Αρχική » Grid with Sidebar » Τροχαίο με λύκο στον Προβατώνα Έβρου

Τροχαίο με λύκο στον Προβατώνα Έβρου

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σε θέμα ημερήσιας διάταξης έχει εξελιχθεί στην χώρα μας ο κατά τα άλλα “σπάνιος” λύκος. 
 
ΝΕΟ τροχαίο με λύκο σημειώθηκε αυτή την φορά στην Ε.Ο Αλεξανδρούπολης Ορεστιάδας 100 μόλις μέτρα πριν την είσοδο του χωριού Προβατώνας .
 
 Το “σπάνιο” αγρίμι, ένας αρσενικός λύκος, εντοπίστηκε γύρω στις 09.00 το πρωί της Τετάρτης 12/02/20 από τον συνάδελφο Στέφανο Κωτούλα,  ο οποίος μας έστειλε τις παρακάτω φωτογραφίες και εφιστά την προσοχή στους συναδέρφους που κυνηγάνε στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με τον συνάδερφο επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα μεγαλόσωμο αρσενικό ζώο και γενικώς οι εμφανίσεις λύκων είναι τακτικότατες στην ευρύτερη περιοχή, ενώ μερικές φορές δεν διστάζουν να πλησιάσουν και πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Οι δε ζημιές που προκαλούνται σε κτηνοτροφικά ζώα αλλά και σε σκυλιά είναι μεγάλες !!!
 
 
Αυτό που κάποιος εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί είναι πόσοι λύκοι υπάρχουν άραγε όταν σκοτώνονται τόσοι πολλοί κάθε χρόνο σε τροχαία. Πάντως όχι 700 – 1000 που ισχυρίζονται οι ΜΚΟ που ασχολούνται με τον λύκο.
 
Γιατί όμως συνεχίζουν να επιμένουν να διατυμπανίζουν ότι είναι 700 -1000 οι λύκοι σε όλη την Ελλάδα;;;;; (είναι νούμερα που έχουν προκύψει εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα που δεν θα τη μάθουμε ποτέ αν δεν γίνει καταμέτρηση των λύκων από ανεξάρτητο και αξιόπιστο οργανισμό).
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ