Αρχική » Grid with Sidebar » Ο Κ.Σ. Καρδίτσας βραβεύει τους κυνηγούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα διαχείρισης αρπάγων

Ο Κ.Σ. Καρδίτσας βραβεύει τους κυνηγούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα διαχείρισης αρπάγων

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σε μια όμορφη και πολύ ουσιαστική εκδήλωση την Πέμπτη 28-3-2019 στις 8 το βράδυ στα γραφεία του Συλλόγου μας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. τίμησαν και επιβράβευσαν με επαίνους , άδειες θήρας και δωροεπιταγές τους κυνηγούς – μέλη μας που συμμετείχαν ενεργά τόσο στο πρόγραμμα διαχείρισης κορακοειδών – αλεπούς – πετροκούναβου , όσο και στο πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης κενών καλύκων κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2018- 2019.
 
Οι κυνηγοί μας ανταποκρίθηκαν στα δύο προγράμματα του Συλλόγου, τα οποία έχουν μεγάλη περιβαλλοντική και φιλοθηραματική αξία και συγκέντρωσαν εκατοντάδες πειστήρια θήρας αρπάγων και αρκετές χιλιάδες κενούς χρησιμοποιημένους κάλυκες φυσιγγίων. Υπενθυμίζουμε ότι στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης του θηραματικού κεφαλαίου της περιοχής μας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας για έκτη συνεχή χρονιά είχε παροτρύνει όλα τα μέλη – κυνηγούς του να θηρεύουν τα κορακοειδή, την αλεπού και το πετροκούναβο στην διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2018 – 2019.
 
Τα παραπάνω θηρεύσιμα είδη βρίσκονται σε υπερπληθυσμούς και ασκούν μεγάλη πίεση στους υπόλοιπους πληθυσμούς της άγριας πανίδας. Παράλληλα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος με ειδικό πρόγραμμα προέτρεπε τους κυνηγούς μέλη του, να συλλέγουν από τους κυνηγότοπους τους άδειους κάλυκες, μια ενέργεια με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
 
Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα παρόντα μέλη για όλα τα τρέχοντα θέματα και τις δράσεις του Συλλόγου κάνοντας ουσιαστικά μια αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε. Ιδιαίτερη σημασία είχε η παρουσία στην εκδήλωσή μας, δύο νέων επιχειρηματιών οι οποίοι εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον να πρωτοπορήσουν με τη δημιουργία γραμμής πραγματικής και ουσιαστικής ανακύκλωσης του υλικού από τους κενούς κάλυκες που συγκεντρώνουν κυνηγοί , Κυνηγετικοί Σύλλογοι και Σκοπευτήρια.
 
Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί για μία ακόμη φορά, όλα τα μέλη για την ενεργό συμμετοχή τους στα προγράμματα που υλοποιούνται απαρέγκλιτα στην περιοχή ευθύνης μας.
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ