Αρχική » Grid with Sidebar » Ρωσία: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός ζώων για τον κορωνοϊό

Ρωσία: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός ζώων για τον κορωνοϊό

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ρώσικο πρακτορείο ειδήσεων επιβεβαίωσε πως συγκεκριμένα είδη ζώων εμβολιάζονται με εμβόλιο κορονοϊού που έχει παρασκευαστεί αποκλειστικά γι’ αυτά.

SVESTONOF

Από τον Μάρτιο, η ρώσικη προεδρία έχει επιβεβαιώσει πως έχει αναπτύξει ζωικό εμβόλιο για τον κορονοϊό. Ήδη, σύμφωνα με το ρώσικο πρακτορειο ειδήσεων RIA, σε αρκετές κτηνιατρικές κλινικές έχουν ξεκινήσει οι πρώτοι εμβολιασμοί, με το εμβόλιο, που ονομάζεται ‘Carnivak-Cov’.

Από επίσημες πηγές έχει αναφερθεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αργεντινή, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εξασφαλίσουν το εμβόλιο.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι τα ζώα μπορούν να γίνουν φορείς του κορονοϊού προς τον άνθρωπο, ήδη έχουν καταγραφεί κρούσματα στα ζώα όπως γάτες, σκύλοι, πίθηκοι και βιζόν, ανά τον κόσμο.

Η ανοσία στα ζώα ύστερα από εμβολιασμό, υπολογίζεται πως διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες.

Η Τζούλια Μελάνο, επικεφαλής του κρατικού φορέα προστασίας ζώων, επιβεβαίωσε πως οι κτηνιατρικές κλινικές δέχτηκαν αρκετά αιτήματα εμβολιασμών από ιδιοκτήτες κατοικιδίων, ιδιοκτήτες εκτροφείων ζώων αλλά και άτομα που ταξιδεύουν συχνά με συντροφιά ζώων.

Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ, η φαρμακευτική εταιρεία Zoetis επιχειρεί επίσης να αναπτύξει ένα εμβόλιο κορονοϊού για ζώα.

Μέχρι στιγμής τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού σε ζώα είχαν ώς θύματα τα μινκ, με τους γιατρούς να επιβεβαιώνουν πως ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω της γούνας τους, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως και ο άνθρωπος μπορεί να μολυνθεί με κορονοϊό σε μεταλλαγμένη μορφή, μέσω των χαριτωμένων γούνινων ζώων.

Πηγή :https://www.news247.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ