Αρχική » Grid with Sidebar » Περιφερειακη συναντηση Κυν. Συλλογων

Περιφερειακη συναντηση Κυν. Συλλογων

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες στις 18:30 στην Προσοτσάνη Δράμας και στα γραφεία του τοπικού συλλόγου, η περιφερειακή συνάντηση των κυνηγετικών συλλόγων των Νομών Δράμας & Καβάλας.

Παρόντες όπως πάντα όλοι οι εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων εκτός της Θάσου όπως συνηθίζεται λόγω της απόστασης και των γενικότερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Επίσης το παρόν στην εκδήλωση έδωσε το μέλος της Ομοσπονδίας μας κ.Ευμοιρίδης Δημητριος και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της ΚΟΜΑΘ κ.Καραμπατζάκης Θεοφάνης.

Παρών ήταν στην εκδήλωση όλο το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Προσοτσάνης και μερικά μέλη του τοπικού συλλόγου. 

Toν Σύλλογό Δοξάτου μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρός  κ.Χατζηπροδρόμου Ιπποκράτης, ο Αντιπρόεδρος κ.Κυριαζάκης Μάριος και ο Γεν. Γραμματέας μας κ.Μουλιστάνος Ηλίας. 

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 18:30 και ολοκληρώθηκε στις 22:30. Ήταν από τις καλύτερες περιφερειακές συναντήσεις απ’ όλες τις απόψεις. Είχε αρκετά ενδιαφέροντα θέματα, η συνάντηση έγινε κάτω από πολύ καλές και πολιτισμένες συνθήκες με διαλόγους που πραγματικά επιλυνανε τα θέματα.

Τα κυριότερα θέματα που αναπτυχθήκανε ήταν:

1. Αρπαχτικά πουλιά και ατυχήματα. Ένα θέμα που το έθεσε ο πρόεδρος της οικολογικής κίνησης Δράμας κ.Νταγκλής αλλά για προσωπικούς λόγους τελικά δεν κατάφερε να έρθει στην συνάντηση για να μας αναφέρει κάτι για το θέμα αυτό.

2. Ψευδολύσσα. Έγινε αναφορά στο κρούσμα ψευδολύσσας που παρουσιάστηκε σε κυνηγό από την περιοχή της Ελευθερούπολης και το διέγνωσε στο κτηνιατρείο της η κ.Παναγιωτίδου Αγάπη. Έπίσης έγινε αναφορά στα συμπτώματα της ασθένειας και στην προσοχή των κυνηγών αν δούνε κάποιο ύποπτο κρούσμα σε ζώο.

3. Λαθροθήρα. Γενικά έγινε αναφορά για θέματα λαθροθήρας που είχαμε στους 2 νομούς και τρόπους περιορισμού τους.

4. Μετακινήσεις κυνηγών από Δασαρχείο σε Δασαρχείο και κατ’ επέκταση από Σύλλογο σε Σύλλογο. Το θέμα αυτό το έφερε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της ΚΟΜΑΘ και Θηραματολόγος μας κ. Καραμπατζάκης Θεοφάνης. Ανέφερε για την νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε στις αρχές του μήνα και έχει να κάνει με τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών θήρας και τι υφίσταται για τους παλιούς κυνηγούς. Μέσα στο θέμα αυτό αναπτύχθηκε και το θέμα τις μετακίνησης κυνηγών από διαφορετικά δασαρχεία.

5. Καύσιμα θηροφυλακής. Ζητήθηκε από τον πρόεδρο του Κ.Σ. Νευροκοπίου να αυξηθεί το ποσό που δίνει η Ομοσπονδία μας για τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες γιατί ο κάθε σύλλογος πληρώνει αρκετά χρήματα για ενίσχυση των θηροφυλάκων για καύσιμα. Τέθηκε επίσης και το θέμα τοποθέτησης κιτ υγραερίων στα τζιπάκια της θηροφυλακής. Ενημερώθηκε το σώμα ότι η Ομοσπονδία μας θα βάλει πιλοτικά σε 5 τζιπ υγραέριο για να δει κατά πόσο συμφέρει και λειτουργεί σωστά και μετά θα το ξεκινήσουν και οι υπόλοιποι σύλλογοι. Πάντως υπάρχει φόβος της μη συγκράτησης της τιμής του υγραερίου όπως είναι τώρα οπότε μετά θα είναι ασύμφωρο.

6. Λυσσα. Έγινε αναφορά στα κρούσματα λύσσας που έχουμε στον βορειοελλαδικό χώρο. Τα μέτρα που έχουν παρθεί και αυτά που ακόμη βρίσκονται στα συρτάρια των υπουργείων, δασαρχείων και τμημάτων κτηνιατρικών υπηρεσιών.

7. Βελτίωση ενδιαιτημάτων. Ενημερωθήκαμε από τον κ.Καραμπατζάκη ότι λόγω της νέας μείωσης των αδειών κατά 10% περίπου πανελλαδικά θα κοπεί ένα μικρό μέρος του κονδυλίου που μας έρχεται ανά σύλλογο για φιλοθηραματικές δράσεις.

8. Έκτακτη εισφορά – Μείωση αδειών. Έγινε αναφορά στη μείωση των αδειών ανά σύλλογο και στην έκτακτη εισφορά που πρόκειται να έχουμε για την νέα κυνηγετική περίοδο. Το θέμα της έκτακτης εισφοράς αποφασίστηκε να συζητηθεί εκ νέου σε νέα περιφερειακή συνάντηση.

9. Σποτ ΚΟΜΑΘ. Μία μικρή παρεξήγηση που πήγε να δημιουργηθεί κυρίως ανάμεσα στους Συλλόγους της Προσοτσάνης και της Δράμας, σταμάτησε γρήγορα μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις των προέδρων των 2 συλλόγων, του κ.Γεωργιάδη Γιάννη και του κ.Γαραμπέρα Παντελή. Το θέμα είχε να κάνει με ένα διαφημιστικό σποτ που ήρθε σε cd από την Ομοσπονδία μας στον Κ.Σ. Δράμας για να προβληθεί σε τοπικά τηλεοπτικά κανάλια. Λόγω του ότι στο τέλος φαινότανε να το προβάλει ο Κ.Σ. Δράμας και όχι και οι άλλοι 3 σύλλογοι του νομού (Δοξάτου, Προσοτσάνης και Νευροκοπίου) το θέμα πήρε διαστάσεις. Το θέμα αφορούσε και εμάς αλλά δεν το δώσαμε καθόλου έκταση μετά τις εξηγήσεις του κ.Γεωργιάδη Γιάννη αρχικά που μας έδωσε.

10. Νέος νόμος για τους σκύλους.  Ο νέος νόμος που βρίσκεται σε διαβούλευση για τους σκύλους έγινε επίσης αναφορά στην περιφερειακή συνάντηση. Δεν δόθηκε μεγάλη έκταση στο θέμα λόγω του ότι είναι ακόμη στην αρχή.

11. Δολοφονία σκύλου στην Προσοτσάνη. Ο κ. Γαραμπέρας Παντελής – Πρόεδρος του Κ.Σ. Προσοτσάνης ενημέρωσε το σώμα για το περιστάτικό που συνέβει πρίν περίπου 1 μήνα στην περιοχή της Προσοτσάνης και την έκταση που πήρε το θέμα με το ένθετο κυνηγετικό έντυπο “Έθνος – Κυνήγι” και προσωπικά με τον εκδότη του κ.Στριλάκο Δημήτρη.

12. Αλλαγή στον τρόπο χρηματοδότησης των σκοπευτηρίων. Ενημερώθηκε το σώμα ότι πλέον και με βάση το καταστατικό των συλλόγων η δημιουργία Σκοπευτηρίων μπαίνει πλέον στα φιλοθηραματικά έργα, γιατί βοηθά στην εκπαίδευση των κυνηγών.

Στο τέλος της βραδιάς ο κ.Γαραμπέρας παρέθεσε γεύμα σε τοπική ταβέρνα της Προσοτσάνης, οπότε η βραδιά έκλεισε με την καλύτερη διάθεση.

Πηγή : ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ