Αρχική » Grid with Sidebar » Πρόεδρος Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κύπρου: “Καταπατούν τα δικαιώματά μας οι ακτιβιστές”

Πρόεδρος Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κύπρου: “Καταπατούν τα δικαιώματά μας οι ακτιβιστές”

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Παράπονα για στέρηση του δικαιώματος τους να κυνηγούν εκφράζει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυνηγών, κάνοντας μάλιστα λόγο για περιορισμό ακόμη μίας ελευθερίας τους σε μία σκλαβωμένη πατρίδα. Ο Πέτρος Γιατρού εξαπέλυσε δριμιά επίθεση κατά ακτιβιστών ξένων οργανώσεων προειδοποιώντας μάλιστα ότι θα λάβουν δυναμικά μέτρα εναντίον τους.
 
Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑCTIVE 107,4 & 102,5 ο Πρόεδρος των κυνηγών κατήγγειλε παρενόχληση τους από ακτιβιστές κατά τη διάρκεια κυνηγετικών εξορμήσεων, αλλά και «εισβολή» σε ιδιωτικές περιουσίες, κάνοντας λόγο για καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.
 
«Οι κυνηγοί σε Αμμόχωστο και Λάρνακα είναι ανάστατοι. Έχουμε καταντήσει να είμαστε ελεύθεροι πολιορκημένοι στην ίδια μας την πατρίδα, που ήδη είναι η μισή σκλαβωμένη», ισχυρίστηκε ο κύριος Γιατρού, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι θα προχωρήσουν σε δυναμικές παραστάσεις στα αρμόδια σώματα για τις συγκεκριμένες ενέργειες αυτών των οργανώσεων.
 
Ο Πρόεδρος των κυνηγών ισχυρίστηκε ότι παρενοχλούνται σε καθημερινή βάση μέλη τους τα οποία κυνηγούν νόμιμα, ενώ σε κάποια στιγμή τα έβαλε με την αστυνομία η οποία ασχολείται όπως είπε με την συνοδεία των ακτιβιστών, παρά την δίωξη τους όταν παραβιάζουν ιδιωτικές περιουσίες.
 
Από τα πυρά των κυνηγών δεν γλίτωσε όμως ούτε η Υπηρεσία Θύρας, ενώ ο Πρόεδρος των κυνηγών αρνήθηκε ότι υπάρχουν αυξημένα κρούσματα λαθροθηρίας, καθώς το 2017 καταγράφηκαν 7 μόνο περιστατικά.
 
«Η Υπηρεσία Θύρας ασχολείται μόνο με την παράνομη παγίδευση αφήνοντας όλα τα άλλα στο έλεος του Θεού», κατέληξε ο κύριος Γιώργος Γιατρού.
 
Σε ταυτόχρονη παρέμβαση του Βουλευτή των Οικολόγων, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου για το ίδιο θέμα, επισημάνθηκε ότι οι συγκεκριμένες ακτιβιστικές οργανώσεις δρουν εναντίον όσων προβαίνουν σε παράνομες θηρεύσεις.
 
Παράλληλα απέρριψε τους ισχυρισμούς του κυρίου Γιατρού, αναφέροντας ότι οι ακτιβιστές κινούνται στο ύπαιθρο χωρίς να παραβιάζουν περιφράξεις, όπως και οι κυνηγοί οι οποίοι κυνηγούν σε ιδιωτική περιουσία όταν αυτή είναι προσβάσιμη.
 
Επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια λειτουργοί του Ταμείου Θήρας αλλά και η Αστυνομία αρνούνται να συνοδεύσουν τα μέλη των συγκεκριμένων οργανώσεων στις εξορμήσεις τους, ενώ άφησε σαφέστατες αιχμές για τον αριθμό των καταγγελιών που αφορούν σε παράνομη θήρευση, χαρακτηρίζοντας παράξενο το γεγονός ότι οι ακτιβιστές εντοπίζουν ξόβεργα κατά τις επισκέψεις τους στην Κύπρο, την ώρα που εμείς δεν βρίσκουμε που και ποιοι τα τοποθετούν.
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ