Αρχική » Grid with Sidebar » Το κυνηγι των …προεδρων!

Το κυνηγι των …προεδρων!

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, τελευταία ημέρα της κυνηγετικής περιόδου 2013-2014, οι πληροφορίες ότι πολλές τσίχλες υπήρχαν στην Αργολίδα μάς οδήγησαν εκεί για το τελευταίο κυνήγι της χρονιάς. Είχα την τύχη η παρέα μου να αποτελείται από τον πρόεδρο του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών, Γιώργο Τσαγκανέλια, τον γ.γ. της Κ.Σ.Ε. και υποψήφιο του Κ.Ε.Κ., Γιώργο Αραμπατζή και τον πρόεδρο της Δ’ ΚΟΣΕ, Φώτη Τρακάκη μαζί με τον γιο του, Φίλιππο.
 
Η διαδρομή με το αυτοκίνητο οδεύοντας για τον κυνηγότοπο μαζί με τον Γιώργο Τσαγκανέλια και τον Γιώργο Αραμπατζή αποτελεί σίγουρα από μόνη της μια εμπειρία αξέχαστη. Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού οι κυνηγετικές συζητήσεις ήταν απολαυστικές, με τον Γιώργο Τσαγκανέλια να μιλάει για κυνήγια που έζησε και το πρόσωπό του να λάμπει από χαρά όπως λάμπει ενός μικρού παιδιού όταν ανοίγει το χριστουγεννιάτικο δώρο του.
 
Ειδικά όταν πλησιάζαμε στο μέρος όπου θα κάναμε το πρωινό μας καρτέρι (αργήσαμε λίγο και δεν προλάβαμε τις «μαύρες») και δεν έβλεπαν τσίχλες να πετούν μέσα στα λιοστάσια νόμιζες ότι το? χριστουγεννιάτικο δώρο που άνοιξαν ήταν «χαλασμένο».
 
 
Με μια μικρή καθυστέρηση φτάσαμε στα καρτέρια όπου ο Φώτης Τρακάκης, προπορευόμενος με το δικό του αυτοκίνητο, είχε ήδη πάρει θέση μαζί με τον μικρό Φίλιππο. «Αργήσατε, κοντεύει να βραδιάσει» μας είπε συνεχίζοντας «πέρασαν ελάχιστα πουλιά και πολλά από αυτά πέρασαν ανάποδα».
 
Πολλές τσίχλες
 
Τα προηγούμενα δύο Σαββατοκύριακα η παρέα είχε βρει πολλές τσίχλες στα ίδια καρτέρια και τα λόγια του Φώτη με απογοήτευσαν. Πήγαμε στα καρτέρια μας και σύντομα ο Γιώργος Τσαγκανέλιας έδωσε το σύνθημα για αλλαγή τόπου.
Εχοντας τουφεκίσει μια-δυο τσίχλες ο καθένας, μεταφερθήκαμε πιο χαμηλά σε λιοστάσια με μικρούς λόγγους από πουρνάρια. Βάζαμε καρτέρια γύρω από τους μικρούς αυτούς λόγγους και ο Τσαγκανέλιας σε ρόλο παγανιέρη προσπαθούσε να σηκώσει τις τσίχλες. Μάταια όμως… Πουλιά δεν υπήρχαν και αυτά που πέρναγαν ήταν πολύ πονηρεμένα και κατόρθωναν να φεύγουν συνήθως ατουφέκιστα.
 
Ο Γιώργος Αραμπατζής, όμως, αναπτέρωσε το πεσμένο ηθικό μας με μια πληροφορία που πήρε από μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αργους που κυνηγούσαν κάπου κοντά στην Επίδαυρο.
 
Αναχωρήσαμε και σύντομα φτάσαμε σε λιοστάσια στους πρόποδες του Αραχναίου όπου συναντήσαμε τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αργους, Δήμητρη Μούσκουρα, τον αντιπρόεδρο Χρήστο Φλώρο και άλλα μέλη του συλλόγου. Γρήγορα αντιληφθήκαμε ότι υπήρχαν περισσότερα πουλιά και πιάσαμε καρτέρια μέσα στα λιοστάσια. Λίγο αργότερα ξεκινήσαμε και ένα περπατητό κυνήγι καταφέρνοντας να ρίξουμε αρκετές τουφεκιές.
 
 
Κατά το μεσημεράκι ο πρόεδρος του Κ.Σ. Αργους μας προσκάλεσε με χαρά να παρευρεθούμε σε ένα πρόχειρο γεύμα που είχαν οργανώσει κοντά στον κυνηγότοπο με αφορμή τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου.
 
Τελικά μόνο πρόχειρο δεν ήταν το γεύμα, αφού είχαν οργανώσει στην εντέλεια μοα όμορφη γιορτή με το τραπέζι να είναι γεμάτο από πολλά εδέσματα και εξαιρετικό κρασί. Ολοι κάναμε έναν μικρό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και φυσικά η κουβέντα οδηγήθηκε στις επερχόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου, με τον Γιώργο Τσαγκανέλια να αναφέρει ότι το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών θα κατεβεί στις ευρωεκλογές τονίζοντας ότι είναι επιτακτική και επιβεβλημένη η ανάγκη για συσπείρωση των κυνηγών γύρω από το κόμμα. Επεσήμανε ότι η οικονομική κατάσταση του κόμματος, όπως και κάθε φορά, είναι σε δυσχέρεια και για τον λόγο αυτό έχουν προχωρήσει στην έκδοση 10.000 κουπονιών των 2 ευρώ προς ενίσχυση, τα οποία ήδη βρίσκονται αυτήν τη στιγμή για σφράγισμα στη Βουλή, καθώς και 500 αποδείξεις. Το Κόμμα απευθύνεται πρώτιστα στους συναδέλφους κυνηγούς, να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο και είναι ανοιχτό σε κάθε συνάδελφο που θέλει να δραστηριοποιηθεί ενεργά.
 
 
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αραμπατζής δήλωσε ότι στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις για ακόμη μια φορά το κίνημα «ΦΥΣΗ-ΚΥΝΗΓΙ-ΨΑΡΕΜΑ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ» και θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών λέγοντας ΟΧΙ στο μοντέλο της πόλης και ΝΑΙ στο μοντέλο της φύσης προασπίζοντας κάθε αξία της υπαίθρου που μια από αυτές είναι το κυνήγι. Επίσης, τόνισε ότι οι Ελληνες κυνηγοί δεν πρέπει να ξεχνούν ότι το κυνήγι ρυθμίζεται στην Ευρώπη και γι’ αυτόν το λόγο είναι αναγκαία η εκπροσώπησή μας στην Ευρωβουλή.
 
Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Αργους Δημήτρης Μούσκουρας δήλωσε υποστηρικτής του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών και ότι θα σταθεί ουσιαστικός αρωγός στην εκστρατεία του.
 
 
Καθώς η ώρα περνούσε, αρχίσαμε να ετοιμαζόμαστε για το τελευταίο καρτέρι της χρονιάς. Ενα καρτέρι που έγινε υπό βροχή και αυτό, δυστυχώς, δεν ευνόησε να περάσουν πολλές τσίχλες, αλλά ούτως ή άλλως νομίζω ότι όλοι το μόνο που είχαμε στο μυαλό μας ήταν ότι το κυνήγι τέλειωσε για φέτος.
 
Είναι δύσκολη η μετάβαση ενός κυνηγού από την κυνηγετική περίοδο στη μη κυνηγετική περίοδο. Ομως για τους λάτρεις του κυνηγιού, το κυνήγι δεν τελειώνει ποτέ. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της περιόδου που απαγορεύεται το κυνήγι, οι πραγματικοί κυνηγοί βοηθώντας τους συλλόγους τους στα φιλοθηραματικά έργα και στις περιβαλλοντικές δράσεις που ασκούν, στην ουσία βοηθούν και ενισχύουν την κυνηγετική δραστηριότητα?
 
 
Κωνσταντίνος Λουρής
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Κωνσταντίνος Λουρής
 
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ