Αρχική » Grid with Sidebar » Το νέο L200 ήρθε…

Το νέο L200 ήρθε…

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Οταν η Mitsubishi παρουσίασε την 4η σειρά L200 το 2005, όλοι παρατήρησαν ότι ήταν ένα σκληροτράχηλο, ανθεκτικό και ικανό pickup ενός τόνου με σπορτίφ εξωτερική σχεδίαση που θύμιζε περισσότερο SUV…
 
…Το στυλ ήταν το πρώτο στοιχείο της φιλοσοφίας «Sport Utility Truck» που εισήγαγε αυτό το μοντέλο στην αγορά, με καμπίνα εμπνευσμένη από το επιβλητικό αγωνιστικό Pajero/Montero Evolution cross country, καρότσα ενσωματωμένη στο συνολικό σχήμα και το τολμηρό σήμα κατατεθέν «J-Line» που χωρίζει την καμπίνα και την καρότσα του μοντέλου Double Cab. Με λίγα λόγια, κάθε άλλο παρά ένα παραδοσιακό, τετραγωνισμένο Pickup .
 
Από τότε οι απαιτήσεις της αγοράς άλλαξαν, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην εμφάνιση. Παράλληλα το τμήμα MMC Engineering έπρεπε να δουλέψει και πάνω στην αεροδυναμική πετυχαίνοντας συντελεστή μόλις 0.40 (από 0.46 του προηγούμενου L200), διατηρώντας το βάρος σε λογικά πλαίσια για άριστη αναλογία ισχύος / βάρους (10.36 kg/ps*) και βελτιστοποιημένο χώρο, όλα στο πλαίσιο του στόχου της Mitsubishi για οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές CO2.
 
Μετά από 9 χρόνια (και παραγωγή 1.300.000 μονάδων ? μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014), το τρέχον Mitsubishi L200 pickup truck ετοιμάζεται να αποχωρήσει.
 
Ο νέος διάδοχος του μοντέλου που γιόρτασε πρόσφατα την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του στην 85η Εκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θεωρείται περισσότερο μία νέα γενιά pickup trucks 1Τ παρά «μία από τα ίδια», καθώς οδηγεί ολόκληρη την κατηγορία σε μία νέα, πιο προηγμένη κατεύθυνση από κάθε άποψη (τεχνολογία κινητήρων, χαμηλές εκπομπές ρύπων, αεροδυναμική, μείωση βάρους, ενεργητική ασφάλεια?), βελτιώνοντας παράλληλα την αίσθηση άνεσης επιβατικού αυτοκινήτου που απέπνεε ο προκάτοχός του. Το νέο L200 κατασκευάζεται στο «2ο Εργοστάσιο» της Mitsubishi Motors Thailand στο Laem Chabang με στόχο πωλήσεων 200.000 μονάδων/ετησίως.
 
 
Περιληπτικά
 
Νέο σπορτίφ στυλ, που διατηρεί την εκφραστική σχεδίαση «J-Line» ? σήμα κατατεθέν του απερχόμενου L200 (στο Double Cab) με χαμηλό συντελεστή αεροδυναμικής 0.40 CD και βάρος σε λογικά πλαίσια για μία άριστη αναλογία ισχύος / βάρους.
 
Αυξημένη ευρυχωρία σε συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις (και με τον μικρότερο κύκλο στροφής 5,9 m στην κατηγορία) και ανταγωνιστικό μήκος καρότσας.
 
 
Σημαντική αναβάθμιση της ποιότητας σε συνδυασμό με καλύτερη θέση καθισμάτων και οδήγησης, βελτιωμένη οδηγική άνεση, βελτιωμένα χαρακτηριστικά θορύβων, κραδασμών & τριγμών (NVH) κ.λπ. για ανώτερα επίπεδα άνεσης στο ταξίδι.
 
Πρόσθετη άνεση διπλών θυρών (δηλαδή 4 πόρτες) στο Club Cab.
 
Νέος κινητήρας 2.4 L 154 ps / 181 ps 4N15 MIVEC Diesel ? έκδοση μεγαλύτερου κυβισμού των κινητήρων 4N13 (ASX και Lancer) και κινητήρια σύνολα 4N14 (Outlander).
 
Αυξημένη αντοχή λόγω σχεδίασης – χάρη στο ισχυρότερο αμάξωμα και το πλαίσιο μέχρι και τους κινητήρες μειωμένων απαιτήσεων συντήρησης (διαστήματα αλλαγής λαδιού από 15.000 km, τώρα 20.000 km, service προηγούμενου κιβωτίου Α/Τα από 80.000 km, τώρα κιβώτιο Α/Τ χωρίς απαιτήσεις συντήρησης, λεπτομερής αντιδιαβρωτική προστασία?).
 
  • Βελτιωμένη ενεργητική ασφάλεια:
  • Super Select 4WD II με ηλεκτρονικό σύστημα επιλογέα μέσω περιστροφικού χειριστηρίου.
  • 7% υψηλότερη στρεπτική ακαμψία του νέου πλαισίου.
  • Βελτιστοποιημένη ρύθμιση της ανάρτησης
  • Προσθήκη συστημάτων Lane Departure Warning, Trailer Stability Assist, Hill Start Assist.
  • Προβολείς HID (με ενσωματωμένη λειτουργία φώτων ημέρας LED και προβολείς Bi-Xenon) για βελτιωμένη ορατότητα το χειμώνα ή κατά τη νυχτερινή οδήγηση.
  • Βελτιωμένη παθητική ασφάλεια (ενισχυμένη πατενταρισμένη δομή RISE της MMC, αερόσακος γονάτων οδηγού,)
Νέα χαρακτηριστικά:
 
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Σύστημα λειτουργίας χωρίς κλειδί με διακόπτη stop/start κινητήρα
  • Cruise Control με ρυθμιζόμενο περιοριστή ταχύτητας
  • Διζωνικό αυτόματο σύστημα κλιματισμού A/C
  • Χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων (paddles) στο τιμόνι
  • Κολόνα τιμονιού με ρυθμιζόμενη απόσταση και κλίση
  • Σύστημα ραδιοφώνου Digital Audio Broadcasting
  • Θύρα USB. Κ.λπ…
ΑΠΟ ΤΟ Car & Driver
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Car & Driver
 
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ