Αρχική » Grid with Sidebar » Τα αγριογούρουνα έκαναν… στέκι την Εκάλη…VIDEO

Τα αγριογούρουνα έκαναν… στέκι την Εκάλη…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Νέα εμφάνιση έκαναν την Παρασκευή τα αγριογούρουνα στην περιοχή της Εκάλης. Αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια της… βόλτας τους επισκέφθηκαν ένα σπίτι της περιοχής, μπαίνοντας στην αυλή και αρχίζοντας να τρέχουν οικογενειακώς. “Κατά τύχη δεν ήταν εκεί τα δύο μικρά παιδιά μου, ενώ με τη βοήθεια γειτόνων γλίτωσα τον σκύλο μου” αναφέρει στο enikos.gr η αναγνώστρια που έστειλε το βίντεο με τα αγριογούρουνα. “Δασαρχείο και δήμος δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Οι πρώτοι περιμένουν κονδύλια για παγίδες και η πολιτική προστασία του δήμου δηλώνει αναρμόδια” καταγγέλλει η κάτοικος που είδε τα αγριογούρουνα σε… απόσταση αναπνοής.

SVESTONOF

Δεν είναι οι πρώτοι φορά κάτοικοι ή επισκέπτες των βορείων προαστίων της Αττικής βλέπουν αγριογούρουνα να σουλατσάρουν. Πριν από λίγες ημέρες αντίστοιχο βίντεο είχε δημοσιοποιήσει ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ Δημήτρης Κοτταρίδης. Ο δημοσιογράφος είδε μια οικογένεια με τέσσερα μωρά, τα οποία τριγυρνούσαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Εκάλη, κοντά στην Εθνική Οδό. “Δεν ασχολούνται καθόλου μαζί σου. Κάποια στιγμή το ένα πλησίασε οπότε εγώ μπήκα στο αμάξι… Είναι πολλές οικογένειες, δεν είναι μια” ανέφερε, λέγοντας ότι η περιοχή στην οποία ήταν τα αγριογούρουνα είναι κατοικημένη.

Οδηγίες σε περίπτωση συνάντησης με… αγριογούρουνο

Εξάλλου, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εδώ και αρκετό διάστημα εικόνες από αγριογούρουνα να βγαίνουν βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, φτάνοντας μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους και τα Λαδάδικα.

Η κτηνίατρος και μέλος της «Δράσης για την Αγρια Ζωή», Σοφία Προύσαλη είχε δώσει συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες εάν συναντήσουν ένα αγριογούρουνο στο δρόμο. Συστήνει να αποφύγουν να το πλησιάσουν και να το ταΐσουν, να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ενημερώσουν όλους τους αρμόδιους φορείς (δασαρχείο, αστυνομία, δήμο) ώστε να μεταβούν στο σημείο και να απομακρύνουν το ζώο από τον αστικό ιστό. “Αυτά τα αγριογούρουνα δεν είναι εντελώς άγρια. Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για υβρίδια. Έχουν ζευγαρώσει άγριοι πληθυσμοί με ζώα που χρησιμοποιήθηκαν ως εκτροφή ελευθέρας βοσκής. Αυτά τα δύο είδη διασταυρώθηκαν και επειδή πολλαπλασιάζονται και δίνουν περισσότερους απογόνους τα ήρεμα γουρούνια έχουμε μεγαλύτερους πληθυσμούς και παρατηρείται το πρόβλημα”, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Προύσαλη. “Τους δίνουν από γαριδάκια και ψωμί έως οτιδήποτε άλλο, που σίγουρα δεν είναι κατάλληλη τροφή. Επίσης, πιστεύουν τα ζώα ότι βρίσκουν τροφή και παραμένουν στον χώρο που δεν είναι το φυσικό τους περιβάλλον” τονίζει.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ