Αρχική » Grid with Sidebar » Στον Γ. Τσιρώνη οι αρμοδιότητες για το περιβάλλον

Στον Γ. Τσιρώνη οι αρμοδιότητες για το περιβάλλον

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Πλήρης δικαίωση του ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ (που ήταν το μοναδικό έντυπο που πληροφόρησε τους Έλληνες κυνηγούς) για το ποιος θα είναι ο υπουργός που πάρει τις τύχες του κυνηγιού στα χέρια του. Ο Γ. Τσιρώνης θα είναι λοιπόν ο υπουργός που θα είναι ο αρμόδιος για το περιβάλλον, τα δάση και το κυνήγι. Η επιβεβαίωση έρχεται από δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ που είναι προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα :

SVESTONOF
o σύνολο των αρμοδιοτήτων που συνθέτουν την περιβαλλοντική πολιτική (προστασία δασικών οικοσυστημάτων, βιοποικιλότητα, ατμόσφαιρα, νερά, διαχείριση πάσης φύσεως αποβλήτων κ.λπ.) αναλαμβάνει ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Τσιρώνης, σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού (ΦΕΚ Β 311).
 
Από το παραπάνω αντικείμενο στον υπουργό Π. Λαφαζάνη περιέρχεται η αρμοδιότητα υπογραφής των αποφάσεων έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων κατασκευής και λειτουργίας έργων και δραστηριοτήτων (ΑΕΠΟ) που εκδίδει η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης.
 
Οι αρμοδιότητες του χωρικού σχεδιασμού, περιλαμβανομένου και του πολεοδομικού της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, “θα ασκούνται από κοινού με τον υπουργό”. Επιπρόσθετα ο αναπληρωτής υπουργός είναι αρμόδιος για τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων και το τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων. Συναρμοδιότητα προβλέπεται για το τμήμα Σχεδιασμού και Εποπτείας ΑΠΕ της Διεύθυνσης ΑΠΕ και Ηλεκτρικής Ενέργειας, η οποία ανήκει στη Γενική Γραμματεία Ενέργειας.
 
Από τους εποπτευόμενους φορείς ο υπουργός είναι αρμόδιος για το Πράσινο Ταμείο, ενώ ο αναπληρωτής για το Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε., τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης και τους Φορείς Διαχείρισης
Προστατευόμενων Περιοχών.
 
Κατά την απόφαση “ο διορισμός των διοικήσεων όλων των εποπτευόμενων από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής οργανισμών, νομικών προσώπων δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου και αποκεντρωμένων δημόσιων υπηρεσιών” ασκείται από κοινού με τον υπουργό. Την εκπροσώπηση του υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα διεθνή φόρα διατηρεί ο υπουργός.
 
Συνάντηση για τον Ασωπό
 
Το πρόβλημα της ρύπανσης του ποταμού Ασωπού ήταν το αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Γ. Τσιρώνη με την Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού. Κατά τον αναπληρωτή υπουργό «έχει τελειώσει πλέον η περίοδος των λόγων και των μελετών και ξεκίνησε η περίοδος των έργων» και για τον λόγο αυτόν “θα δρομολογηθούν έργα αποκατάστασης της περιοχής, καθώς η ρύπανση του Ασωπού θεωρείται για την κυβέρνηση θέμα πρώτης προτεραιότητας, όχι ως εξαγγελία αλλά ως ουσία”.
Από τη χθεσινή ανακοίνωση πάντως απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στον σχεδιασμό σε μια περιοχή όπου η χύδην χωροθέτηση των δραστηριοτήτων είναι η πηγή του κακού.
 
Λ.ΣΤ.
 
 
Διαβάστε τι πιστεύει για το κυνήγι ο κ. Γιάννης Τσιρώνης : Γ. Τσιρώνης : “Το κυνηγι ειναι κατι που πλεον ειναι εκ του περιττου….”


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ