Αρχική » Grid with Sidebar » Σοκ και Δέος για το κυνήγι…Παραίτηση Παπαδόδημα…

Σοκ και Δέος για το κυνήγι…Παραίτηση Παπαδόδημα…

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Όπως καταλάβατε αγαπητοί φίλοι το παρακάτω κείμενο ήταν πρωταπριλιάτικη φάρσα του ihunt.gr. Ο κ.Παπαδόδημας συνεχίζει τον αγώνα του για την συνέχιση του κυνηγιού στην Ελλάδα. Για όσους δεν τον κατάλαβαν….ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ…..
 
Ακολουθεί το κείμενο της φάρσας……….
 
Καταιγιστικές εξελίξεις για το κυνήγι και τους κυνηγούς φέρνει ξαφνικά ο περιβόητος «Εθνικός Διάλογος» του κου Τσιρώνη.
 
Ο πρόεδρος της ΚΣΕ  κος Παπαδόδημας , προχώρησε αργά χθες το βράδυ σε μια απεγνωσμένη, αλλά από ότι φαίνεται σωτήρια  κίνηση,  για να διατηρήσει τα κεκτημένα του κυνηγού , που με τόσο κόπο τα τελευταία χρόνια κατάφερε να διασώσει.
 
Αυτή τη φορά δεν έφταναν οι τεράστιες δυνατότητες του στη διαπραγμάτευση και στις πολιτικές συμφωνίες κορυφής.  Όπως μας πληροφόρησαν οι,  πάντα καλά ενημερωμένες, πηγές του i Hunt από το κτίριο της οδού Αμαλιάδος, ο κος Παπαδόδημας είχε μια έντονη και φορτισμένη συνάντηση, την ώρα που οι υπόλοιποι άκουγαν τον εκπρόσωπο των οικολόγων να καταθέτει τις παράλογες  του απόψεις, με τον κο Τσιρώνη στο κτίριο αυτό του ΥΠΕΚΑ. Αυτή ήταν η πραγματική αιτία της  αιφνιδιαστικής του απουσίας από την συνάντηση της Τετάρτης, στο αμφιθέατρο του ΥΠΕΚΑ
 
Ο πρόεδρος προσπάθησε να σταματήσει τις επερχόμενες αλλαγές στη νομοθεσία του κυνηγιού με τον γνωστό του τρόπο, όμως συνάντησε τείχος από την πλευρά του υπουργού. Ο κος Τσιρώνης ήταν πολύ καλά κατατοπισμένος για τα ζητήματα του κυνηγιού και κυρίως καλά δασκαλεμένος για το πώς θα τα αντικρούσει. Κάθε κίνηση και υποχώρηση του κου Παπαδόδημα, ακόμη και μερικές που αποτελούν «κάστρα» της άμυνας των κυνηγών, όπως η Θηροφυλακή, απορρίφτηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα από τον Υπουργό.  
 
Φαίνεται ότι ο κος Τσιρώνης έχει πολύ υψηλή κάλυψη και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε θεαματικές κινήσεις που θα έχουν έντονη συμβολική σημασία  για το κυνήγι και αυτό το αντιλήφθητε αμέσως ο έμπειρος στις διαπραγματεύσεις αυτές κος Παπαδόδημας.  Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ακούστηκαν την Τετάρτη μέσα στο αμφιθέατρο κουβέντες ότι «πρέπει να φύγει το καρκίνωμα του κατεστημένου». Κάποιοι λειτουργούν ως «λαγοί» του Υπουργού ή τους ξεφεύγουν κουβέντες από προσυμφωνημένα σχέδια και αποφάσεις.
 
Ο κος Παπαδόδημας , βλέποντας το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι κινήσεις του και μπροστά στον διαφαινόμενο κίνδυνο να υποστεί βαρύ πλήγμα το κυνήγι  στο βωμό επικοινωνιακών και πολιτικών παιχνιδιών, προχώρησε στη παραίτηση του, μετά τη δεύτερη  συνάντηση του με τον κο Τσιρώνη το βράδυ της Πέμπτης.  Κανείς από τους συνεργάτες του υπουργού δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι ο μακροβιότερος πρόεδρος των κυνηγών θα θυσίαζε τις καρέκλες και τα αξιώματα του για να σωθεί το κυνήγι. Όπως μας εκμυστηρεύτηκε τηλεφωνικά ένας από τους παριστάμενους στη συζήτηση , υποκλίθηκε μπροστά στη μεγαλειώδη κίνηση του προέδρου των κυνηγών. Επί λέξει δήλωσε « Πρώτη φορά  στην ιστορία θα θυσιαστεί ο Αγαμέμνονας αντί της Ιφιγένειας για να κερδηθεί ένας πόλεμος»
 
Η παραίτηση του προέδρου, μαζί με ένα αναλυτικότατο σκεπτικό που υπερασπίζεται  το κυνήγι, ένα πραγματικό πολιτικό μανιφέστο,  κοινοποιήθηκε στον κο Τσιρώνη τις μεταμεσονύκτιες ώρες και σήμερα μέχρι το μεσημέρι θα δοθεί στη δημοσιότητα από τον υπουργό ΥΠΕΚΑ. Το i Hunt , πρώτο όπως πάντα στις αποκλειστικότητες, θα δημοσιεύσει αυτούσιο το κείμενο της παραίτησης, τις επόμενες ώρες πριν ακόμη το δημοσιοποιήσει το υπουργείο.
 
Ο πρόεδρος , σε πείσμα όσων των κατηγορούν, απέδειξε τελικά ότι βάζει το κυνήγι πάνω από όλα και ενώπιον του κοινού συμφέροντος θυσιάζει όλες τις καρέκλες και αξιώματα του. 
 
Ο κος Τσιρώνης μπορεί να υπερηφανεύεται  για την συμβολική νίκη που πέτυχε. Όπως μας είπε ο ίδιος συνεργάτης του Υπουργού , «ο κος Παπαδόδημας είναι κάτι παραπάνω από ένας πρόεδρος της ΚΣΕ. Όλα αυτά τα χρόνια συμβολίζει το ίδιο το κυνήγι και η πτώση του είναι μια μεγάλη νίκη των οικολόγων απέναντι στους κυνηγούς. Η πτώση του Παπαδόδημα συμβολικά είναι ισχυρότερο μήνυμα και απο όλες τις περικοπές του κυνηγιού που θα μπορούσαμε να πετύχουμε».
 
Εν αναμονή και του επίσημου κειμένου της παραίτησης του προέδρου της ΚΣΕ και των κυνηγών, δεν μπορούμε να μην δηλώσουμε και εμείς τον θαυμασμό μας για την μεγαλειώδη κίνηση του προέδρου που απέτρεψε τα επερχόμενα δεινά για το κυνήγι. Μετά την παραίτηση αυτή  ο περιβόητος Εθνικός διάλογος  δεν έχει καμιά σημασία και θα εκφυλιστεί εντός των ημερών. Ο στόχος των οικολόγων να γκρεμίσουν το «κάστρο» των κυνηγών πέτυχε επιτέλους.
 
Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr

 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ