Αρχική » Grid with Sidebar » Τρίκαλα: Απελευθερώθηκαν στο φυσικό περιβάλλον πεδινές πέρδικες..VIDEO

Τρίκαλα: Απελευθερώθηκαν στο φυσικό περιβάλλον πεδινές πέρδικες..VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Μαζική απελευθέρωση Πεδινών Περδίκων έγινε χθες Παρασκευή σε διάφορα μέρη των Τρικάλων, στα οποία ελέγχτηκαν επιστημονικά, πως αυτό το είδος μπορεί να επιβιώσει.
 
Οι πεδινές πέρδικες έως τώρα φιλοξενούνταν από μικρές στον κλωβό προσαρμογής του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων στον Παλαιόπυργο και έφτασε η στιγμή στην οποία θα μπορούν πλέον από μόνες της να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν.
 
Στη συνέχεια θα υπάρξουν και άλλες απελευθερώσεις και σκοπός είναι να εμπλουτιστεί η περιοχή με ένα είδος που υπήρχε σε μεγάλους πληθυσμούς στο παρελθόν στα Τρίκαλα και είχε εξαφανιστεί. Σημειωτέο πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας μικρός πληθυσμός πεδινών περδίκων από προηγούμενο εγχείρημα και απαγορεύεται η θήρευσή τους.
 
Επίσης θα υπάρχει σύστημα επιστημονικής παρακολούθησης των πληθυσμών.
 
Το εγχείρημα είναι από κοινού συνεργασία, της Δασικής Υπηρεσίας  Τρικάλων, με τις κυνηγετικές οργανώσεις, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρικάλων, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύλης, Κυνηγετικό Σύλλογο Φαρκαδόνας, την Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον δήμο Τρικκαίων.

SVESTONOF

Πηγή : trikalaola.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ