Αρχική » Grid with Sidebar » Παιχνιδια στις πλατες των κυνηγων απο του δασικους

Παιχνιδια στις πλατες των κυνηγων απο του δασικους

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
 
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ…ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
 
Σε μία κίνηση πίσω από την οποία κρύβονται πολλά για το μέλλον του κυνηγιού στην Ελλάδα, ο προϊστάμενος του τμήματος Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας του ΥΠΕΚΑ κ. Μπόκαρης, με πρόσφατο άρθρο του σε περιοδικό της Ορνιθολογικής, προχώρησε σε αναφορές που επιβεβαιώνουν ακόμη και στον πλέον καλόπιστο πως οι πρακτικές της χρεωκοπίας διατηρούνται στο ακέραιο, σε όλους τους τομείς και τα πόστα που υποτίθεται θα μας έβγαζαν από την κρίση.
 
Ο κ. Μπόκαρης, ενώ μέχρι προσφάτως εξυμνούσε την ΚΣΕ και τη συνεργασία με τους κυνηγούς στα πλαίσια της αντιμετώπισης της  λύσσας, ξαφνικά αλλάζει πλώρη 180 μοίρες και επιδίδεται σε ένα κρεσέντο αντικυνηγετικών αναφορών, που προσβάλλουν πρώτα απόλα  τον ίδιο και μετά  όλους εμάς τους υπόλοιπους που ανεχόμαστε ακόμη και σήμερα να υπάρχουν φαινόμενα τύπου «Μπόκαρη» στη δημόσια διοίκηση και μάλιστα να μας κουνάνε και το δάχτυλο αν δεν είμαστε «φρόνιμοι».
 
Οι κυνηγοί, δε θέλουμε ούτε καλές, ούτε κακές κουβέντες από τον κ. Μπόκαρη και από κάθε Μπόκαρη. Αυτό που θέλουμε και απαιτούμε είναι να σταματήσει επιτέλους η θήρα αλλά και άλλα, βασικότερα αγαθά στην Ελλάδα, να αποτελούν αντικείμενα φαιδρών και ρουσφετολογικών διαπραγματεύσεων και μάλιστα με ανθρώπους που στερούνται τόσο το ήθος όσο και τις απαραίτητες γνώσεις για να τα διαχειριστούν.
 
Στο εξαιρετικά προσβλητικό κείμενο για τη νοημοσύνη των κυνηγών αλλά και κάθε Έλληνα που επιθυμεί το δημόσιο να στελεχώνεται από άξιους και ικανούς, ο κ. Μπόκαρης επιδίδεται σε μία φιλολογικού τύπου, άχρηστη επί της ουσίας ανάλυση της τραγικής πραγματικότητας που επικρατεί σήμερα στο φυσικό περιβάλλον της χώρας λες και είναι κανά μέλος περιβαλλοντικής οργάνωσης και όχι ένας από τους καθύλη αρμόδιους και κατ’ επέκταση υπεύθυνους για την κατάσταση που επικρατεί. 
 
Ακολουθώντας πιστά τις αρχές της γενιάς του facebook όπου όλοι κρίνουν, κανένας δεν προτείνει, κανένας δεν προσφέρεται και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και εκτονωμένοι και ας καταρρέει η χώρα και μαζί μ’ αυτή κι εμείς,  ο κ. Μπόκαρης έρχεται σε εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα να μας θυμίσει πως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως η δασική υπηρεσία, που θα έπρεπε να αποτελεί το καμάρι της Ελληνικής κοινωνίας και να είναι ο δίαυλος επικοινωνίας των Ελλήνων με την Ελληνική φύση, έχει μείνει απομονωμένη και αποκλεισμένη να περιμένει τη διάλυση ή την κατάργηση της, από πολιτικούς και κόμματα με τους οποίους οι «εκπρόσωποι» των δασικών έχουν όπως φαίνεται ίδιες προσεγγίσεις, απόψεις, θέσεις, ύφος και ήθος.
 
Το ότι το φυσικό περιβάλλον της χώρας προορίζεται για χρήση μόνο από εργολάβους, πολυεθνικές του νερού και των μετάλλων και επιχειρηματίες οικολόγους το γνωρίζουμε. Παρόλα αυτά φροντίζουν κάποιοι  να μας το θυμίζουν και μάλιστα με προκλητικό τρόπο.
 
Στο συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο ξεπερνά σε αυθαίρετη αντικυνηγετική ρητορική ακόμη και τους πιο ακραίους αντικυνηγούς της ορνιθολογικής, ο κ. Μπόκαρης, ξεκινά με μία γενικόλογη ανάλυση του πόσο σημαντικό είναι το φυσικό περιβάλλον της χώρας και πόσο σημαντικό είναι να το προστατέψουμε μιας και αυτό επιτάσσει το σύνταγμα. Στη συνέχεια, αναφέρει τη μεγάλη αξία που έχει το να καταγράψουμε «με αξιόπιστο και επιστημονικό τρόπο» την πανίδα της χώρας και τις απειλές που αντιμετωπίζει.
 
Το γεγονός πως ο ίδιος και η υπηρεσία του δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με καταγραφή της πανίδας αλλά εκχωρούν τη συνταγματική αυτή υποχρέωση στην ορνιθολογική και την παρέα της, άρα επί της ουσίας καταπατούν το σύνταγμα, ο κ. Μπόκαρης το περνάει στο ντούκου. Μήπως στους πολιτικούς πρέπει να προσθέσουμε και τους υπηρεσιακούς στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν θεσμικό ρόλο και κάνουν κουρελόχαρτο το Σύνταγμα της Ελλάδας;
 
Στη συνέχεια ευλογεί τα γένια του με την αναφορά πως το ΥΠΕΚΑ εκπονεί προγράμματα για τη βελτίωση των «συντελεστών προστασίας των υδροβιοτόπων», όπου προφανώς εννοεί το ότι μπαίνει το λογότυπο του Υπουργείου στις αμφισβητούμενες ενέργειες και προγράμματα της ορνιθολογικής. Προφανώς θεωρεί πως όλοι οι Έλληνες που ζούνε κοντά στη φύση ή  δραστηριοποιούνται σε αυτή είναι ηλίθιοι και δε βλέπουν πως ακόμη και οι υγρότοποι ραμσαρ έχουν ρημάξει τελείως όπως π.χ. η λίμνη Κορώνεια. Μήπως φταίει το κυνήγι για την Κορώνεια κ. Μπόκαρη;
 
Ούτε την Πάρνηθα δε μπόρεσαν να προστατέψουν και τώρα παραδίνουν μαθήματα προστασίας του περιβάλλοντος σε πλήρη αντιστοιχία με τους πολιτικούς που χρεοκόπησαν τη χώρα και τώρα έχουν το θράσος να λένε πως θα τη σώσουν.
 
Παρακάτω μετά την άχρηστη άρα ύποπτη αμπελοφιλοσοφία, ο κ. Μπόκαρης περνά στο ζουμί της υπόθεσης. Χωρίς να παρουσιάζει κανένα τεκμήριο για τα όσα λέει, ωσάν να είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία, θέτει ευθέως θέμα άσκησης της θήρας το Φεβρουάριο γιατί λέει μεταναστεύουν τα καημένα τα πουλάκια και θέτει επίσης θέμα άσκησης της θήρας στους υγροτόπους, όπως προφανώς του είπαν τα σαίνια της ορνιθολογικής. Ο ίδιος με τόσο πλούσια συνδικαλιστική δράση είναι εξαιρετικά δύσκολο να πρόλαβε να μελετήσει τη μετανάστευση των θηρεύσιμων πτηνών, ή καμία από τις έρευνες των κυνηγετικών οργανώσεων. Όπως οι βουλευτές που δε διάβασαν το μνημόνιο ένα πράμα. Του τα λένε οι «ειδικοί» όμως. Επιστήμονας που τοποθετείται αρνητικά χωρίς να τεκμηριώνει ούτε στο ελάχιστο τα λεγόμενά του, σε ζήτημα που σχετίζεται με δραστηριότητα χιλιάδων πολιτών την οποία υποτίθεται πως ρυθμίζει, μόνο στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχει. Ενδημικό είδος. 
 
Και μετά αφού έχει άμεσα, αυθαίρετα και προκλητικά ενοχοποιήσει το νόμιμο κυνήγι, μας κάνει ανάλυση του «Προγράμματος» που εκπονεί το ΥΠΕΚΑ με την ορνιθολογική για τον έλεγχο όχι μόνο της λαθροθηρίας αλλά και της νόμιμης θήρας, στα πλαίσια του οποίου εξομοιώνει επί της ουσίας τους «ιδιωτικούς φύλακες θήρας» με τους «φύλακες πρασίνου» των φορέων διαχείρισης. Το ότι οι μεν μετράνε θύματα και χιλιάδες μηνύσεις ενώ οι δε ούτε μήνυση δε μπορούν να κάνουν ούτε αναγνωρισμένα καθήκοντα έχουν ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ του ΥΠΕΚΑ που τους αφήνει στην αεργία, δεν πτοεί τον κ. Μπόκαρη στην προσπάθειά του να υποβαθμίσει τις κυνηγετικές οργανώσεις και να κόψει ότι μπορεί από το κυνήγι.
 
Το γεγονός πως η δασική υπηρεσία και το ΥΠΕΚΑ ολόκληρο παρακάμπτουν τις διαδικασίες προστασίας του περιβάλλοντος με τα Fast Tracks στις τεράστιες καταστροφικές τεχνικές επεμβάσεις που δέχεται η Ελληνική φύση σήμερα όπως τα μεταλλεία χρυσού, τα αιολικά σε όλες τις βουνοκορφές, οι εκτροπές ποταμών γιατί έτσι μας γουστάρει και δε συμμαζεύεται, επίσης δε φαίνεται να απασχολεί τον κ. Μπόκαρη. Αυτός όπως κάθε νεοέλληνας συνδικαλιστής κρύβει τη βρώμα κάτω από το χαλί και αποπροσανατολίζει πολιτικούς και κοινωνία με γελοιότητες όπως το αν και κατά πόσο επιδρά αρνητικά η θήρα στα απειλούμενα είδη.
 
Τα περισσότερα σπάνια είδη πτηνών έρχονται άνοιξη στη χώρα μας και φεύγουν τέλη Καλοκαιριού, πριν ξεκινήσει το κυνήγι. Για αυτά έχει κάτι να πει άραγε ο πολύς  κ. Μπόκαρης, ή οι οδηγίες του ήταν να περιοριστεί μόνο στα Χειμωνιάτικα είδη γιατί μόνο με πρόσχημα αυτά μπορεί να βάλει πλώρη και προδιαγραφές να κόψει από το νόμιμο κυνήγι.
 
Κάπου στο τέλος λέει  κάτι για τα «μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα».
 
Για μας τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα είναι να  φύγουν όλοι αυτοί που είτε δε μπορούν είτε δε θέλουν να διαχειριστούν και να προστατέψουν τη χώρα, το περιβάλλον και τους πολίτες της και φλερτάρουν με ή αγνοούν τους «συντελεστές» της καταστροφής που πάει να γίνει. 
 
Να πάρουν άμεσα οι τοπικές κοινωνίες στα χέρια τους την τύχη τη δική τους και των περιοχών τους μπας και γλιτώσουμε τίποτα από όλα τα αρπακτικά που σπέρνουν χρεωκοπίες και πολέμους με δανεικά που μας πήραν για να μας τα δώσουν με τόκο και μπαινοβγαίνουν οι εκπρόσωποι τους στα γραφεία των πολιτικών και των υπηρεσιακών κάθε μέρα. 
 
Τα γραφεία, οι δουλειές, οι μισθοί, ακόμη και τα πτυχία  όσων σπούδασαν στην Ελλάδα, πληρώθηκαν από τον Ελληνικό λαό. 
 
Με το να τα χρησιμοποιούν εναντίον του προκαλούν πρώτα και κύρια την τύχη τους. 
 
Η ανωνυμία συγκάλυψε όλα τα εγκλήματα στο παρελθόν σε βάρος των Ελλήνων. Το ihunt θα φροντίσει τυχόν εγκλήματα στις πλάτες των κυνηγών να μη μείνουν στην ανωνυμία, αλλά να μαθαίνει άμεσα και ο τελευταίος κυνηγός, ποιος βρίσκεται πίσω από κάθε αυθαίρετα αντικυνηγετική θεσμική ενέργεια.
 
O iHunter

 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ