Αρχική » Grid with Sidebar » Πανευρωπαικο μπεκατσας στο Μαυροβουνιο

Πανευρωπαικο μπεκατσας στο Μαυροβουνιο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Στα δάση του Μαυροβουνίου πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Δεκεμβρίου το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με θήραμα μπεκάτσα για τους αγγλικούς δείκτες. Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Σερβία, η Ελβετία και το Μαυροβούνιο. Τα τερέν όπου φιλοξενήθηκαν οι αγώνες ήταν δύσκολα και δυστυχώς άδεια από πουλιά. Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε μόνο ότι στο τερέν των Πόιντερ οι σκύλοι έψαχναν για την ίδια και μοναδική μπεκάτσα και τις δύο ημέρες.
 
Ο καιρός ήταν ζεστός και τα πουλιά που προφανώς υπήρχαν στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες τώρα απουσίαζαν! Σε γενικές γραμμές οι ελληνικές συμμετοχές πήγαν καλά, αλλά ελλείψει πουλιών ο παράγοντας τύχη δεν «συντρόφευσε» την ελληνική αποστολή. Στα αρνητικά της διοργάνωσης, η κλοπή τεσσάρων σκύλων από το αυτοκίνητο του Pezotta έξω από το ξενοδοχείο το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου. Δυστυχώς, παρά τις έρευνες οι σκύλοι ακόμη δεν βρέθηκαν. Tα σκυλιά που εκλάπησαν ήταν τα: Sodo, Sollo, Amaro και Frenk.
 
 
Πόιντερ
 
Ενα τερέν για τα Πόιντερ το Σάββατο και ένα την Κυριακή με κεντρικό κριτή τον Απόστολο Χήνο.
 
Στα Πόιντερ η ελληνική Εθνική ομάδα αποτελούνταν από την JESSI GK’S του Γεράσιμου Κασταμονίτη, την ALIS του Κώστα Δεσποτόπουλου, τον TROPEON CIRO του Βασίλη Παλμέ και τον KARDAMILI’S ARCHON του Τσίρμπη με κυναγωγό τον Di Alessandris.
 
Οι ελληνικές συμμετοχές απέδειξαν ότι τα Πόιντερ στην Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και μόνο από ατυχία και από την έλλειψη θηραμάτων δεν κερδίσαμε το πανευρωπαϊκό.
 
 
Ο Γεράσιμος Κασταμονίτης με τον Κώστα Δεσποτόπουλο
 
Η JESSI GK’S του Γεράσιμου Κασταμονίτη, αν και την Παρασκευή στον αγώνα που έγινε (αγώνες CAC που έγιναν Πέμπτη και Παρασκευή που σκοπό είχαν την προσαρμογή σκύλων και κυναγωγών στις συνθήκες του αγώνα) τραυματίστηκε σοβαρά στο αυτί χάνοντας πολύ αίμα, κατάφερε να κερδίσει επανάκληση και το Σάββατο και την Κυριακή.
 
Επανάκληση επίσης πήρε και η ALIS του Κώστα Δεσποτόπουλου αλλά και ο KARDAMILI’S ARCHON του Τσιρμπή με κυναγωγό τον Di Alessandris. Καλή παρουσία είχε και ο TROPEON CIRO του Βασίλη Παλμέ.
 
Επίσης οι κριτές έδωσαν επανάκληση και στους Luky Boy του Ιταλού Pardini, στον Ego du Mad du Zouave του Siricorum Bolero με κυναγωγό τον Coatmelle, στον Francia και Siricorum Bolero του Ιταλού Bonadio και στον Viola del Sassalbo του Ιταλού Carnevale.
 
 
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα Πόιντερ αναδείχθηκε η BAHIA με κυναγωγό τον Ιταλό BATTANELO IDO. Η BAHIA στάθηκε τυχερή αφού κατόρθωσε την Κυριακή να βρει μια μπεκάτσα λίγο μετά την έναρξη της διαδρομής της.
 
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η μπεκάτσα αυτή, η οποία ήταν η μοναδική στο τερέν, τουφεκίστηκε λίγο μετά από δύο Μαυροβούνιους κυνηγούς.
 
Σέττερ
 
Δύο τερέν το Σάββατο και δύο τερέν την Κυριακή για τα Σέττερ με κεντρικό κριτή και τις δύο ημέρες τον Βασίλη Αυλωνίτη.
 
 
Από δεξιά, ο Ιταλός κριτής Μario di Pinto, ο Απόστολος Χήνος, ο πρόεδρος του Ιnternational Pointer Club, Silvio Marelli, o Μαυροβούνιος κριτής Slavoliub Krkovits και ο πρόεδρος του Ομίλου Σέττερ και Πόιντερ Μαυροβουνίου, Vukacin Vukcevic.
 
Στα Σέττερ η ελληνική Εθνική ομάδα αποτελούνταν από τον ALEX AFIDNAI KREON του Ζαφειράκου με κυναγωγό τον Σπύρο Δέδε, την ALEX AFIDNAI SANNY του Ασημακόπουλου με κυναγωγό τον Σπύρο Δέδε, τον PIRSOS DELLA BORGHESIA του Φανουράκη με κυναγωγό τον Σπύρο Δέδε και τον NEGUS DEL ZAGLAS του Κώστα Ματθαίου με κυναγωγό τον Βασίλη Παλμέ.
 
Τα τερέν των Σέττερ ήταν σε διαφορετική τοποθεσία από αυτά των Πόιντερ, παρ’ όλα αυτά οι μπεκάτσες ήταν και στα τερέν των Σέττερ ελάχιστες.
 
Το Σάββατο η Εltxar de Siera Badaia με κυναγωγό τον Κuba κατάφερε να φερμάρει μια μπεκάτσα και να πάρει το CAC και το RCACIT της ημέρας. Το CACIT της ημέρας πήγε στη Γαλλία και στον Gadget du Gourg d`Enfer με κυναγωγό τον Lambel.
 
 
Η ελληνική ομάδα των Σέττερ με τον Ελληνα κριτή Βασίλη Αυλωνίτη.
 
Tην Κυριακή ο Dendaberri o Bama με κυναγωγό τον Flores χάρισε το CACIT της δεύτερης στην Ισπανία.
 
Βάσει των αποτελεσμάτων πρωταθλήτρια Ευρώπης στα Σέττερ είναι η Εltxar de Siera Badaia.
 
Στα αρσενικά έπρεπε να γίνει μπαράζ μεταξύ του Gadget du Gourg d`Enfer και του Dendaberri o Bama. Ομως δεν υπήρχε η δυνατότητα μπαράζ επειδή είχε νυχτώσει.
 
Ετσι ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης στα Σέττερ απονεμήθηκε και στους δύο σκύλους.
 
Τα Σέττερ της ελληνικής ομάδας είχαν πολύ καλή παρουσία με τον Negus Del Zaglas και το PIRSOS DELLA BORGHESIA να παίρνουν επανάκληση την Κυριακή.
 
 
Δεύτερος από δεξιά (όρθιος) ο Lambel.
 
Πολύ καλή παρουσία είχαν και οι ALEX AFIDNAI KREON και ALEX AFIDNAI SANNY αλλά από καθαρή ατυχία δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τουλάχιστον την επανάκληση.
 
Εντυπώσεις
 
Τα λίγα πουλιά και η προχειρότητα που έδειξαν οι Μαυροβούνιοι στην διοργάνωση ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα. Οπως είναι φυσικό, χωρίς πουλιά δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και πολλές φορές κερδίζει ο πιο τυχερός.
 
Το διήμερο συνέβησαν πολλά ευτράπελα, με τα οποία θα ασχοληθούμε σε επόμενο τεύχος.
 
 
Στη μέση ο Dendaberri o Bama με τον Flores.
 
Στα θετικά το πολύ υψηλό επίπεδο που έδειξαν οι ελληνικές συμμετοχές και στα Πόιντερ και στα Σέττερ.
 
Επίσης κάτι που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι στον αγώνα φάνηκε η κρίση που αντιμετωπίζουν τα Πόιντερ στην Ευρώπη σε αντίθεση με την Ελλάδα, αφού τα Πόιντερ που παρουσιάστηκαν ήταν στο ανώτερο επίπεδο του αγώνα.
 
Κωνσταντίνος Λουρής
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ