Αρχική » Grid with Sidebar » Παρουσιάστηκε το τρακτέρ που δεν χρειάζεται οδηγό

Παρουσιάστηκε το τρακτέρ που δεν χρειάζεται οδηγό

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ο αγρότης θα μπορεί να το χειρίζεται μέσω κομπιούτερ ή ταμπλέτας ακόμη και από το σπίτι του.
 
Ένα τρακτέρ που δεν χρειάζεται οδηγό παρουσίασε στην Αγροτική Έκθεση στην Αϊόβα των ΗΠΑ η εταιρία Case IH.
 
Το τρακτέρ δεν έχει ούτε κάθισμα ούτε τιμόνι και μπορεί να το καθοδηγήσει ένας αγρότης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή ταμπλέτας ακόμη και από το σπίτι του.
 
Το συγκεκριμένο τρακτέρ είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο και σύμφωνα με την εταιρία που το κατασκεύασε, δεν πρόκειται να είναι διαθέσιμο στο εμπόριο πριν τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον. Ούτε ενδεικτική τιμή έχει καθοριστεί.
 
Το τρακτέρ χωρίς οδηγό έκλεψε τις εντυπώσεις στην Αγροτική Έκθεση της Αιόβα και προκάλεσε ανάμεικτα σχόλια. Άλλοι αγρότες είπαν ότι θα συντελέσει στην αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της μείωσης του εργατικού κόστους.
 
Άλλοι, όμως, έθεσαν ζήτημα ασφάλειας λέγοντας τι θα γίνει αν βρεθεί στο δρόμο του ένα παιδί ή ένα κατοικίδιο καθώς δεν μπορεί να τα «δει» με την εταιρία να διαβεβαιώνει ότι θα τοποθετηθούν ανιχνευτές για να αποτρέπονται συγκρούσεις.
 
Ανάμεικτες ήταν και οι εκτιμήσεις για το μέλλον του συγκεκριμένου τρακτέρ. Κάποιος επισήμανε ότι «οι αγρότες θέλουν να οδηγούν οι ίδιοι τα τρακτέρ τους ή έστω να έχουν αυτήν την επιλογή», ενώ κάποιος άλλος προέβλεψε ότι «το τρακτέρ χωρίς οδηγό μπορεί να αργήσει κάποια χρόνια, αλλά σίγουρα είναι το μέλλον».
 
eleftheria.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ