Αρχική » Grid with Sidebar » Περδικες α λα εσπανιολα

Περδικες α λα εσπανιολα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Η συνταγή αυτή όπως όλοι καταλάβατε μας έρχεται από την Ισπανία. Η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου έχει μεγάλη παράδοση στο κυνήγι και ταυτόχρονα θεωρείται ότι η κουζίνα της είναι μια από τις κορυφαίες στον κόσμο. Πάρτε λοιπόν τα βουνά, βρείτε πέρδικες και κατευθείαν στην κουζίνα για να φτιάξετε μια ισπανική παέγια με πέρδικες. Τολμήστε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Ειναι εξαιρετική.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πρώτα οπό όλα καθαρίζουμε καλά την πέρδικα. Ένα καμινέτο ή φλόγιστρο  μπορεί να βοηθήσει στο καψάλισμα των φτερών. Στη συνέχεια την καρυκεύουμε με πιπέρι, αλάτι, βάζουμε το σχινόπρασο και το κρασί  και τη μαγειρεύουμε για μία περίπου ώρα σε χύτρα ταχύτητας.Μόλις μαγειρευτεί ξεχωρίζουμε το ζουμί  από το κρέας και το φυλάμε για αργότερα. Ξεκοκαλίζουμε την πέρδικα και τη θρυμματίζουμε με το χέρι. Ανακατεύουμε με το σχινόπρασο, που έχει μαλακώσει αρκετά από το βράσιμο, μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Στο ειδικό σκεύος για παέγια ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε τα δύο καρότα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες. Όταν αρχίζουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε τις δύο ντομάτες τριμμένες και όλα μαζί τα βράζουμε για 20 περίπου λεπτά. 

Μόλις γίνει η σάλτσα, προσθέτουμε το ρύζι, αναμειγνύουμε και καλύπτουμε με το ζουμί που κρατήσαμε από το βράσιμο της πέρδικας. Αφήνουμε στο τηγάνι να ψηθεί για 15 λεπτά. Όταν φτάσει τα 17 λεπτά η παέγια είναι έτοιμη. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων λεπτών  προσθέτουμε την πάστα της πέρδικας. Στη συνέχεια αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε για να γίνει κρεμώδες. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά ακόμη.

Κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε λεπτών εκμεταλλευόμαστε το χρόνο για να φτιάξουμε την κρέμα θυμαριού, την οποία μπορούμε να σερβίρουμε σε ένα ξεχωριστό μπολ για όσους επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν.

Για να κάνουμε την κρέμα, βάζουμε τη δέσμη του θυμαριού σε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε για πέντε λεπτά. Με μία μεγάλη κουταλιά από το νερό αυτό χτυπάμε τον κρόκο του αυγού και το ελαιόλαδο. Όταν γαλακτωματοποιηθούν , προσθέτουμε το γιαούρτι και η κρέμα μας είναι έτοιμη. 

Καλή σας όρεξη!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ