Αρχική » Grid with Sidebar » Συνεργασια του ΚΣ Καρδιτσας με το Πανεπιστημιο Θεσσαλιας

Συνεργασια του ΚΣ Καρδιτσας με το Πανεπιστημιο Θεσσαλιας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου και μελετών για τη διαπίστωση ύπαρξης διαφόρων νοσημάτων σε είδη αποδημητικών πουλιών, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας συνεργάζεται με το εργαστήριο Μικροβιολογίας & Παρασιτολογίας της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 
Ο Σύλλογος καλεί τους κυνηγούς – μέλη του, από τα πτερωτά θηράματα που θηρεύουν, κυρίως τα υδρόβια και τις μπεκάτσες, να παρέχουν τμήμα του ήπατος (συκώτι) μέσα σε πλαστική συσκευασία που θα αναγράφει το είδος του θηράματος από όπου προέρχεται το δείγμα, την ημερομηνία και την περιοχή (νομός) που αυτό θηρεύτηκε.
 
Σε εξέλιξη επίσης είναι και το πρόγραμμα προσφοράς ιστών ήπατος και σπλήνα από θηρευμένους λαγούς τα πλαίσια ανάλογης μελέτης του ίδιου εργαστηρίου της Κτηνιατρικής Σχολής για τη διερεύνηση των νοσημάτων της άγριας πανίδας στην Ελλάδα. Στο πρόγραμμα αυτό παρέχει την στήριξή της η Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας, η οποία έχει καλέσει τους κυνηγούς της περιφέρειας ευθύνης της να συνεργαστούν και να παρέχουν τα σχετικά δείγματα από τους λαγούς που θηρεύουν στη τρέχουσα κυνηγετική περίοδο σύμφωνα με τις υποδείξεις των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων.

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ