Αρχική » Grid with Sidebar » Τα μαχαιρια Puma

Τα μαχαιρια Puma

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Όταν η κουβέντα φτάνει στα μαχαίρια κυνηγίου, τότε όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι η Puma είναι η ελίτ στα κυνηγετικά μαχαίρια . Καλά σχεδιασμένα,από τα καλύτερα υλικά, τα μαχαίρια PUMA δεν είναι φθηνά, αλλά η κορυφαία ποιότητα είναι ορατή σε κάθε εκατοστό του μαχαιριού. Κάθε μαχαίρι της Puma είναι φτιαγμένο στο χέρι. Τα υλικά και η εργασία έχουν κάνει τα μαχαίρια PUMA να θεωρούνται από τα κορυφαία μαχαίρια στο είδος τους. Είναι συλλεκτικά αντικείμενα από μόνα τους.

Το 1953, η εταιρεία άρχισε να επικεντρώνεται και να ειδικεύεται στην κατασκευή λειτουργικών μαχαιριών για το κυνήγι, το ψάρεμα, την επιβίωση, τς αθλητικές και υπαίθριες δραστηριότητες. Το 1956, η PUMA σχεδίασε ίσως το πιο διάσημο μαχαίρι της, το  PUMA White Hunter, το οποίο προοριζόταν για μια κυνηγετική οργάνωση στην Ανατολική Αφρική. Για πάνω από 200 χρόνια, το Solingen στη Γερμανία υπήρξε η πόλη όπου γεννήθηκαν τα καλύτερα κυνηγετικά μαχαίρια και, τα καλύτερο από αυτά τα μαχαίρια έχουν φέρει την επωνυμία PUMA.

Γιατί PUMA;

Τα μαχαίρια PUMA  κατασκευάζονται από ανώτερης ποιότητας χάλυβα DI.4, και το καθένα από αυτά είναι σφυρήλατο και έχει σκλήρηνει τόσο ώστε να  να διατηρήσει την κόψη του όσο πιο κοφτερή γίνεται.  Κάθε μοντέλο έχει έναν αριθμό και ένα όνομα χαραγμένο στη λεπίδα, μαζί με το έτος κατασκευής του (αυτό βοηθάει τους εκτιμητές και τους συλλέκτες να εκτιμήσουν την αξία του μαχαιριού). Οι λαβές είναι κατασκευασμένες από πρώτης ποιότητας φυσικά υλικά, συνήθως κέρατο ή κόκαλο από αρσενικό ελάφι,  και κάθε λεπτομέρεια είναι κατασκευασμένη από τα καλύτερα διαθέσιμα υλικά.

Μαχαίρια PUMA για το κυνήγι και όχι μόνο

Τα πιο δημοφιλή από τα μαχαίρια PUMA είναι εκείνα που έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Τα πιο γνωστά και περιζήτητα είναι:

Το μαχαίρι PUMA Bowie

Το μοντέλο Bowie είναι το το απόλυτο κυνηγετικό μαχαίρι, με ευρεία σταθερή λεπίδα που το καθιστά ιδανικό για το κυνήγι, το ψάρεμα, και το κάμπινγκ. Το μήκος του PUMA Bowie είναι 11 ίντσες, και διαθέτει μια λαβή από κέρατο αρσενικού ελαφιού. Αυτό είναι το μαχαίρι που ο Jim Bowie ονειρεύτηκε για αυτό φέρει το όνομα του.

PUMA Skinner 

Αυτό το μαχαίρι είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να βοηθάει το κυνηγό που θέλει να γδάρει το θήραμα του. Η PUMA σχεδιάζε τη λεπίδα του αρκετό καιρό για να σας δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι με μια ευθεία, καμπύλη ή μυτερή άκρη και να απλοποιήσει τις εργασίες που πρέπει να εκτελέσετε. Έχει επίσης μια 5 ½ ιντσών λαβή από κέρατο αρσενικού ελαφιού που είναι σκαλισμένη για να χωρέσει το χέρι σας άνετα και να μην γλιστράει κατά τη διάρκεια του γδαρσίματος.

PUMA White Hunter

Ίσως το πιο διάσημο μαχαίρι κυνηγιού που σχεδιάστηκε ποτέ, το White Hunter το χαρακτηρίζει μια μερικώς οδοντωτή λεπίδα που είναι διαμορφωμένη για να φέρει σε πέρας οτιδήποτε χρειαστεί ένας κυνηγός. Έχει συνολικό μήκος 11 ίντσες και μια λαβή από κέρατο αρσενικού ελαφιού. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1956, και ακόμη μέχρι σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα κυνηγετικά μαχαίρια.

Αυτά ήταν με λίγα λόγια τα κορυφαία μαχαίρια Puma. Θα αναφερθούμε αναλυτικά στο καθένα από αυτά στο μέλλον.

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ