Αρχική » Grid with Sidebar » Προσπάθεια διάλυσης του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος

Προσπάθεια διάλυσης του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος απέστειλε η πρόεδρός του κα. Γαλανού με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Φωτακόπουλος. Διαβάστε την επιστολή της κα. Γαλανού.

SVESTONOF
“Αγαπητά Μέλη του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος,
 
Είναι η πρώτη φορά, μετά από 33 χρόνια που υπηρετώ τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος, που – δυστυχώς – αναγκάζομαι να λάβω δημόσια, θέση σχετικά με πρόσφατα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί σε βάρος του Σωματείου μας. Είναι, όμως, επιτακτική ανάγκη & θεσμική υποχρέωση που μου επιβάλλει ο ρόλος μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, να σας ενημερώσω για όσα έχουν λάβει χώρα.
 
Α. Την 25.10.2016 κοινοποιήθηκε στο Σωματείο αγωγή του κ. Μιχάλη Λάμπρου, Τακτικού Μέλους του Κ.Ο.Ε. και εκλεγμένου Μέλους της Εξελεγκτικής του Επιτροπής, την οποία κατέθεσε την 20.10.2016. Σημειωτέον ότι η αγωγή αυτή υπογράφεται από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του ενάγοντος, κ. Αθανάσιο Παπαγεωργίου, έτερο Τακτικό Μέλος του Κ.Ο.Ε.. 
 
Η αγωγή αυτή στρέφεται κατά του Σωματείου μας (και επιπροσθέτως και κατά του Αντιπροέδρου του Δ.Σ., κ. Χρήστου Ψυχάρη) και έχει ως αντικείμενο και αίτημα, να καταδικασθεί ο Κ.Ο.Ε. και ο κ. Χρ. Ψυχάρης να καταβάλουν από κοινού και εις ολοκληρον στον κ. Μιχάλη Λάμπρου το ποσό των 25.000€ (!!!) για την αποκατάσταση της φερόμενης ως προκληθείσας σ’ αυτόν ηθικής βλάβης από δήθεν ενέργειες και παραλείψεις του Κ.Ο.Ε. που, κατά την κρίση του, τον έχουν δυσφημίσει ως Κριτή Αγώνων Κυνηγετικών Ικανοτήτων, με αποτέλεσμα να μην το προσκαλούν να κρίνει όσο συχνά θεωρεί εκείνος οτι θα έπρεπε καθώς και να τον θεωρούν άτομο μειωμένης εκτίμησης.
 
Β. Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 19.1.2017, το Μέλος του Δ.Σ. κ. Νίκος Φωτακόπουλος δήλωσε πως θεωρεί ότι δεν πρέπει να εκπροσωπήσω εγώ το Σωματείο μας στο δικαστήριο προς αντίκρουση της παραπάνω αγωγής (όπως ορίζει το Καταστατικό μας, στο άρθρο 14 αυτού, σύμφωνα με το οποίο το Σωματείο εκπροσωπεί δικαστικά και εξώδικα ο Πρόεδρος του Δ.Σ.), οπότε τον ερώτησα ποιον θεωρεί τότε ότι πρέπει να ορίσει το Δ.Σ. ως εκπρόσωπο στο δικαστήριο προς υπεράσπιση, και εκείνος προς έκπληξη όλων ημών των υπολοίπων Μελών του Δ.Σ., πρότεινε τον εαυτόν του !!!
 
Στη συνέχεια τον ερώτησα μήπως θεωρεί ότι αυτά που θα εισφέρω δεν θα είναι αληθή και προς όφελος του Σωματείου και απάντησε ότι δεν γνωρίζει τι θα καταθέσω και για τον λόγο αυτόν επέμεινα και τον ρώτησα εκ νέου αν αμφισβητεί την αξιοπιστία μου όσον αφορά την υπεράσπιση του Κ.Ο.Ε. και μετά από συνεχιζόμενες αντεγκλήσεις και επειδή οι θέσεις του με έβαλαν σε ανησυχία για τις προθέσεις του ως «ενδεχόμενου μάρτυρα του Κ.Ο.Ε.», τον ερώτησα μήπως θεωρεί ότι τυχόν εκπροσώπηση του Σωματείου από τον ίδιο θα είχε ως στόχο τη δικαίωση του κ. Μιχάλη Λάμπρου για τα 25.000€ και μήπως με το πνεύμα αυτό επιθυμεί να εκπροσωπήσει τον Κ.Ο.Ε. [γνωρίζοντας ήδη ότι στην εμπορική ιστοσελίδα που ο ίδιος διαχειρίζεται (“kynoclub.gr”) στις 8.11.2016 είχε αναφέρει ότι το ποσό των 25.000€, εφόσον επιδικασθεί υπέρ του κ. Μιχάλη Λάμπρου, πλέον των δικαστικών εξόδων, θα διατεθεί από αυτόν υπέρ της ανάδειξης των ελληνικών φυλών σκύλων σε αντίστοιχους Ομίλους υπό τον ΚΟΕ, γεγονός που όμως ο ίδιος ο κ. Μιχ. Λάμπρου πουθενά ΔΕΝ αναφέρει στην αγωγή του ή αλλού] και εκείνος μου απάντησε (προφανώς θέλοντας να τονίσει το εξωπραγματικό της υπόθεσής μου):
 
«Έλεος !!!!». 
 
Το Δ.Σ. έκλεισε το παραπάνω αναφερόμενο θέμα, απορρίπτοντας κατά πλειοψηφία την πρόταση του κ. Φωτακόπουλου για εκπροσώπηση του Κ.Ο.Ε. στο συγκεκριμένο Δικαστήριο από τον ίδιο.
 
Γ. Την 25.1.2017 κοινοποιήθηκε στον Κ.Ο.Ε. «Εξώδικη Γνωστοποίηση, Κλήση & Πρόσκληση», προκειμένου να ενημερωθεί το Σωματείο (όπως απαιτείται σύμφωνα με το Νόμο) για τους δύο μάρτυρες που είχαν κληθεί να καταθέσουν από τον ενάγοντα, κ. Μιχάλη Λάμπρου, όπου προς επιβεβαίωση των ανησυχιών μου ο πρώτος εξ αυτών ήταν το εκλεγμένο Μέλος του Δ.Σ. κ. Νίκος Φωτακόπουλος (υπενθυμίζω, αυτός που λίγες μέρες πριν είχε ζητήσει να αναλάβει την υπεράσπιση του Κ.Ο.Ε. εν σχέσει με τη συγκεκριμένη αγωγή) και ο δεύτερος έτερο Τακτικό Μέλος του Σωματείου μας, ο κ. Σπύρος Μολφέτας, αμφότεροι, δε, έδωσαν ένορκες καταθέσεις προς υποστήριξη της αγωγής του κ. Μιχάλη Λάμπρου, προκειμένου αυτός να λάβει από τον Κ.Ο.Ε. το ποσό των 25.000 € !!!
 
Δ. Λίγες ημέρες μετά, και συγκεκριμένα την 31.1.2017, ο κ. Φωτακόπουλος, με περίσσιο θράσος και με κατάδηλη πρόθεση να λαϊκίσει προς άγραν υποστήριξης από τα Μέλη του Κ.Ο.Ε., απέστειλε στο Δ.Σ. του Σωματείου πρόταση (την οποία, κατά την πάγια τακτική του, ανήρτησε και στην σελίδα του στο Facebook με την παραπλανητική ονομασία «ΚΟΕ όσα συμβαίνουν»), με την οποία ζήτησε -σε απόλυτη αντίφαση με την πρόθεσή του να καταβάλει ο Κ.Ο.Ε. 25.000€ προς ικανοποίηση του κ. Μιχάλη Λάμπρου- να αναλάβει ο ίδιος τη διοργάνωση των Αγώνων του Κ.Ο.Ε. στον Λαγκαδά τον τρέχοντα μήνα, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να του καταβάλει ο Κ.Ο.Ε. ούτε τα χρήματα για την μετάβαση και διαμονή του, χωρίς να χρειάζεται καν γραμματειακή υποστήριξη, εκφράζοντας μάλιστα την πρόθεσή του να μεταφέρει ο ίδιος Κριτές δωρεάν και να κρίνει ο ίδιος στους αγώνες, για να μειωθεί το κόστος συμμετοχής, υποσχόμενος με δυο λόγια ότι θα κάνει μόνος του τα πάντα για να αποδείξει ότι «νοιάζεται» για την αύξηση των εσόδων του Κ.Ο.Ε. …
 
Ε. Δεν επιθυμώ να σας κουράσω με περαιτέρω λεπτομέρειες (άλλωστε δεν θα αρκούσαν ούτε 10 σελίδες) από την εφιαλτική εννεάμηνη σχεδόν θητεία αυτού του Δ.Σ. με την παρουσία του κ. Φωτακόπουλου σ’ αυτήν, μία θητεία που οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. δεν επαρκούν για τη συζήτηση και επίλυση Κυνολογικών θεμάτων ουσίας, διότι ο χρόνος εξαντλείται (κάποιες φορές ξεπερνά τις 10 ώρες, ενώ έχουμε φθάσει να συνεδριάζουμε ακόμη και 12 συνεχείς ώρες) σε διαρκείς αντεγκλήσεις, λεκτικές αντιπαραθέσεις, απειλές και επίδειξη στείρας αντιπολιτευτικής τακτικής εκ μέρους του κ. Φωτακόπουλου.
 
Αγαπητά Μέλη, 
 
Έχω επιδείξει απίστευτη αυτοσυγκράτηση, σεβόμενη το Σωματείο, τη θέση μου και εσάς τους ανθρώπους που εκπροσωπώ, που επί τόσα χρόνια με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας και την ψήφο σας και παρά τις δεκάδες εμπαθείς, συκοφαντικές, αήθεις και με άθλια υπονοούμενα επιθέσεις που έχω προσωπικά υποστεί από τον κ. Φωτακόπουλο, όχι μόνο στους τελευταίους 9 μήνες, αλλά επί τουλάχιστον 15 έτη (άλλωστε όσοι από εσάς παρακολουθείτε τα κυνολογικά δρώμενα, το γνωρίζετε αυτό πολύ καλά). 
 
Παρά, μάλιστα, τις άπειρες παροτρύνσεις που έχω δεχθεί από Μέλη και ιδιοκτήτες σκύλων για περισσότερη εξωστρέφεια στα όσα συμβαίνουν στο παρόν Δ.Σ. και για την αποκάλυψη των συνεχών προσκομμάτων που θέτει στη λειτουργία του το συγκεκριμένο πρόσωπο, ήμουν πάντα αρνητική στην δημοσιοποίηση των εσωτερικών συγκρούσεων, καθώς θεωρώ ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μεν στη θετική τους πλευρά γρήγορα και σύγχρονα μέσα ενημέρωσης και προβολής, στην αρνητική τους όμως πλευρά αποτελούν ένα δωρεάν βήμα στο οποίο καθένας διατυπώνει άποψη, διανοία φιλόσοφου, πλανητάρχη, καθοδηγητή ή απλά παραδόπιστου που κερδοσκοπεί στις πλάτες αφελών, ακόλουθων – χειροκροτητών.
 
Επανερχόμενη στο ζήτημα της συμπεριφοράς του κ. Φωτακόπουλου, τώρα που αποδείχθηκε περίτρανα ότι η βούλησή του είναι να βλάψει τον Όμιλο, καταθέτοντας ενόρκως εις βάρος του, έφθασε και η στιγμή που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, οπότε σας καταθέτω τα παραπάνω γεγονότα, (τα οποία όπως και πολλά άλλα… είναι φυσικά καταγεγραμμένα στα Πρακτικά των Δ.Σ. μας) σεβόμενη το γεγονός ότι η εκλογή μου αυτονόητα συνεπάγεται και την περιφρούρηση των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και της περιουσίας του Σωματείου και την αποτροπή της διασπάθισής της, προς ικανοποίηση οιουδήποτε ορεγόμενου αυτήν και για οιονδήποτε λόγο. Πέραν αυτού η υποχρέωσή μου για περιφρούρηση του Σωματείου, μου επιβάλλει να υπερασπιστώ αυτό –και θα το υπερασπιστώ – με κάθε νόμιμο μέσο.
 
Σας ενημερώνω επίσης οτι τα πέντε Μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Σίσσυ Αδραμιτλή, Γιάννης Βλάχος, Νίκος Ιωαννίδης, Αλεξία Καμμένου και εγώ (δεν ζητήθηκε καν η υπογραφή του κ. Χρήστου Ψυχάρη ως εμπλεκομένου στην Αγωγή), διαχωρίσαμε την θέση μας από αυτήν του κ. Φωτακόπουλου, καταθέτοντας Δήλωση στο Δικαστήριο, με την οποία αποδοκιμάσαμε την ενέργειά του να καταθέσει ενόρκως προς υποστήριξη της Αγωγής του κ. Μιχάλη Λάμπρου για τα 25.000€, διαχωρίσαμε πλήρως την θέση μας ως προς το περιεχόμενο της καταθέσεώς του και διευκρινίσαμε την καθ’ ολοκληρίαν αντίθεσή μας στην ασκηθείσα αγωγή, ζητώντας την απόρριψη αυτής.
 
Άλλωστε, οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και οι τυχόν επιλήψιμες ή αντικαταστατικές πράξεις οιουδήποτε, μπορούν να επιλυθούν τόσο δια της Πειθαρχικής Διαδικασίας του Σωματείου μας, όσο και δια της Νομικής οδού, σε καμία όμως περίπτωση με την εμπλοκή του Σωματείου σε μία διελκυστίνδα οικονομικών διεκδικήσεων που θα επιφέρουν σοβαρή βλάβη στα συμφέροντά του. 
 
Με εκτίμηση,
Ιωάννα Γαλανού,
Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ο.Ε.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ