Αρχική » Grid with Sidebar » Τι κρύβεται πίσω από την επίσπευση του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι;

Τι κρύβεται πίσω από την επίσπευση του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι;

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Στις 30 Μαρτίου έγιναν τα αποκαλυπτήρια των προθέσεων όσων σχεδίασαν και υλοποιούν τον περιβόητο εθνικό διάλογο για το κυνήγι του κου Τσιρώνη.
 
Όσοι κυνηγοί περίμεναν και ήλπιζαν ότι τελικά το κυνήγι θα βγεί αλώβητο από τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, μετά την συνάντηση αυτή πρέπει να αλλάξουν άποψη. 
 
Ο κος Τσιρώνης αντί να ακολουθήσει τον δικό του προγραμματισμό για διάλογο ανά άξονα θεμάτων που καθορίστηκε από τον ίδιο, επισπεύδει τις ήδη συνοπτικές διαδικασίες .
 
Στις 20 Απριλίου το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τρίτη και τελευταία συνάντηση όπως φαίνεται για τον Εθνικό Διάλογο για τη Θήρα. Μετά από πρόταση του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού κ. Τσίρωνη είχε συμφωνηθεί ο Εθνικός
Διάλογος για τη Θήρα να συζητηθεί σε τέσσερις βασικούς άξονες και για κάθε άξονα να γίνει μια συνάντηση. 
 
Τελικά μετά από τη συζήτηση για τον πρώτο άξονα που ήταν το θεσμικό πλαίσιο, ο συντονιστής κος Ντινόκας έστειλε  ένα email με  το οποίο ζητά οι τρεις επόμενοι άξονες θα συζητηθούν στις 20 Απριλίου και μέχρι τότε οι φορείς πρέπει
να καταθέσουν γραπτώς τις απόψεις τους.
 
Τι κρύβεται πίσω από την διαδικασία αυτή;
 
Η μία επιλογή είναι να έχει ήδη ετοιμαστεί το σχέδιο νόμου από τους συνεργάτες του Υπουργού και τις γνωστούς συμβουλάτορες των ΜΚΟ και οι διαδικασίες του διαλόγου γίνονται για το θεαθήναι και η δεύτερη ότι ο κος Τσιρώνης αποφάσισε μετά από πιέσεις (που δεν έχουμε δεί όμως) και από αρνητικές εισηγήσεις φορέων (που και πάλι δεν τις έχουμε δεί) να μην προχωρήσει στις αλλαγές και να σταματήσει άρον άρον τον διάλογο.
 
Και στην μία περίπτωση και στην άλλη όμως δεν δικαιολογείται  η τόσο άγαρμπη επίσπευση των διαδικασιών. Το ότι στο παρασκήνιο σχεδιάζονται ήδη  πολιτικές εξελίξεις, που θα εφαρμοστούν σχετικά σύντομα, ίσως επεξηγούν την βιασύνη του κου Τσιρώνη.
 
Προφανώς ο υπουργός βιάζεται να προλάβει τις όποιες πολιτικές κινήσεις θα έρθουν μετά τι Πάσχα και θέλει να κλείσει τις δικές του εκκρεμότητες με το κυνήγι. Ως κυνηγοί δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι όλα αυτά που γίνονται θα μας αφήσουν χωρίς σοβαρές απώλειες. Η πιθανότερη επιλογή, έχοντας υπόψη και το ποιοι και πως μέχρι τώρα στο υπουργείο οργανώνουν τις αντικυνηγετικές πρακτικές και ενέργειες τα τελευταία χρόνια, είναι να υπάρχει στο συρτάρι του υπουργού έτοιμο το νομοσχέδιο , παρά να ακυρώσει τις διαδικασίες του διαλόγου.
 
Το τι θα περιέχει το νομοσχέδιο δεν χρειάζεται να περιμένουμε να το δούμε γραπτό.  Οι ερωτήσεις που θέτει στους συμμετέχοντες στον διάλογο και ζητά να απαντηθούν, σαν να πρόκειται για πρόχειρο διαγώνισμα, το υπουργείο, προδιαγράφουν ήδη την απάντηση και το αποτέλεσμα.
 
Ουσιαστικά είναι σαν να ζητάς από τους συμμετέχοντες σε συνέδριο χορτοφάγων να αιτιολογήσουν την άποψη τους για το πώς θα πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής στα συσκευαστήρια κρέατος και να εκτιμήσουν αν τηρούνται οι προδιαγραφές ευζωίας των ζώων προς σφαγή. 

O iHunter

SVESTONOF

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ