Αρχική » Grid with Sidebar » Συλληψη βοσκου για φολες στη Ροδο

Συλληψη βοσκου για φολες στη Ροδο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σήμερα το πρωί, κυνηγός κατήγγειλε στην θηροφυλακή τον θάνατο του σκύλου του από φόλα στην περιοχή Στέγαστρα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Απολλώνων.
 
Επί τόπου έσπευσαν οι θηροφύλακες κύριοι Σωτήρης Χατζηστρατής και Μανώλης Στέργου, οι οποίοι μετά από έρευνα, διαπίστωσαν ότι τα δηλητήρια είχαν μπεί από βοσκό της περιοχής, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο θέλησε να προστατεύσει το κοπάδι του από αλεπούδες. Ο βοσκός, κρατείται στο Α.Τ. Σαλάκου όπου σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.
Στην κατοχή του βοσκού βρέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα.
 
Να σημειωθεί ότι οι φόλες περιείχαν το δηλητήριο Lannate, το οποίο έχει απαγορευθεί από το 2009.
 
Πριν λίγο εκδόθηκε ανακοίνωση από τον Κ.Σ.Ρόδου για το περιστατικό
 
“Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω σήμερα το πρωί Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 από τους θησαυροφύλακες του Κ.Σ. Ρόδου και σε συνεργασία του Α.Σ. Σαλάκου , βοσκός στην περιοχή Στέγαστρα ο οποίος είχε τοποθετήσει κουφάρι εριφιου εμπλουτισμένο με το ισχυρό δηλητηριο ΛANEIT (απαγορευμένο) με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο ενα κυνηγόσκυλο. Κατασχέθηκε επίσης ένα κυνηγετικό ‘οπλο που παράνομα είχε στην κατοχή του ο βοσκός.
 
Οι θηροφύλακες του Κ.Σ.Ρόδου θα είναι παρόντες εκεί που προστάζει το καθήκον για την προστασία της άγριας πανίδας του νησιού μας.
 
Εκ του Κ.Σ.Ροδου “
 
Πηγή:www.dimokratiki.gr
 
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ