Αρχική » Grid with Sidebar » Σεμινάριο Ιχνηλατών από τον Κ.Σ.Αμπελοκήπων

Σεμινάριο Ιχνηλατών από τον Κ.Σ.Αμπελοκήπων

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ένα ακόμη Εκπαιδευτικό Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης 1 Ιουνίου 2016, από τον Κ.Σ. Αμπελοκήπων. Το θέμα του Σεμιναρίου κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών συναδέλφων με αποτέλεσμα να γεμίσει ο υπαίθριος χώρος του Κέντρου Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης του Συλλόγου, γνωστό και ως Μανιτάρι. Εκεί πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα “Ιχνηλάτες” από το διεθνή κριτή μορφολογίας και εργασίας, κ. Ιωάννη Φραγγίδη. 
 
Σε μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά , οι φίλοι των Ιχνηλατών συναντήθηκαν και άκουσαν από τον κ. Φραγγίδη να εξηγεί στον υπαίθριο χώρο του «Μανιταριού» τα μορφολογικά & εργασιακά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των πιο δημοφιλών φυλών ιχνηλατών στην Ελλάδα. Στη συζήτηση που ακολούθησε αναλυθήκαν διεξοδικά τα χαρίσματα της κάθε φυλής που ενδιέφερε τους παρευρισκομένους και η καταλληλότητα τους στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής υπαίθρου, ενώ παρουσιαστήκαν συγκεκριμένα παραδείγματα προς μίμηση, αλλά και προς αποφυγή.
 
Ένα βασικό αλλά και κορυφαίο τέτοιο παράδειγμα κατά την άποψη του κ. Φραγγιδη είναι και οι «επιλεγμένες εκτροφές» η διατήρηση δηλ. της καθαροαιμίας της κάθε φυλής, γεγονός που αποδεχθήκαν ως αναγκαίο και οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι ως προϋπόθεση για την διατήρηση ορισμένων επιθυμητών χαρακτηριστικών της κάθε φυλής στο διηνεκές.
 
 
Τέλος, δοθήκαν γενικότερες συμβουλές για τον τρόπο που θα πρέπει να εκπαιδεύονται τα νεαρά κυνηγόσκυλα ώστε αυτά να εξελιχθούν και να αποτελέσουν μελλοντικά τον ικανό και πιστό σύντροφο που θα ήθελε ο καθένας μας να έχει σε κάθε έξοδο στο κυνήγι.
 
Για πολλοστή φορά η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν καταπληκτική, αφού από νωρίς το «Μανιτάρι» ήταν γεμάτο, αποδεικνύοντας ότι η συνεχής προσπάθεια του Δ.Σ. του Συλλόγου για κυνηγετικά  επιμορφωτικά σεμινάρια επιβραβεύεται. Η διοίκηση του Συλλόγου θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες της στους παρευρισκομένους συναδέλφους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, αλλά προπάντων στον κ. Ιωάννη Φραγγίδη για την επιτυχή και διεξοδική του παρουσίαση.

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ