Αρχική » Grid with Sidebar » Σκυλιά κατασπάραξαν πρόβατα

Σκυλιά κατασπάραξαν πρόβατα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ανάστατοι είναι τα τελευταία 24ωρα οι κάτοικοι του χωριού Κυριάννα στο Ρέθυμνο από τη νέα επίθεση αγέλης σκύλων σε πρόβατα της περιοχής.
 
Και ενώ το πρόβλημα με τα αδέσποτα μέρα με την ημέρα διογκώνεται χωρίς η πολιτεία να παίρνει θέση, κάποιοι ανεγκέφαλοι προτιμούν τη λύση της καραμπίνας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δύο σκυλιά που βρέθηκαν προ ημερών πυροβολημένα στο κεφάλι.
 
Ειδικότερα, επίθεση από μια αγέλη σκύλων δέχτηκαν τα πρόβατα του κτηνοτρόφου, Γιώργου Κατσανέβα από την Κυριάννα Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα πέντε από αυτά να καταλήξουν.
 
Όπως καταγγέλλει ο ίδιος τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής κυριολεκτικά κατασπάραξαν τα ζωντανά του και μάλιστα είναι η έκτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στην Κυριάννα.
 
Αναστατωμένοι οι κάτοικοι μιλούν για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα με τα αδέσποτα, τα οποία όμως δεν βρέθηκαν ουρανοκατέβατα στην περιοχή, αλλά αντιθέτως είναι αποτέλεσμα κάποιων ευαίσθητων κατά τ” άλλα ανθρώπων που εξακολουθούν ν” αντιμετωπίζουν τα σκυλιά σαν παιχνιδάκι.
 
Ανήσυχοι όμως είναι και οι φιλόζωοι του Ρεθύμνου, οι οποίοι καταγγέλλουν πως όσο η πολιτεία δεν δίνει λύση και δεν εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία, τόσο κάποιοι ανεγκέφαλοι θα εξακολουθούν να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Το τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα δύο σκυλιά που βρέθηκαν πυροβολημένα στην Πηγή.
 
Πρόταση του φιλοζωικού σωματείου «νοιάζομαι» είναι να συμφωνήσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς για τη δημιουργία ενός χώρου φιλοξενίας για τα αδέσποτα, καθώς και για την άμεση λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου.
 
neatv.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ