Αρχική » Grid with Sidebar » Πρόεδρος «φιλοζωικής» οργάνωσης αντιμετωπίζει φυλάκιση 4 ετών για μαζική εξόντωση 2.200 ζώων!

Πρόεδρος «φιλοζωικής» οργάνωσης αντιμετωπίζει φυλάκιση 4 ετών για μαζική εξόντωση 2.200 ζώων!

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η πρόεδρος της οργάνωσης προστασίας ζώων Animal Park στο Torremolinos της Μάλαγα, στην Ισπανία δικάζεται για μαζική εξόντωση ζώων με απάνθρωπο και βασανιστικό τρόπο για προσωπικό κέρδος!
 
Της Αλεξάνδρας Ράπτη
 
Η υπόθεση αποκαλύφτηκε πριν 6 χρόνια, όταν το 2010 η Υπηρεσία Προστασίας της Φύσης (Seprona) μετά από μακρά έρευνα στο «καταφύγιο» αδέσποτων που διατηρούσε η οργάνωση Animal Park, εντόπισε στοιχεία εξολόθρευσης 2.183 τουλάχιστον ζώων!
 
Οι κατηγορούμενοι Carmen Marín και Felipe Boat
 
Η πρόεδρος της οργάνωσης Carmen Marín και ο συγκατηγορούμενός της Felipe Boat, υπάλληλος στο καταφύγιο, εξόντωναν τα αδέσποτα ζώα που είχαν επιφορτιστεί και επιδοτηθεί να συγκεντρώνουν, με ένεση ευθανασίας, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.
 
Στις ημέρες που επιδίδονταν στις «συνεδρίες εξόντωσης», πήγαιναν στο καταφύγιο τα χαράματα, έκλειναν τις κάμερες ασφαλείας και άνοιγαν τα μεγάφωνα με μουσική στη διαπασών για να καλύπτουν τα ουρλιαχτά και τις κραυγές της αγωνίας.
 
Οι εγκαταστάσεις της οργάνωσης Animal Park
 
Η θανάτωση γινόταν με ένεση ευθανασίας σε μικρότερη δόση από την προβλεπόμενη, την οποία χορηγούσαν υποδόρια αντί ενδοφλεβίως κατεβάζοντας σημαντικά το κόστος! Η ένεση επενεργούσε με διαφορετικό τρόπο, σκοτώνοντας τα υγιή ζώα με αργό και βασανιστικό θάνατο.
 
Μαρτυρίες στη δίκη, που ξεκίνησε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 στο 14ο Κακουργοδικείο Μάλαγας, κάνουν λόγο για επικρίσεις της Carmen Marín προς τους υπαλλήλους, όταν προωθούσαν μόνο τις νόμιμες ευθανασίες και με την κατάλληλη χρήση και ποσότητα φαρμάκου. Η Marín τους έλεγε να μην κάνουν σπατάλη, καθώς και με τον δικό της τρόπο το φάρμακο έκανε τη δουλειά του!
 
Όπως ισχυρίζονται, πολλές φορές έβρισκαν τα κλουβιά των ζώων άδεια. Η Marín, όταν το καταφύγιο άδειαζε μετά από τις μαζικές δολοφονίες που είχε διαπράξει, έβγαινε για καινούρια περισυλλογή ζώων στους δρόμους της περιοχής ακόμα και σε γειτονικές πόλεις.
 
Πολλές φορές επέστρεφε με δεσποζόμενα ζώα που είχε αρπάξει και άμεσα προχωρούσε στην ευθανασία τους. Όταν οι ιδιοκτήτες εμφανίζονταν και τα αναζητούσαν, αρκετοί μόλις ώρες αργότερα, τους έλεγαν πως είχαν ήδη δοθεί για υιοθεσία και δεν μπορούσαν να αποκαλύψουν τους νέους ιδιοκτήτες, αν και ο νόμος στην Ισπανία ορίζει πως πρέπει να περάσει μία ελάχιστη περίοδος αναζήτησης των ιδιοκτητών, τουλάχιστον 10 ημερών!
 
Την δράση της Marín αποδεικνύουν δεκάδες έγγραφα, βίντεο και μαρτυρίες τριών υπαλλήλων της Seprona , υπαλλήλων του Animal Park καθώς και ιδιοκτητών ζώων που επλήγησαν από τον άδικο χαμό των ζώων τους.
 
Η οργάνωση είχε ιδρυθεί το 1996 από την Carmen Marin και τον σύζυγο της Manuel Lopez και αναφερόταν ακόμα και σε τουριστικούς οδηγούς ως στολίδι της πόλης! Στην ιστόσελίδα τους αναφερόταν ως σκοπός των αρχικών ιδρυτών το εξής:
 
«Το 1996 το ζευγάρι των Carmen Marin και Manuel Lopez που συγκέντρωναν εγκαταλειμμένα ζώα στο σπίτι τους, ανήμποροι μπροστά στον αριθμό των ζώων που χρειάζονταν βοήθεια και αναλογιζόμενοι την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, ίδρυσαν την οργάνωση Animal Park. Σήμερα η οργάνωσή μας έχει πάνω από 900 μέλη. Με πολλή προσπάθεια και την αμέριστη συμπαράσταση των δωρητών και συνεργατών μας, διατηρούμε ξενώνα και καταφύγιο ζώων σε χώρο που προσέφερε η Δημοτική αρχή και φροντίζουμε πάνω από 100 σκύλους και γάτες»
 
Η οικονομική υποστήριξη που λάμβανε για τις υπηρεσίες που υποτίθεται πως προσέφερε στο Δήμο του Torremolinos, που του ανήκε το οικόπεδο, έφταναν το ποσό των 27.500 ευρώ. Με τα χρόνια είχαν προστεθεί στις εγκαταστάσεις, ένα κομμωτήριο σκύλων, κτηνιατρική κλινική και αποτεφρωτήριο που επιχορήγησε ο δήμος εξ’ ολοκλήρου, επιπλέον πλήρωνε όλο το κόστος των αποτεφρώσεων.
 
Την εποχή των μαζικών δολοφονιών (2009-2010), το ποσό έφτασε τις 15.000 ευρώ! Το Animal Park λάμβανε και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε χορηγίες και χρέωνε όσους υιοθετούσαν ζώα ή προλάβαιναν να εντοπίσουν το δικό τους στα κλουβιά του κολαστηρίου τους, για τις προσφερθείσες υπηρεσίες!
 
Η έρευνα εναντίον του Animal Park ξεκίνησε μετά την μαρτυρία ενός κτηνιάτρου που προσκόμισε αρκετό οπτικοακουστικό υλικό από το κινητό του τηλέφωνο, που έδειχνε τις μαζικές δολοφονίες. Στον χώρο εντοπίστηκαν καταψύκτες με τα πτώματα 44 γατών, 7 σκύλων, 1 γλάρου και τεμαχισμένα εντόσθια και κρέατα από άλλα ζώα!
 
Κάποια από τα νεκρά ζώα δεν είχαν σημάδια νεκρικής ακαμψίας, δείγμα πως είχαν καταψυχθεί πριν καν πεθάνουν! Υπήρχαν επίσης σακούλες με πτώματα και επικίνδυνο ιατρικό υλικό, καθώς και τιμολόγια που αποδείκνυαν την αποτέφρωση 702 ζώων σε περίοδο 5 μηνών που σόκαραν τους υπαλλήλους της Seprona!
 
Τα πρώτα ευρήματα από τους καταψύκτες, οι υπάλληλοι της Seprona σοκάρονται από το μέγεθος του εγκλήματος
Ο λόγος που έγιναν όλα αυτά; Φυσικά το χρήμα! Η Carmen Marin εντοπίστηκε να έχει υπεξαιρέσει ποσό από τους λογαριασμούς, ύψους 375.831 ευρώ που μπορούσε να διασταυρωθεί. Άλλες πηγές ανεβάζουν το ποσό στο 1 εκατομμύριο ευρώ!
 
Τα χρήματα ξοδεύτηκαν για πολυτελή ζωή, αγορά αυτοκινήτου, πληρωμή ιατρικών εξόδων σε ιδιωτικές κλινικές για την κόρη της, συνδρομές σε γυμναστήρια και σπα, γεύματα σε ακριβά εστιατόρια, σύστημα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης για την πολυτελή της βίλα και ταξίδια στην Αγία Πετρούπολη, το Μαρακές, την Βοστόνη, καθώς και αγορές σε πολυκαταστήματα και την «ενίσχυση» των προσωπικών της καταθέσεων!
 
Η Carmen Marin, προσπάθησε να πείσει πως χρησιμοποίησε αυτά τα χρήματα, μόνο για τους σκοπούς ανάπτυξης σχέσεων με άλλα σωματεία στην Ισπανία και όλο τον κόσμο, από τα οποία θα κέρδιζαν σε τεχνογνωσία! Και ναι, αποδέχθηκε πως αγόρασε ένα αυτοκίνητο για την εγγονή της, αλλά επέστρεψε τα χρήματα στον λογαριασμό!
 
Οι κατηγορίες που την βαραίνουν είναι κακοποίηση ζώων κατά συρροή, παραποίηση ιατρικού επαγγέλματος (δήλωνε κτηνίατρος, αλλά δεν είχε ποτέ σπουδάσει κάτι ανάλογο), ψευδομαρτυρία, παραποίηση εγγράφων και υπεξαίρεση.
 
Φιλοζωική οργάνωση που βοήθησε στη διάσωση των ζώων. Παρέμενει όσο κρατάει η δίκη έξω από το δικαστήριο κρατώντας πλακάτ για την καταδίκη της Marίn και ζώα που διασώθηκαν απο το κολαστήριό της. «Είμαι ζωντανός»
 
Ο εισαγγελέας παρουσίασε τα στοιχεία της συστηματικής παραποίησης νομικών και ιατρικών έγγραφων για να καλύψει τις πράξεις της και ζήτησε την καταδίκη της σε 4 χρόνια φυλάκισης. Ο βοηθός της Felipe Boat, κατηγορείται για παραποίηση ιατρικού επαγγέλματος, κακοποίηση ζώων κατά συρροή και συνέργεια.
 
Φυσικά η ίδια αρνείται τις πράξεις της και δηλώνει πως είναι αδύνατον να έχει διαπράξει τέτοιο έγκλημα, αφού όπως είπε φοβάται τις ενέσεις και κοιτάζει αλλού επειδή δεν μπορεί να βλέπει την βελόνα! Άλλωστε όπως ισχυρίζεται, αδυνατεί ακόμα και τα νύχια να κόψει σε ζώα, αλλά κανένας δεν την κατηγορεί για κακό πεντικιούρ! Και απορεί κανείς, τα 4 χρόνια για ποιά απ’ όλα τα εγκλήματά της κρίνονται ως επαρκή;
 

SVESTONOF


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ