Αρχική » Grid with Sidebar » Το όνομα «Niva» επέστρεψε επίσημα στη Lada

Το όνομα «Niva» επέστρεψε επίσημα στη Lada

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το γνωστό μας Niva επιστρέφει με τα λογότυπα της Lada, μετά από δύο σχεδόν δεκαετίες.

SVESTONOF

Ήταν αρχές του 2000, όταν παρουσιάστηκε στην αγορά η νέα γενιά του Lada Niva, το οποίο ονομαζόταν VAZ-2123 και είχε εξελιχθεί από τη ρωσική Avtovaz.

Δύο χρόνια μετά, το τετρακίνητο μοντέλο ξεκίνησε να παράγεται υπό την εποπτεία της Chevrolet, από μια κοινή επιχείρηση μεταξύ του ρωσικού ομίλου και της GM. Τον Δεκέμβριο του 2019, η αμερικάνικη εταιρεία παραιτήθηκε από τις μετοχές της, πουλώντας το 50% της συμμετοχής της με την AvtoVaz, άρα και από τα δικαιώματα του ονόματος Niva. Τα βασικά τμήματα του αυτοκινήτου, όπως το σασί, το πλαίσιο και ο κινητήρας κατασκευάζονταν στις εγκαταστάσεις της AvtoVaz, ενώ η βαφή και η τελική συναρμολόγηση γινόντουσαν αλλού. Συνολικά η παραγωγή του Niva από το 2000 μέχρι τώρα ξεπέρασε τα 700.000 μοντέλα.

Από τις προηγούμενες εβδομάδες έχει ξεκινήσει η παραγωγή του νέου Lada Niva στο εργοστάσιο του Τολιάτι, με το μοντέλο να έχει ορισμένες αλλαγές, αποκλειστικά αισθητικής φύσεως. Όπως για παράδειγμα τη νέα εμπρός γρίλια, η οποία φιλοξενεί πλέον το λογότυπο της Lada, το οποίο κοσμεί κεντρικά και το τιμόνι.

Ο Αντιπρόεδρος της Lada, Olivier Morne δείχνει ιδιαίτερα αισιόδοξος μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τονίζοντας πως στόχος της εταιρείας είναι να μεγαλώσει το δίκτυο επίσημων εμπόρων, που ήδη απαριθμεί 300 κάθετες μονάδες στη Ρωσία, για να καλύψει τη ζήτηση. Πάντως, ο κατασκευαστής επιμένει στην διατήρηση του αρχικού μοντέλου, που πλέον βρίσκεται στην αγορά 20 χρόνια. Να σημειώσουμε ότι το 2014 η GM-AvtoVAZ είχε αποκαλύψει ένα πρωτότυπο Niva στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας, με την έκδοση παραγωγής να είχε προγραμματιστεί να κάνει την εμφάνισή της μέσα στο 2016, που όμως δεν έγινε ποτέ.

Πηγή : https://www.newsauto.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ