Αρχική » Grid with Sidebar » Περδικες με ριγκατονε και σαλτσα πεστο

Περδικες με ριγκατονε και σαλτσα πεστο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

SVESTONOF

 

  1. Βάλτε τις πέρδικες με τη  λεία πλευρά προς τα κάτω,  σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  2. Ανακατέψτε μαζί το βούτυρο, τη μουστάρδα Dijon, το χυμό λάιμ και τη μαύρη ζάχαρη σε ένα μπολ. 
  3. Αλείψτε το μείγμα πάνω από στις πέρδικες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 15 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε το σκεύος από το φούρνο και γυρίστε τις πέρδικες από την άλλη μεριά και αλείψτέ τις με 3 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα πέστο. Βάλτε ξανά τις πέρδικες στο φούρνο και ψήστε για άλλα 12 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε το σκεύος από το φούρνο και προσεκτικά γυρίστε τις πέρδικες. Αλείψτε τις πέρδικες με το υπόλοιπο μείγμα  μουστάρδας και βάλτε τις στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
  6. Εν τω μεταξύ, βάλτε  μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα ριγκατόνι και το ελαιόλαδο και βράστε τα. Σουρώστε τα και μεταφέρετε τα σε μια πιατέλα. Ρίξτε στα ζυμαρικά την υπόλοιπη σάλτσα πέστο και την τριμμένη παρμεζάνα.

Σερβίρετε την πέρδικα με τα ζυμαρικά, ρίχνοντας από πάνω τα υγρά που έμειναν στο σκεύος που ψήθηκαν οι πέρδικες. 

 

Καλή σας όρεξη.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ