Αρχική » Grid with Sidebar » Τακτικες χρεωκοπιας πισω από τους παρασυλλογους

Τακτικες χρεωκοπιας πισω από τους παρασυλλογους

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Αν επιχειρήσει κανείς να αναλύσει τα βασικά αίτια για τη χρεωκοπία της Ελλάδας, λογικά θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως η βάση των περισσότερων από αυτά είναι το δόγμα «εγώ (ή εμείς όταν πρόκειται για ομάδα) έναντι των άλλων» ή «το ατομικό έναντι του κοινού οφέλους».

 

Εξυπηρετώντας οι «εκπρόσωποι» σε όλα τα επίπεδα τον εαυτό τους ή τις ιδεολογίες τους ή τις παρατάξεις τους αντί του κοινού οφέλους, κατάφεραν με την ανοχή και την παθητικότητα των πολιτών και τη σύμφωνη γνώμη των «εταίρων» μας, να καταστρέψουν τη χώρα και να εξαθλιώσουν τους πολίτες.

 

Στα κυνηγετικά, δε μπορεί παρά να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως τα παραπάνω λίγο πολύ ισχύουν και στο ζήτημα των μη αναγνωρισμένων «κυνηγετικών» συλλόγων, σε όλες τις διαδικασίες από τους λόγους ιδρύσεώς τους μέχρι  τις ανακοινώσεις τους. 

 

Το «κυνηγετικών» τοποθετείται σε εισαγωγικά γιατί μετά και την τελευταία σχετική απόφαση του ΣτΕ, γίνεται προφανές πως θεσμικά τα συγκεκριμένα σωματεία δε συνδέονται άμεσα με το κυνήγι. Το όνομα ή η σύνθεση των μελών σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να δικαιολογήσει στην πράξη το «κυνηγετικός». Γιατί αν ήταν έτσι, κάθε καφενείο ή φόρουμ κυνηγών, με κυνηγετικά σχετικό όνομα, θα έπρεπε να θεωρείται και κυνηγετικός σύλλογος στην πράξη, κάτι που ευτυχώς δεν ισχύει.

 

Τα παραπάνω βασίζονται στη διαπίστωση πως τα συγκεκριμένα σωματεία, αν «ξεδιπλώσουν»  τις δραστηριότητες, τα έργα και τις ανακοινώσεις τους, θα δούμε πως μεγαλύτερο ποσοστό αφιερώνουν στην προπαγάνδα ενάντια στις αναγνωρισμένες Κυνηγετικές Οργανώσεις, παρά στην «προάσπιση» του κυνηγιού όπως διατείνονται. Κινούνται δηλαδή βάσει του «εγώ» έναντι του «εμείς», όταν μάλιστα το «εγώ» τους αποτελεί ισχνή μειοψηφία στο σύνολο των κυνηγών.

 

Δυστυχώς, η ιστοσελίδα της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυνηγετικών – Σκοπευτικών Συλλόγων, αν και λειτουργεί εδώ και καιρό, μας έχει αφήσει με την αγωνία που δημιουργεί το μοναδικό κείμενο που έχει αναρτηθεί σε αυτήν και συγκεκριμένα ο χαιρετισμός του Προέδρου:

 

«Φίλοι Κυνηγοί : Η πανελλήνια Ομοσπονδία Κυνηγετικών – Σκοπευτικών Συλλόγων σας καλοσωρίζει στην ιστοσελίδα της , σας εύχεται καλό κυνήγι και υπόσχεται να συμβάλει αποφασιστικά στην εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους  ιδρύθηκε.

1)  ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

2)  ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΑΣ

3)  ΤΗΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΘΗΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

4) ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΦΙΛΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ: ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΑΣ   

Ήλθε ο καιρός πλέον να μάθετε ΑΛΗΘΕΙΕΣ

 Ήλθε η ώρα να ενημερωθείτε σωστα

 Ήλθε η ώρα να αναδείξουμε μαζί το κυνήγι ως ΑΘΛΗΜΑ και όχι σαν ένα ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ

ΣΠΟΡ ως έχει σήμερα

Καλή και δυναμική συνέχεια

Ο Πρόεδρος

Νίκος Κουρπουανίδης»

 

Όταν με το καλό ενημερωθεί η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, τότε ίσως θα μπορεί κάθε αναγνώστης να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα και κυρίως όλοι οι κυνηγοί να μάθουμε επιτέλους τις «αλήθειες» του κ. Κουρπουανίδη το μήνυμα του οποίου παραπέμπει σε προεκλογική εκδήλωση προ εικοσαετίας, τότε που οι πρακτικές και η ρητορική της χρεωκοπίας (θα, θα, θα), ακόμη μας χάιδευαν τ’ αυτιά.

 

Ότι και να γραφτεί όμως στην ιστοσελίδα τους, η αλήθεια για τον Τρυποφράχτη και τους φίλους του κυνηγούς είναι μία: Όποιος κυνηγός επιλέγει τα συγκεκριμένα σωματεία για να εκδώσει την άδεια του, ρίχνει τα χρήματά του στη μαύρη τρύπα της χρεωκοπίας, μιας και τίποτα από αυτά δεν επιστρέφει στο κυνήγι, ενώ παράλληλα ενισχύει ένα φορέα που ζημιώνει το κυνήγι με συνεχείς προσπάθειες δυσφήμισης και υποβάθμισης του θεσμού των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

 

Να διευκρινίσω εδώ πως σέβομαι απόλυτα τον κ. Κουρπουανίδη σαν πρόσωπο, αν και  δεν είχα την τιμή να τον γνωρίσω από κοντά. Δε σέβομαι όμως καθόλου την προσπάθεια που κάνει να μας «μάθει αλήθειες», γιατί είμαι πεπεισμένος πως από το συγκεκριμένο εγχείρημα, μπορεί ο ίδιος να ωφελείται με οποιονδήποτε τρόπο, το κυνήγι όμως εκτός αν καταφέρει με έργα και όχι με κουβέντες να αποδείξει το αντίθετο, εκτιμώ πως πλήττεται, όπως θα συνέβαινε και με κάθε άλλη ενέργεια διάσπασης – διαίρεσης των κυνηγών.

 

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις αποτελούν κεκτημένο των κυνηγών και η δομή και η λειτουργία τους είναι τέτοια που τη θαυμάζουν μερικοί από τους μεγαλύτερους εχθρούς του κυνηγιού. Τα πρόσωπα αν δε μας αρέσουν ας τα αλλάξουμε. Το θεσμό όμως όχι, γιατί είναι σαν να θέλουμε να καταργήσουμε το ίδιο το κυνήγι. Η προάσπιση του κυνηγιού περνά εκ των πραγμάτων μόνο από τις αναγνωρισμένες Κυνηγετικές Οργανώσεις. Κάθε τι άλλο μόνο κακό μπορεί να κάνει στο κυνήγι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

 

O Τρυποφράχτης

 

email : [email protected]

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ