Αρχική » Grid with Sidebar » Στηρίζει την κυνηγετική δραστηριότητα ο Ηλίας Παναγιώταρος

Στηρίζει την κυνηγετική δραστηριότητα ο Ηλίας Παναγιώταρος

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών με τη Χρυσή Αυγή, Ηλίας Παναγιώταρος χαρακρητίζει τη διαδικασία και την ατζέντα του Εθνικού διαλόγου χαώδη και επισημαίνει : 
 
“Παρακολουθώντας τον <<Εθνικό διάλογο>>για το κυνήγι έχουμε να επισημάνουμε τις κάτωθι διαπιστώσεις:
 
Παρόλο που κατά την δεύτερη συνάντηση γίνεται μια προσπάθεια αδρομερούς προσδιορισμού των θεμάτων συζήτησης,παραμένει η διαδικασία και η ατζέντα χαώδης. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των άλλων φορέων που συμμετέχουν στο διάλογο δεν λάβαμε ικανοποιητική απάντηση από τον Υπουργό, τον Κύριο Τσιρώνη σχετικά με τον σκοπό και την αναγκαιότητα μεταρρύθμισης του γενικότερου θεσμικού πλαισίου που διέπει την θήρα στην Ελλάδα. 
 
Ο Υπουργός δεν έχει εντοπίσει και δεν μας έχει γνωρίσει κάποια ατέλεια του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου η οποία χρήζει βελτίωσης. Αντ’ αυτού αναμένει, εντός του ασφυκτικά περιορισμένου χρονοδιαγράμματος που έχει καθορίσει, ετερόκλητοι και άσχετοι με το θέμα φορείς να εντοπίσουν και διαμορφώσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις μέσα σε τέσσερις συναντήσεις. 
 
Το κόμμα μελετώντας εξονυχιστικά το θεσμικό πλαίσιο διαπιστώνει την πληρότητα του και την προσαρμογή του στις διεθνείς συνθήκες που ρυθμίζουν την προστασία και την διαχείριση του περιβάλλοντος. Παράλληλα χωρίς την παραμικρή αλλαγή του νομικού πλαισίου, δίνεται η δυνατότητα μέσω ειδικών εξουσιοδοτήσεων για την έκδοση αποφάσεων, οι οποίες δύνανται να ρυθμίζουν καθοριστικές σύμφωνα πάντα με την νομολογία του ΣτΕ και την αρχή της αειφορίας του φυσικού Περιβάλλοντος.
 
Η μόνη παρέμβαση που εντοπίζουμε και διατυπώνουμε ως πρόταση,είναι η αυστηροποίηση των ποινών έναντι παραβατικής συμπεριφοράς, όπως η λαθροθηρία. Η προτεινόμενη από εμάς αλλαγή μπορεί να προωθηθεί μέσω τροποποιήσεις δύο συγκεκριμένων άρθρων του ΝΔ 86/69 στην συνέχεια του διαλόγου θα επανέλθουμε με πιο αναλυτική προσέγγιση του εν λόγω θέματος που αφορά την καταδίκη εγκλημάτων του φυσικού περιβάλλοντος.”
 
Επίσης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Κασιδιάρης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τον Εθνικο Διάλογο. Δείτε ΕΔΩ την ερώτηση
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ