Παρ., 04/08/17, ο/η …………………@gmail.com> έγραψε:
 
Θέμα: Νησιδες
Ημερομηνία: Παρασκευή, 4 Αύγουστος 2017, 18:52
 
Κρίμα κε ………………..
 
γιατί, μέχρι σήμερα πίστευα, οτι: “ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ”, όπως η ΕΦΣΥΝΤ  διαφημίζει.
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ
 
Re: Νησιδες
Κυριακή, 6 Αύγουστος 2017, 17:52
Από: ………………..” <……………… @gmail.com>
Προς: “Γιαννησ Σκιαθιτησ” 
Ανεπεξέργαστο μήνυμα Προβολή για εκτύπωση
Και αυτοί είναι.
You might also like:
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΖΙΝΟ ΑΙΔΗΨΟΥ»
ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ …
ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΑΙΔΗΨΟΥ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΥΠΕΡΧΕΙΛΗΣΕ ΞΑΝΑ Ο ΧΥΤΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ …
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ