Αρχική » Grid with Sidebar » Πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης φυσιγγίων

Πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης φυσιγγίων

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας βρίσκεται  στην ευχάριστη θέση, να ανακοινώσει ότι, η διαδικασία της πραγματικής ανακύκλωσης κενών χρησιμοποιημένων φυσιγγίων είναι πλέον γεγονός!
 
Μετά από πρόταση του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας, πολύμηνη προσπάθεια και αφού πρώτα δόθηκαν οι απαραίτητες ποσότητες φυσιγγίων για μετρήσεις, σχεδιασμούς και δοκιμές, μια εταιρεία ανακύκλωσης έχει τη δυνατότητα επίσημα πλέον να αναλάβει την διαδικασία μεταφοράς, παραλαβής, διαχωρισμού και πραγματικής ανακύκλωσης όλων των χρησιμοποιημένων πλαστικών φυσιγγίων κυνηγίου και σκοποβολής.
 
Τα οργανωμένα σκοπευτήρια και όσοι Κυνηγετικοί Σύλλογοι και φορείς συγκεντρώνουν πλαστικούς κάλυκες φυσιγγίων μπορούν πλέον να τους προωθούν για πραγματική ανακύκλωση των υλικών από τα οποία αυτά αποτελούνται (πλαστικό και μέταλλα). Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί ότι με βάση τις ποσότητες φυσιγγίων που παραδίδονται στην εταιρεία ανακύκλωσης, ο κάθε δικαιούχος (Σκοπευτήριο, Σύλλογος ή φορέας) θα λαμβάνει αναλογικά συγκεκριμένο χρηματικό ποσό ανά μονάδα βάρους του υλικού.
 
Η εταιρεία αναλαμβάνει και την διαδικασία μεταφοράς/παραλαβής των φυσιγγίων από την περιοχή του κάθε Συλλόγου ή φορέα, μετά από επικοινωνία και κατάλληλη συνεννόηση.
 
Με την κίνηση αυτή επιλύουμε υπεύθυνα και οριστικά το χρόνιο πρόβλημα της τελικής διάθεσης προς πραγματική ανακύκλωση όλων των χρησιμοποιημένων κενών φυσιγγίων. Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι και τα Σκοπευτήρια που συλλέγουν και αποθηκεύουν πλαστικούς κάλυκες, είτε λόγω σκοπευτικών αγώνων και προπονήσεων, είτε λόγω σχετικών εθελοντικών προγραμμάτων καθαρισμού και φιλοπεριβαλλοντικής δράσης, έχουν πλέον την ευκαιρία της πραγματικής ανακύκλωσης του υλικού. Παρέχεται επίσης ένα ακόμη κίνητρο σε Συλλόγους και φορείς να προχωρήσουν μέσω των μελών τους σε προγράμματα και δράσεις συλλογής των καλύκων από το φυσικό περιβάλλον με ένα επιπρόσθετο οικονομικό κίνητρο.
 
Θυμίζουμε ότι, ο Σύλλογός μας, από τις αρχές του 2017, μετά τη λήξη της περιόδου του κυνηγίου 2016 – 2017 και μέσω κατάλληλων εντύπων και αφισών προχώρησε στην ευαισθητοποίηση και παρότρυνση των κυνηγών του, έτσι ώστε να συμμετέχουν στο πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης των κενών χρησιμοποιημένων φυσιγγίων που υπάρχουν στους κυνηγότοπους. Το πρόγραμμα έχει συνεχόμενη διάρκεια, σχετικά καλή αρχική ανταπόκριση και η ενημέρωση συνεχίζεται σε όλα τα μέλη που προσέρχονται για θεώρηση ή αρχική έκδοση άδειας θήρας και στην τρέχουσα κυνηγετική περίοδο.
 
Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι με τη συγκεκριμένη δράση, η Ελληνική κυνηγετική οικογένεια δείχνει, για μία ακόμη φορά, έμπρακτα το πραγματικό της ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος και των ενδιαιτημάτων στα οποία ασκείται η θήρα.
 
Δημήτρης Παπούλιας- Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας
 
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ