Αρχική » Grid with Sidebar » Τα μπλοκα των αγροτων… ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10/2/2014

Τα μπλοκα των αγροτων… ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10/2/2014

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

Μπήκαμε στον τελευταίο μήνα της κυνηγετικής περιόδου και πέρα από όλα τα προβλήματα που δυσκολεύουν τις κυνηγετικές μας εξορμησεις από σήμερα οι αγρότες κατεβάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους.Έτσι λοιπόν :

10/2/2014

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες και κατεβαίνουν σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσουν το απόγευμα συναντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών και να συζητήσουν τα αιτήματά τους.

Η χθεσινή συγκέντρωση των αγροτών Λάρισας και άλλων 23 μπλόκων από όλη τη χώρα στον κόμβο της Νίκαιας πήρε τη μορφή παλλαϊκού συλλαλητηρίου. Το «παρών» έδωσαν χιλιάδες πολίτες αλλά και εκπρόσωποι φορέων από τη Θεσσαλία, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Δυναμικό ήταν «παρών» έδωσαν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ οι οποίοι πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Επί μιάμιση και πλέον ώρα παρέμεινε κλειστή το μεσημέρι η ΠΑΘΕ στο ύψος του μπλόκου της Νίκαιας ενώ στη Λάρισα υπήρξε συνεδρίαση της ομοσπονδίας ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Σε ολιγόλεπτους συμβολικούς αποκλεισμούς των εθνικών οδών Πατρών – Κορίνθου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων, προχώρησαν σήμερα αγρότες της Αιγιάλειας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι αγρότες θα αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους μετά την Τρίτη, ενώ συναντήσεις στο υπουργείο Μεταφορών θα έχουν σήμερα και οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ.

3/2/2014

Στα μπλόκα στις εθνικές οδούς από σήμερα οι αγρότες και αν «πετύχει» συνεχίζουν. Την αρχή κάνουν οι αγρότες της Καρδίτσας, τα «παιδιά του Μπούτα» από τον κόμβο της Νίκαιας. Οι Θεσσαλοί ήταν, άλλωστε, πρωτοπόροι και στο παναγροτικό συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Στον κόμβο της Χαλάστρας στην εθνική οδό παρατάσσονται τα τρακτέρ της περιοχής και, όπως λέει στο newpost ο εκπρόσωπός τους Σωτήρης Παρλαγιάννης, «η σημερινή μέρα είναι ενδεικτική για τη συνέχεια. Αν έχουμε συμμετοχή θα παραμείνουμε στο μπλόκο».

Με μπλόκο στο Κάστρο, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι Βοιωτοί αγρότες μετά από διευρυμένη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ορχομενού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς και της Λοκρίδας.

Από τα μέσα της εβδομάδας έχουν ξεκινήσει προσυγκεντρώσεις τρακτέρ στις πλατείες όλων των χωριών και η συντονιστική επιτροπή που έχει συσταθεί είχε προχωρήσει σε εντατική ενημέρωση των συναδέλφων τους σε όλο το νομό, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αγροτικά μηχανήματα.  Στάση αναμονής κρατούν οι «σκληροί» του Προμαχώνα που δειλά κατευθύνονται προς την εθνική οδό, θέλουν όμως να είναι βέβαιοι για τη μεγάλη συμμετοχή προτού ομολογήσουν ότι «ναι, φτιάχνουμε μπλόκο».

Στην Κρήτη, η μάχη δίνεται και πάλι στις εφορίες. Όπως λέει στο newpost ο εκπρόσωπος των Αγροτικών Συλλόγων Χανίων Γιώργος Γωνιωτάκης, «σήμερα Δευτέρα και ενδεχομένως αύριο Τρίτη θα αποκλειστούν οι εφορίες σε Ηράκλειο, Χανιά και Λασίθι». Οι Κρήτες έχουν παραμερίσει τις τοπικές διαφορές και έχουν έρθει σε συνεννόηση εδώ και πολύ καιρό ενώ συνομιλούν και με συναδέλφους τους από την ηπειρωτική χώρα για να συντονίσουν τη δράση τους.

newpost.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ