Αρχική » Grid with Sidebar » Ποιοι πιέζουν τον Τσιρώνη να κόψει το κυνήγι

Ποιοι πιέζουν τον Τσιρώνη να κόψει το κυνήγι

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Δέκα και μία μείνανε μέχρι την έναρξη του κυνηγιού. Τις μετράμε καθημερινά  και τελειωμό δεν έχουν οι άτιμες. Δεν έχω και τσατσάρα, μετά την τιμητική αποστρατεία των τριχών της κεφαλής μου, για   να βγάλω το άχτι μου,  ξεδοντιάζοντας την. Και έχεις και τους Οικολόγους (πράσινους, κόκκινους και ροζουλί) να προσπαθούν μέχρι την τελευταία ώρα να μας κόψουν την έναρξη του Αυγούστου.
 
Ζητούν από τον Υπουργό ΤΟΥΣ να κόψει κανά δυό μήνες στην έναρξη και κανά δυό ακόμη στη λήξη, για να μπορέσουν να εφαρμόσουν το αντικυνηγετικό πρόγραμμα τους, που είχε την παλλαϊκή αποδοχή του 1% στις εκλογές.
 
Τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, προσπαθούν απεγνωσμένα να κρατήσουν τον κο Τσιρώνη μέσα στο δικό τους πολιτικό πλαίσιο. Ξέρουν καλά ότι  με πιθανές εκλογές το φθινόπωρο, κάθε ενέργεια που θα πλήξει το κυνήγι και τους κυνηγούς ισοδυναμεί με πολιτική αυτοκτονία. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι ουσιαστικά εξαφανισμένοι πολιτικά, όμως τα άλλα δύο κόμματα δεν έχουν περιθώριο για άσκοπα παιχνίδια και εκλογικούς αυτοχειριασμούς.
 
Δεν φτάνει που μας έκοψε τις συντάξεις και μας τάραξε στους φόρους, θα μας κόψει και το κυνήγι η «πρώτη φορά αριστερά»; Δεν έχουν καταλάβει καλά μου φαίνεται το τι τους περιμένει μερικοί πρασινούληδες της οικολογίας. 
 
Έχουν βαλθεί να χαλάσουν τις τελευταίες μέρες ήρεμων διακοπών των κυνηγών. Κάθε πρωί  ανοίγω τους κομπιούτορες και ψάχνω εναγωνίως στο i Hunt  για να διαβάσω το ΦΕΚ της Ρυθμιστικής. Και αυτή η αναθεματισμένη όλο και απομακρύνεται.
 
Κρύβεται σαν τα κουνέλια που κυνηγάμε στην Αίγινα και ξεμυτά δυό τρείς μέρες παρακάτω. Τώρα πήγε για τις 10 Αυγούστου η συνάντηση του Προέδρου μας με τον Υπουργό. Άντε να τελειώνουμε επιτέλους Πρόεδρε, θα μας χτικιάσουν αυτοί.
 
Εν τω μεταξύ, αντί να πίνουμε χαλαροί τα ουζάκια μας και να καταβροχθίζουμε τα ψαράκια και τα χταποδάκια του Αργοσαρωνικού στα κάρβουνα, όλη η παλιοπαρέα της Αίγινας την πέφτει στους υψηλόβαθμους της κυβέρνησης (και αυτοί έλκονται από τις ίδιες τσίκνες των ψησταριών), για να μάθει τι θα γίνει με τη Ρυθμιστική. Αντί να ασχολούμαστε με τα τσίπουρα, τις τσιπούρες και τις σοφίες του  Φλωμπέρ  ανησυχούμε αν θα  εξορμήσουμε σε δέκα μέρες με τα φλόμπερ για κουνέλια. Και ο Τσιρώνης συζητά με τους δικούς του, αν θα μας αφήσει να κυνηγάμε πέρδικες τον Οκτώβριο για λόγους κοινής ησυχίας. Δεν είμαστε καλά. 
 
 
Τα ολονύκτια beach party στη Μύκονο και στην Ιο, με τα ηχεία στη διαπασών και τα λέιζερ να φέγγουν στο Θεό δεν ενοχλούν φαίνεται τα πουλιά και τα ζώα. Μάλλον οι ευαίσθητοι οικολόγοι τους φοράνε ωτασπίδες το βράδυ αλλά τις βγάζουν την ημέρα, οπότε ενοχλούνται από τους κυνηγούς. Και διαμαρτύρονται. Οι οικολόγοι. Δεν είδα  καμιά κουκουβάγια με ωτασπίδες και μαύρα γυαλιά στην  Αίγινα όμως. Γιατί τις άφησαν τις καημένες ανυπεράσπιστες;
 
 
Οι πρασινούληδες της οικολογίας δεν έχουν αντιληφθεί ότι αποτελούν μια μικρή πολιτική και κοινωνική μειοψηφία και ότι οι κυνηγετική δραστηριότητα είναι αυτή που κρατά ζωντανή την ερημωμένη ύπαιθρο. Μπορεί η Μύκονος να έχει  τουρισμό Σεπτέμβριο και Οκτώβριο όμως έκαναν καμιά βόλτα στα Άγραφα και στα Τζουμέρκα  την εποχή αυτή; Αν δεν ήταν οι κυνηγοί ούτε ένα τζάκι δεν θα κάπνιζε στα βουνά. 
 
Ας ελπίσουμε ο κος Τσιρώνης να παραμείνει εντός της πραγματικότητας, να αντιληφθεί ότι είναι Υπουργός ΟΛΩΝ των Ελλήνων και όχι μιας μικρής οικολογικής και αντικυνηγετικής ομάδας και να αντιμετωπίσει το κυνήγι και του κυνηγούς όπως το δικαιούμαστε.
 
Στις 20 Αυγούστου πρέπει να είμαστε όλοι στα καρτέρια. Δέκα και μία μείνανε ακόμη κε Υπουργέ. 
 
Le Chasseur
 
 
 
 
 
 
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ