Αρχική » Grid with Sidebar » Περιβαλλοντικη Εκπαιδευση στο Δημοτικο Σχολειο Πατριδας

Περιβαλλοντικη Εκπαιδευση στο Δημοτικο Σχολειο Πατριδας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF
 
Την Παρασκευή, 24/1/2014, μετά από πρόσκληση του Δημοτικού Σχολείου Πατρίδας, του Δήμου Βέροιας, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της ΣΤ ΚΟΜΑΘ κ. Γκάσιος, που εδρεύει στον Κυνηγετικό Σύλλογο Βέροιας, επισκέφτηκε το εν λόγω Σχολείο για να μιλήσει με τους μαθητές της 4ης και της 5ης τάξης, στα πλαίσια των μαθημάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που διδάσκονται οι μαθητές τους.
 
Το μάθημα περιλάμβανε παρουσίαση στους μαθητές με σειρά διαφανειών με πληροφορίες και εικόνες από τα Ελληνικά Δάση και τα ζώα που κατοικούν σε αυτά, που έχει διαμορφωθεί από τη ΣΤ ΚΟΜΑΘ ειδικά για τον παραπάνω σκοπό.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόσκληση προέκυψε μετά από συζήτηση των Δασκάλων του Σχολείου με συναδέλφους τους σε άλλα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής στα οποία έχει πραγματοποιηθεί αντίστοιχη επίσκεψη στο παρελθόν, οι οποίοι πρότειναν ως κατάλληλο επί του θέματος τον Επιστημονικό Συνεργάτη της ΣΤ ΚΟΜΑΘ, βάσει των όσων είχαν την ευκαιρία να δούνε στα δικά τους Σχολεία.
 
Η ανταπόκριση των μαθητών, αλλά και το γεγονός πως διατήρησαν το ενδιαφέρον τους σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, σε συνδυασμό με το ότι μετά το πέρας του μαθήματος ζήτησαν να επαναληφθεί η διαδικασία στο άμεσο μέλλον με νέα επίσκεψη του Επιστημονικού Συνεργάτη της ΣΤ ΚΟΜΑΘ, μας δώσανε την ικανοποίηση να μπορούμε να χαρακτηρίσουμε επιτυχημένη την επίσκεψη μας στο συγκεκριμένο Σχολείο.
 
Το επίπεδο των μαθητών, το ενδιαφέρον, οι ερωτήσεις και η συμμετοχή τους μας γέμισαν με ελπίδα για το μέλλον της Ελληνικής φύσης, την οποία οι σημερινοί ενήλικες μάλλον παραμελούν.
 
Οι Δάσκαλοι του Σχολείου εξέφρασαν επίσης την επιθυμία για επίσκεψη σε δασική έκταση της περιοχής η οποία όμως για την οποία όμως όπως ανέφεραν δεν υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια. Έτσι, η Διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Βέροιας έχει ήδη αποφασίσει να αναλάβει μέρος ή το σύνολο της δαπάνης που απαιτείται για την πραγματοποίηση μίας τέτοιας εκδρομής την Άνοιξη που μας έρχεται.
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ