Αρχική » Grid with Sidebar » Τι γινεται με τα κουνελια στη Λημνο;

Τι γινεται με τα κουνελια στη Λημνο;

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Με αφορμή πρόσφατη επιστολή του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Λήμνου κ. Σάββα Βαρελτζή προς το ΥΠΕΚΑ, η οποία κοινοποιήθηκε και σε όλους τους βουλευτές νομού Λέσβου και με την οποία σχολιάζει τα αποτελέσματα της υπ’ αριθμ. 68042/1277/30-4-2012 απόφασης, σχετικά με τη δίωξη του αγριοκούνελου στη Λήμνο (την οποία και σας επισυνάπτουμε), ο επικεφαλής της περιφ. παράταξης Βορ. Αιγαίου «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Βασ. Τεντόμας στη χτεσινή συνεδρίαση του περιφ. συμβουλίου και προ ημερήσιας διάταξης απηύθυνε προφορική ερώτηση στον κ. Περιφερειάρχη για να ενημερωθεί το σώμα σχετικά με την υλοποίηση της από 24-4-2012, ομόφωνης απόφασης για την ανάθεση, εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ειδικής μελέτης, στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα τη «Διερεύνηση μεθόδων ελέγχου του πληθυσμού των αγριοκούνελων της Λήμνου».

Στην απάντησή του ο κ. Γιακαλής ανάφερε ότι η ανάθεση (και άρα και η εκπόνηση) της μελέτης καθυστερεί λόγω σοβαρού προσωπικού κωλύματος του επικεφαλής μελετητή, που έχει ζητήσει κάποια χρονική ανοχή, μέχρι να είναι σε θέσει να την αναλάβει.

Κατανοούμε την ανθρωπιστική συμπεριφορά του κ. Περιφερειάρχη απέναντι στον μελετητή , όμως μας προβλημάτισε η τοποθέτηση του κ. Βαρελτζή, ο οποίος παρεμβαίνοντας υποστήριξε –ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι δεν χρειάζεται καμία μελέτη και το πρόβλημα των αγριοκούνελων βαίνει καλώς, βοηθούσης της ασθένειας μυξωμάτωσης που τα πλήττει, αρκεί να γίνουν αποδεκτά τα μέτρα που προτείνει στην επιστολή του.

Σαν περιφ. παράταξη θεωρούμε ότι σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, που αφορά μεγάλο αριθμό καλλιεργητών της Λήμνου, δεν χωρούν ερασιτεχνισμοί και αυτοσχεδιασμοί. Η «επί πληρωμή» εξολόθρευση των αγριοκούνελων δεν μπορεί να θεωρείται παρά μόνο ένα προσωρινό μέτρο, μέχρι να υπάρξει επιστημονική τεκμηρίωση που θα υποδείχνει τον ορθολογικό και πλέον αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σαν μέσο πολιτικού και κομματικού εκμαυλισμού.

Η περιφερειακή αρχή πρέπει επί τέλους να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της σχετικής απόφασης του περιφ. συμβουλίου, γιατί η καθυστέρηση είναι πλέον αρκετά μεγάλη σε σχέση με το επείγον του θέματος.

Μυτιλήνη 30-1-2013

Από το γραφείου τύπου

Επικεφαλής περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Πηγή: lesvosnews.gr

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ