Αρχική » Grid with Sidebar » Συνταγη αγριοπαπιας απο την …Αλασκα

Συνταγη αγριοπαπιας απο την …Αλασκα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η συνταγή αυτή έρχεται κατευθείαν από την Αλάσκα. Είναι απλή και πολύ νόστιμη. Αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε.

SVESTONOF

Προετοιμασία για τη συνταγή της άγριας πάπιας

Κόβουμε τα στήθη της πάπιας σε μικρά κομμάτια



Για τη μαρινάδα, χρειαζόμαστε φρέσκο σκόρδο, κρεμμύδια, δεντρολίβανο, ελαιόλαδο, και ένα χοντρό μείγμα μπαχαρικών.




Χτυπήστε τα λαχανικά μερικές φορές σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Βάλτε τα καρυκεύματα, το λάδι  και τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια “υγρή” πάστα, ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή. Μπορείτε να έχετε, εδώ, μεγάλη ευελιξία και να μην  ανησυχείτε για να είναι ακριβείς οι ποσότητες. Να είστε γενναιόδωροι με τα λαχανικά και τα μπαχαρικά.





Τώρα προσθέστε τα κομμάτια της πάπιας στη μαρινάδα και αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά έως 3 ώρες. Εάν δεν μπορείτε να μαγειρέψετε την πάπια αμέσως, αποθηκεύστε τη στο ψυγείο. Ωστόσο, επειδή το ελαιόλαδο θα στερεοποιηθεί υπό ψύξη, θα πρέπει να αφήσετε το μείγμα να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου, έτσι ώστε το λάδι να στάζει εύκολα, πριν τοποθετήσετε την πάπια στο τηγάνι.

Η τεχνική μαγειρέματος για αυτή τη συνταγή άγριας πάπιας

Αυτό είναι το σημαντικό μέρος!

Τοποθετήστε ένα στεγνό αντικολλητικό τηγάνι στην εστία της κουζίνας και βάλτε την υψηλότερη θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Προσθέστε μερικά κομμάτια της πάπιας στο τηγάνι, και αφήστε τα να ψηθούν  στη θέση τους, για περίπου 1 λεπτό. Θα ήταν καλό να στεγνώσετε τα κομμάτια της πάπιας σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν  το μαγείρεμα – διότι το πολύ λάδι μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του τηγανιού και να αποτρέψει το κρέας από το να δημιουργήσει μια ωραία κρούστα.

Μετά από περίπου 1 λεπτό, γυρίστε τα κομμάτια και αφήστε τα να  ψηθούν για άλλα 30 με 45 δευτερόλεπτα.

Όλα εξαρτώνται από το μέγεθος που έχετε κόψει τα στήθη της πάπιας, αλλά θα καταλάβετε για αυτό αρκετά γρήγορα. Το κρέας θα πρέπει να είναι «ωμό» στο εσωτερικό, καθώς η μεταφορά της υψηλής θερμότητας θα συνεχίζει να το ψήνει  και θα καταλήξει σε «μέτρια ψημένο» στο δρόμο από την κουζίνα στο τραπέζι.

Να είστε προσεκτικοί να μη γεμίσετε το τηγάνι με πάρα πολλά κομμάτια της πάπιας. Θέλετε να διατηρήσετε τη μέγιστη δυνατή θερμότητα καθόλη τη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρετε αμέσως!




Μπορείτε να σερβίρετε τα στήθη πάπιας με νάτσος. Βάλτε στο φούρνο ένα αντικολλητικό ταψί με  τσιπς τορτίλλας, από πάνω τριμμένο τυρί, όπως τσένταρ και φέτες πιπεριάς χαλαπένιος (μεξικάνικες καυτερές πιπεριές). Αφήστε για λίγη ώρα μέχρι να λιώσει το τυρί.  Αφού βγάλετε τα νάτσος από το φούρνο,  τοποθετήστε τα σε πιατέλα και στην κορυφή και πλάι βάλτε τα ψημένα κομμάτια πάπιας . Μπορείτε να συνοδεύσετε με κάποια σάλτσα, όπως η μεξικάνικη  guacamole!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ