Αρχική » Grid with Sidebar » Σφαγείο κυνηγόσκυλων η Φλώρινα

Σφαγείο κυνηγόσκυλων η Φλώρινα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σε κανονικό σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους, τείνει να μετατραπεί πλέον ο νομός Φλώρινας !!! Νέο περιστατικό μαρτυρικής δολοφονίας κυνηγόσκυλου,συνέβη δυστυχώς μόλις προχτές, το Σάββατο 21/09/2019 στην κορυφή Μέγας Αλέξανδρος ή αλλιώς Βάρμπα στο Τρικλάριο όρος της Φλώρινας. Το “λαχείο” αυτή την φορά κλήρωσε στον συνάδελφο Γρηγόρη Πασχαλίδη που είναι και πρόεδρος στον Κ.Σ Φλώρινας και στην άτυχη σκυλίτσα του, την Λίσσα 2.5 ετών.
Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στην σκύλα του, ο ίδιος ο Γρηγόρης  : ” Η επίθεση έγινε το Σάββατο 21/09/19 πρωινή ώρα στην περιοχή Μέγας Αλέξανδρος ή αλλιώς Βάρμπα στο Τρικλάριο όρος της Φλώρινας. Μαζί με 3 φίλους βρεθήκαμε στην συγκεκριμένη περιοχή και ενώ τα σκυλιά είχαν σηκώσει λαγό και βρίσκονταν σε φάση καταδίωξης, ξαφνικά ακούσαμε ουρλιαχτά πόνου και κλάματα. Αμέσως καταλάβαμε ότι τα σκυλιά τα έπιασαν λύκοι και αρχίσαμε να φωνάζουμε και να τουφεκάμε στον αέρα. Η απόσταση βάση Gps ήταν γύρω στα 400 μέτρα ανηφόρα και δύσβατο μέρος, όταν πλησιάζαμε πετάχτηκε πάνω μας η μεγάλη σκύλα η Λίζα κατατρομαγμένη και μέσα στα αίματα με δαγκωνιές στην κοιλιά και στο πίσω πόδι. Ακολουθήσαμε το Gps και βρήκαμε την μικρή ή μάλλον ότι είχε απομείνει από αυτήν. Πλησίασα και είδα αυτό που έβγαλα φωτογραφία…τα οικτρά υπολείμματα αυτού που μέχρι πριν λίγο ήταν η αγαπημένη μου Λίσσα που την είχα αναστήσει από 2 μηνών μωρό.”
 
Ο Γρηγόρης συνεχίζει ” Δεν έχουν τελειωμό οι επιθέσεις των λύκων, δεν ξέρουμε που να πάμε, να λύσουμε σκυλιά και να είμαστε σίγουροι πως στο τέλος θα τα επιστρέψουμε όλα ζωντανά στο σπίτι μας. Πριν ένα μήνα περίπου σε άοπλη εκπαιδευτική έξοδο κοντά στο Αντάρτικο έχασα άλλη μια σκύλα 3 χρονών από τους λύκους, βρήκα μόνο το κεφάλι μέσω του Gps, την Τετάρτη 11/09 πριν την έναρξη στον Σκοπό Φλώρινας φαγώθηκε άλλο 1 σκυλί, ενώ στην έναρξη 15/09 φαγώθηκαν άλλα 2 σκυλιά πάνω από το χιονοδρομικό του Πισοδερίου. Επίσης το Σάββατο 21/09 έγινε και άλλη επίθεση στις Καρυές Πρεσπών, εκεί επειδή ο κυνηγός ήταν σχετικά κοντά και τον είδε, πρόλαβε και τουφέκισε στον αέρα και ο λύκος την κοπάνησε.”
Ο Γρηγόρης το πρωί έφυγε από το σπίτι του με ένα υπέροχο ζώο,την φίλη,σύντροφο και συνάδελφο του και το μεσημέρι γύρισε πίσω μόνο με το  λουρί του gps. Η καημένη η Λίσσα όπως και όλα τα υπόλοιπα ( δεκάδες πλέον ) λυκοφαγωμένα σκυλάκια δεν πρόλαβαν να χαρούν την ζωή τους και να γεράσουν στην αγκαλιά των ανθρώπων συναδέρφων και συνεργατών τους γιατί οι αρμόδιοι φορείς επιλέγουν επιδεικτικά να “αγνοούν” το ΠΡΟΒΛΗΜΑ και επειδή οι διάφορες ΜΚΟ του χώρου έχουν καταφέρει να περάσουν στην κοινή γνώμη όλα αυτά τα παραμύθια περί σπανιότητας του λύκου και συνεχίζουν να το κάνουν με επιτυχία ενώ οι “υπό εξαφάνιση” λύκοι έχουν φτάσει προ πολλού στην ίδια την Πάρνηθα, σουλατσάρουν ανενόχλητοι  στην Κωπαίδα και παίρνουν τον αέρα τους ακόμα και μέσα στο Κρυονέρι Αττικής !!! Άραγε μεθαύριο Τετάρτη ή το σαββατοκύριακο που πλησιάζει ποιοι θα είναι οι “τυχεροί” που θα τους κληρώσει να ταίσουν – θυσιάσουν τους πολυαγαπημένους τους τετράποδους συντρόφους στον βωμό της “σπανιότητας” του λύκου ?
 
Αλέξανδρος Παλαιολόγος για το ihunt.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ