Αρχική » Grid with Sidebar » Τραυματισμένο γεράκι στην περιοχή Καϊάφα

Τραυματισμένο γεράκι στην περιοχή Καϊάφα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Τραυματισμένο γεράκι βρέθηκε χθες το πρωί από διερχόμενους στην περιοχή του Καϊάφα. Το άγριο πτηνό συγκεκριμένα εντόπισε Ρωσοπόντιος που βρίσκεται στην περιοχή και αμέσως ειδοποίησε τον πρώην δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο, ο οποίος πήγε επιτόπου και παρέλαβε το γεράκι.
 
Σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, στη συνέχεια είχε ενημέρωση από άλλο κάτοικο και για δεύτερο τραυματισμένο πτηνό, για το οποίο αρχικά υπήρχε εντύπωση ότι επρόκειτο για αετό!
 
«Το πτηνό που περιέθαλψα είναι τραυματισμένο στο φτερό και κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μεταφερθεί σε κέντρο περίθαλψης άγριων ειδών» δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως.
 
Για το συμβάν εξάλλου ενημερώθηκε αρχικά ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως κ. Χρήστος Πλιάγκος και στη συνέχεια ο Ηλείος πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Κώστας Μαρκόπουλος.
 
Όπως τόνισε ο κ. Πλιάγκος γίνεται διερεύνηση του περιστατικού το οποίο εφόσον προέρχεται από κυνηγό, αυτός δεν έχει καμία θέση στην κυνηγετική οικογένεια.
 
Εξάλλου ο πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ χαρακτήρισε σαν «καταδικαστέο το συγκεκριμένο φαινόμενο που έχει να κάνει με κάποιους ανεγκέφαλους».
 
Να σημειωθεί ότι ανάλογα περιστατικά τραυματισμών γερακιών είχαν σημειωθεί και πριν τρία χρόνια στην περιοχή των Σχίνων, γεγονός που είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στην ευρύτερη περιοχή, καθώς το συγκεκριμένο είδος είναι προστατευόμενο και η παρουσία του αποτελεί πραγματικό «στολίδι» για τη φύση.
 
Κώστας Αντωνόπουλος
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ