Αρχική » Grid with Sidebar » Περιπολιες για αλεπουδες

Περιπολιες για αλεπουδες

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Στον Κυνηγετικό Σύλλογο Κατερίνης άρχισαν να συλλέγουν αλεπούδες για να τις παραδώσουν στις κτηνιατρικές υπηρεσίες για έλεγχο για τον ιό της λύσσας. Ο κ. Απόστολος Πλατής από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κατερίνης μας εξήγησε πως ακριβώς γίνεται η όλη διαδικασία.

Βάσει οδηγίας που έχει έρθει πρέπει να συλλεχθούν δείγματα από 15 αλεπούδες, ανά νομό, για να σταλούν στην κτηνιατρική υπηρεσία για έλεγχο. Στο νομό Κατερίνης δημιουργούνται δύο ομάδες περισυλλογής. Η ομάδα Αιγινίου και η ομάδα Πιερίας. Η κάθε ομάδα αποτελείται από τέσσερα άτομα. Ένα δασοφύλακα, ένα ομοσπονδιακό θηροφύλακα και 2 κυνηγούς. Σκοπός τους, όπως αναφέραμε, είναι να συλλέξουν 15 αλεπούδες. 

Η κάθε ομάδα εφοδιάζεται με ένα φακό, ένα τουφέκι και περιπολεί το βράδυ με αυτοκίνητο αναζητώντας αλεπούδες. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η χρήση παγίδων και η χρήση δολωμάτων. 

Αφού εντοπιστεί και θανατωθεί η αλεπού, τα μέλη της ομάδας περισυλλέγουν, με πολύ μεγάλη προσοχή και φορώντας μάσκες και γάντια, την αλεπού. Στη συνέχεια την τοποθετούν σε ειδική σακούλα για να τη στείλουν την επόμενη μέρα στην κτηνιατρική υπηρεσία.

Παράλληλα, εάν κάποιος κυνηγός θηρεύσει κάποια αλεπού πρέπει να τοποθετήσει την αλεπού σε έναν δένδρο για να μη γίνει τροφή για άλλα ζώα και να ειδοποιήσει το σύλλογο για να τη συλλέξει. 

Η ευθύνη του ελέγχου των αλεπούδων για τον ιό της λύσσας, όπως αντιλαμβάνεστε βαρύνει τους κυνηγούς. Όλοι αυτοί που εκμεταλλεύονται  το κράτος για να κάνουν “πράσινη” πολιτική στις δύσκολες αυτές ώρες είναι καλά κρυμμένοι στη θαλπωρή του σπιτιού τους κατηγορώντας τους κυνηγούς για τα πάντα. Οι κυνηγοί είναι αυτοί όμως που μέσω των κυνηγετικών οργανώσεων, καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Πέρα από την εθελοντική, άνευ αμοιβής εργασία, τα έξοδα σε καύσιμα είναι τεράστια. Και αυτά πληρώνονται από τους Κυνηγετικούς μας Συλλόγους

Επιμέλεια ihunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ