Αρχική » Grid with Sidebar » Το δεύτερο δάγκωμα ήταν εκείνο που έσπασε τα οστά»- 61χρονος περιγράφει την επίθεση από αρκούδα

Το δεύτερο δάγκωμα ήταν εκείνο που έσπασε τα οστά»- 61χρονος περιγράφει την επίθεση από αρκούδα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ο Άλεν Μίνις ήταν μόνος και έκανε τοπογράφηση για έναν κτηματομεσίτη, σε μια δασώδη, απομακρυσμένη περιοχή στην Αλάσκα, όταν σήκωσε το κεφάλι του και είδε μια μεγάλη καφέ αρκούδα σε απόσταση περίπου 10 μέτρων.

SVESTONOF

«Την είδα και με είδε την ίδια στιγμή», είπε στο Associated Press από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο Άνκορατζ, μία ημέρα μετά την επίθεση από την αρκούδα.

Η αρκούδα τον άφησε με διαλυμένη γνάθο και ένα διατρητικό τραύμα στο κρανίο του τόσο βαθύ, που ο γιατρός του είπε ότι μπορούσε να δει οστό.

Ο Μίνις «αιφνιδίασε» την αρκούδα το πρωί της Τρίτη, κοντά στη μικρή κοινότητα Γκουλκάνα. Το ζώο- μεγαλύτερο από τις μαύρες αρκούδες 136 κιλών που έχει δει στο παρελθόν, σύμφωνα με τον ίδιο- έφτασε τρέχοντας κοντά του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο 61χρονος προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από μερικά μικρά έλατα, αλλά αυτό δεν σταμάτησε την αρκούδα. Καθώς το ζώο πλησίαζε, ο Μίνις σήκωσε την αιχμηρή άκρη της τοπογραφικής ράβδου του, προσπαθώντας να κρατήσει μακριά την αρκούδα.

Ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα. Το ζώο απλά πέταξε στην άκρη τη ράβδο και η δύναμη του χτυπήματος ήταν τέτοια, που ο Μίνις έπεσε στο έδαφος.

«Την ώρα που πήδηξε πάνω μου, άρπαξα την κάτω γνάθο της για να τη σπρώξω μακριά. Αλλά με πέταξε στο πλάι και άρπαξε τη μία πλευρά του προσώπου μου«, περιέγραψε ο 61χρονος.

«Ξεκίνησε με ένα μικρό δάγκωμα και ακολούθησε δεύτερο. Και το δεύτερο ήταν αυτό που έσπασε τα οστά… ουσιαστικά μου διέλυσε το δεξί μου μάγουλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν η αρκούδα τον απελευθέρωσε, ο Μίνις έστρεψε το πρόσωπό του στο έδαφος και έβαλε τα χέρια πάνω από το κεφάλι του. Και τότε το ζώο απλά έφυγε.

Ο ίδιος υποθέτει ότι η αρκούδα έφυγε επειδή πλέον δεν τον θεωρούσε απειλή. «Συνειδητοποίησα ότι ήμουν σε αρκετά άσχημη κατάσταση, γιατί είχα αίμα παντού», περιέγραψε.

Ο 61χρονος κάλεσε την άμεση δράση, ενώ τύλιξε το κεφάλι του με το γιλέκο και την μπλούζα του προσπαθώντας να σταματήσει την αιμορραγία. Περίμενε 59 λεπτά για να φτάσει η βοήθεια. Και όλη αυτή την ώρα, φοβόταν ότι η αρκούδα θα επιστρέψει για να τον αποτελειώσει.

«Συνέχεια άκουγα θορύβους», λέει. Αλλά κάθε φορά που προσπαθούσε να σηκωθεί για να κοιτάξει γύρω του, ζαλιζόταν από την απώλεια αίματος. «Δεν επέστρεψε, οπότε απλά έμεινα ξαπλωμένος εκεί, ανησυχώντας ότι αυτό θα συμβεί».

Στα 40 χρόνια που ζει στην Αλάσκα, ο Μίνις έχει βρεθεί πολλές φορές κοντά σε αρκούδες, αλλά ποτέ δεν έχει ξαναβιώσει μία τέτοια φριχτή εμπειρία. Ο 61χρονος έχει όπλο, αλλά το είχε αφήσει στο αυτοκίνητο. Εξάλλου, δεν πιστεύει ότι θα προλάβαινε να το χρησιμοποιήσει, με δεδομένη την ταχύτητα που κινήθηκε το ζώο.

Λόγω της δουλειάς του, πολλές φορές βρίσκεται μόνος στη φύση. «Αυτό είναι ένα μάθημα που πήρα. Έπρεπε να είχα κάποιον μαζί μου», παραδέχθηκε.

Πηγή :LiFO.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ