Αρχική » Grid with Sidebar » Στο στόχαστρο η θηροφυλακή και στο βάθος….συρρίκνωση της κυνηγετικής δραστηριότητας

Στο στόχαστρο η θηροφυλακή και στο βάθος….συρρίκνωση της κυνηγετικής δραστηριότητας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 10.30 το πρωί στην Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κων. Τσαλδάρη» της Βουλής θα συνεδριάσει η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ με θέμα ημερήσιας διάταξης:         

SVESTONOF
«Σύστημα εποπτείας, φύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος: Ποια η κατάσταση σήμερα; Υπάρχει η δυνατότητα μιας ενιαίας δομής προστασίας του περιβάλλοντος; Ποιες οι προϋποθέσεις για αυτό;»
 
Στην επιτροπή αυτή έχουν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις του αρκετοί φορείς αλλά μέσα σε αυτούς δεν είναι οι κυνηγετικές οργανώσεις. ¨Εχει προσκληθεί αντιπροσωπεία του Σωματείου Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων αλλά καμία κυνηγετική οργάνωση. (στο τέλος του κειμένου μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους συμμετέχοντες).
 
Το χρόνιο αίτημα των διάφορων «οικολογικών» οργανώσεων να αποκτήσουν επιτέλους την «Αστυνομία της Φύσης» βρήκε ευήκοα ώτα στον αρμόδιο  υπουργό.
 
Πέρα από το αστείο του τίτλου, σημαδιακό και αυτό για το πώς αντιλαμβάνονται την Φύση μερικοί ιδεολόγοι, το ότι θα έχουμε ακόμη ένα σώμα , μετά τους Δασοφύλακες, Θηροφύλακες, Αγροφύλακες Λιμενοφύλακες κλπ  που σήμερα επιβάλλουν τον νόμο και την τάξη στο Περιβάλλον, είναι μια «μεγάλη κατάκτηση» τελικά.
 
Η χρεοκοπημένη Ελλάδα, που δεν έχει χρήματα να πληρώνει γιατρούς και φάρμακα στα νοσοκομεία, που δεν μπορεί να προσλάβει δασκάλους για τα  σχολεία, που πετσοκόβει συντάξεις και δεδουλευμένα, βρήκε επιτέλους το  «Άγιο Δισκοπότηρο»  των προσλήψεων στο πολύπαθο Δημόσιο. Η Ίδρυση της «Αστυνομίας της Φύσης». Μετά την λαμπρή επιτυχία αυτή , μπορεί  επιτέλους να ιδρυθεί και η «Αστυνομία των Ζώων» που ζητούν επιτακτικά εδω και χρόνια και οι άλλοι σύντροφοι των ζωοφιλικών.
 
Μόνο που  το όνομα «Αστυνομία» σηματοδοτεί  το αντίθετο της Φύσης και του περιβάλλοντος που υποτίθεται θα προστατεύουν. Εκτός και αν μέχρι να φτάσει η ώρα των προσλήψεων βρεθεί κάτι άλλο που δεν θα σηματοδοτεί τις πόλεις και  το Αστικό περιβάλλον. 
 
Χωροφυλακή, Φορεοφυλακή (να μην ξεχνάμε και τα ηρωικά παιδιά των Φορέων Διαχείρισης),  Λιμνοφυλακή, γιατί όχι Αγροφυλακή, Θαλασσοφυλακή (να πιάσουμε και το υδάτινο περιβάλλον με τις φώκιες) είναι μερικοί εμβληματικοί τίτλοι  που θα μπορούσαν να εκφράσουν καλύτερα το νόημα και το σήμα του νέου φορέα. 
 
Για την ώρα  θα μαζευτούν στη βουλή δασοφύλακες, θηροφύλακες, λιμενοφύλακες, αστυνομικοί, (ξέχασαν τους αγροφύλακες ?) εκπρόσωποι  συνδικαλιστικών  φορέων του Δημοσίου, ενός πανεπιστημίου και  ενός Μουσείου,(χωρίς φυσικά να λείπει το πανταχού παρόν παγκόσμιο ταμείο WWF) για να συζητήσουν με τους πατέρες του Έθνους περί καλύτερης οργάνωσης  της σωτηρίας της Φύσης.
 
Όλοι  «πλην Λακεδαιμονίων». Οι κυνηγοί φυσικά είναι απόντες. Οι κυνηγοί που μέχρι σήμερα έχουν το καλύτερο και αποδοτικότερο  σύστημα  ελέγχου στο περιβάλλον με την δική τους θηροφυλακή είναι απόντες.
 
Έχουν κληθεί  οι εργαζόμενοι θηροφύλακες στις κυνηγετικές οργανώσεις και δεν έχουν προσκληθεί οι εργοδότες τους.  Οι κυνηγοί που πληρώνουν τους θηροφύλακες  δεν έχουν λόγο και ύπαρξη για τους σοφούς της κυβέρνησης αλλά σύμπασα η συνδικαλιστική ηγεσία των θηροφυλάκων πρέπει να συμμετάσχει.
 
O tempora  o mores..Νέοι και ωραίοι καιροί… Νέα ήθη.
 
Ο πρόεδρος των κυνηγών (ένας είναι ο πρόεδρος) πως μπορεί να αντέξει μια τέτοια συμπεριφορά απαξίωσης του χωρίς να αντιδράσει  ή μήπως τελικά βολεύονται πολλοί με αυτή την πρακτική της αντιπαράθεσης και της ανυπαρξίας επαφής και συνεννόησης? 
 
Μήπως πρέπει να αναλάβει κάποια διεθνής ειρηνευτική αποστολή την δημιουργία ασφαλών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της ηγεσίας των κυνηγών και του υπουργείου τους? 
 
Οι θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων σίγουρα δεν μπορούν να παίξουν το ρόλο αυτό. Εξ άλλου το «τυράκι»  του δημοσίου υπαλλήλου που δελεαστικά τοποθετούν εδώ και χρόνια μερικοί πονηροί μπροστά τους , δεν τους αφήνει να αντικρύσουν την σκληρή πραγματικότητα του ΑΣΕΠ και των προσλήψεων στους μνημονιακούς καιρούς.
 
Έμελλε να το ζήσουμε και αυτό. Μοιάζει με ψέμα. Με αυταπάτη. Να συνεδριάζει στη Βουλή των Ελλήνων επίσημη Επιτροπή, να παρίσταται εκπρόσωπος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, να παρίσταται ο πρόεδρος  του σωματείου των θηροφυλάκων (τους οποίους έχουν προσλάβει και πληρώνουν οι κυνηγοί) και να μην είναι παρών ο Πρόεδρος των Κυνηγών. Και να συζητούν κιόλας, όπως θρυλείται, το πώς θα βαφτίσουν τους θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων Αστυνομία της Φύσης… 
 
Αχ, πρόεδρε (των Κυνηγών)… O tempora  o mores…
 
Η τελευταία μας ελπίδα θα είναι να συμβεί τελικά το θαύμα και ο πρόεδρος των κυνηγών να παρευρεθεί στη συνάντηση αυτή, εκπροσωπώντας  τις χιλιάδες των κυνηγών, για να υπερασπιστεί το αυτονόητο.
Γιατί κρίνοντας από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα των διάφορων ευαίσθητων περί την φύση, φοβούμαστε ότι έχουν βάλει στο μάτι και θέλουν να βάλουν και στο χέρι τα χρήματα των κυνηγών. 
 
Η πιθανότητα ότι  θα είναι οι κυνηγοί αυτοί που θα πληρώσουν το μάρμαρο που θα στολίσει το έμβλημα της Αστυνομίας της Φύσης δεν απέχει πολύ από το να γίνει  πραγματικότητα.
 
Πρόεδρε , κάνε κάτι πριν είναι πολύ αργά.
 
Le Chasseur
 

 

Την Επιτροπή έχουν κληθεί να ενημερώσουν οι κ.κ.: Αλέξανδρος Λαγουρός, Πλοίαρχος του Λ.Σ. (Διεύθυνση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος), Αθανάσιος Πράπας, Αστυνομικός Διευθυντής (Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος), Γεώργιος Παπαδιάς και Αλέξανδρος Φλώτσιος,  Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων αντιστοίχως,  Θεόδωρος Κομηνός, Εκπρόσωπος του Συντονιστικού των Προέδρων των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Θεοχάρης Ζάγκας, Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., Γεώργιος Σμπώκος, Επιστημονικός Συνεργάτης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης, Θεοδότα Νάντσου και Γεώργιος Χασιώτης, Επικεφαλής πολιτικής για θέματα Περιβάλλοντος και Νομικός Συντονιστής της WWF Ελλάς αντιστοίχως, Γεώργιος Τριανταφυλλίδης, Ιωάννης Ρετζέπης, Αθανάσιος Καρακώστας και Γεώργιος Λάττας, Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και μέλη του Σωματείου Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων αντιστοίχως, και Σπυρίδων Μάμαλης, Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, οι κ.κ.: Καλλιόπη Καρδαμίτση, ασκούσα καθήκοντα Γενικής Γραμματέως και Γεώργιος Καρβούνης, Υπεύθυνος της Διεύθυνσης Υδάτων. Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, οι κ.κ.: Αγορίτσα Παπαρίζου, Γενική Διευθύντρια Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Δέσποινα Κομίλη, Διευθύντρια Δασών Ευβοίας και Ευάγγελος Μπουρλής, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας. Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, οι κ.κ.: Βασίλειος Μιχελάκης, ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέως και Προϊστάμενος Γεν. Δ/νσης Χωρ/κης και Περ/κής Πολιτικής, Δημήτριος Γάζης, Προϊστάμενος Δ/νσης Περ/ντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Σεραφείμ Τσιπέλης, Προϊστάμενος Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου και Ελπίδα Γρηγοριάδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Παρακολούθησης και Προστασίας  της Δ/νσης Υδάτων. Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ο κ. Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέως.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ