Αρχική » Grid with Sidebar » Το μαχαιρι της φωτιας

Το μαχαιρι της φωτιας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Οι απόγονοι των Βίκινγκς παρουσίασαν εδώ και δύο χρόνια ένα μαχαίρι που τα «κόβει» όλα, ενώ ανάβει ακόμη και το καμινέτο για τον καφέ… Το νέο μαχαίρι έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην έκθεση της Νυρεμβέργης.
 
Οι σχεδιαστές της Light my fire, μιας εταιρείας που πουλάει φωτιά (!), όπως αναφέρει στο λογότυπό της, πήραν τη λάμα μιας άλλης σουηδικής εταιρείας, της Mora, και προσάρμοσαν στο πίσω μέρος της λαβής έναν σπινθηριστή μαγνησίου που, όταν έρθει σε επαφή με τη ράχη της ακμής της λεπίδας, βγάζει σπινθήρες 3.000 βαθμών Κελσίου , που ανάβουν φωτιά κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες και σε όλα τα υψόμετρα.
 
 
Οπως όλοι οι σπινθηριστές της σουηδικής εταιρείας, και αυτός του μαχαιριού της φωτιάς αντέχει για 3.000 ανάμματα, ενώ για τη λάμα έχει χρησιμοποιηθεί σουηδικό ατσάλι 12C27, ειδικής σκλήρυνσης για αντοχή στην υγρασία και τη σκληρή χρήση.
 
Εννοείται ότι ο σπινθήρας λειτουργεί ακόμη και βρεγμένος, από βροχή ή θάλασσα, ενώ η θήκη του μαχαιριού της φωτιάς είναι φτιαγμένη από ανθεκτικό σκληρό πλαστικό με ενσωματωμένη πλαστική θηλιά για τη ζώνη του παντελονιού. Η λάμα του μαχαιριού έχει ειδική αντιολισθητική επίστρωση, ενώ η ράβδος του μαγνησίου είναι ορατή από ένα διάμηκες άνοιγμα στο πλαστικό της λαβής. Ενα κορδόνι χρησιμεύει για την ασφαλή χρήση τόσο του μαχαιριού όσο και του σπινθηριστή.
 
Εννοείται ότι κυκλοφορεί μόνο σε 4 έντονα χρώματα (πορτοκαλί, γαλάζιο, πράσινο ανοιχτό, κόκκινο) για να είναι ευδιάκριτο και ασφαλές για τα παιδιά. Εκείνο που μας εντυπωσίασε στη χρήση του είναι οι γωνίες στη ράχη της λάμας στο ύψος της ακμής, που έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπερπαράγουν σπινθήρες που τους στέλνουν κατευθείαν στο… προσάναμμα, κάτι διόλου τυχαίο αφού η εταιρεία μαχαιριών κατασκευάζει λάμες πάνω από 120 χρόνια!
 
 
Η light my fire κέρδισε φέτος και ειδικό βραβείο ως το πιο χρήσιμο προϊόν υπαίθριας δραστηριότητας, αφού έχει κατασκευάσει και νέα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν το 2014. Μάλιστα, μπορείτε να προμηθευτείτε και δαδί για προσάναμμα που θα το αποθηκεύσετε στο σακίδιο μαζί με το μαχαίρι, ώστε να έχετε εύκολα φωτιά παντού!
 
Τα μαχαίρια φωτιάς της LIGHT MY FIRE βρίσκονται ήδη στη χώρα μας από την εταιρεία του κ. Γ. Τσουρλάκη, τηλ. 210 6039418, ενώ θα τα βρείτε στην έκθεση OUTDOOR στο MEC Παιανίας. Μάλιστα, εξασφαλίσαμε μερικά από αυτά για κλήρωση στους αναγνώστες του «ΕΘΝΟΣ – ΚΥΝΗΓΙ» σε επόμενα τεύχη…
 
Αντώνης Μπληζιώτης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χάρης Γκίκας
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ