Αρχική » Grid with Sidebar » Τρυγονια στο Σιφνεικο μαστελο

Τρυγονια στο Σιφνεικο μαστελο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner



Υλικά: 

SVESTONOF
  • Δέκα έως δώδεκα τρυγόνια
  • ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρ
  • μια λαδόκολλα
  • ένα κομμάτι σπάγκο –βαμβακερό
  • δυο τρεις καλά πλυμένες, χλωρές, κληματόβεργες
  • μισό κιλό κόκκινο ξηρό κρασί.

Εκτέλεση: 

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πουλιά . Τα «βαπτίζουμε» σε μία μικρή λεκάνη, όπου έχουμε βάλλει, περίπου, τη μισή ποσότητα από το κρασί. Ετοιμάζουμε το μαστέλο, πλένοντας το καλά.

Κόβουμε τις κληματόβεργες και τις τοποθετούμε, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία υποτυπώδη σχάρα, 5 έως 7 εκ., από τον πυθμένα του σκεύους.

Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε ένα – ένα τα πουλιά, που είναι ακόμα νοτισμένα από το κρασί και τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα τοποθετούμε στη «σχάρα» με τις κληματόβεργες.

Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί, γύρω-γύρω, ώστε να μην ξεπλυθεί ο άνηθος και το αλατοπίπερο από τα πουλιά . Το κρασί θα πρέπει να φθάσει στον πάτο του μαστέλου, έτσι ώστε με τους ατμούς του να «βράσουν» τα πουλιά.

Σκεπάζουμε το μαστέλο με τη λαδόκολλα, την οποία δένουμε με βαμβακερό σπάγκο, περιμετρικά στα χείλη του σκεύους. Το μαστέλο, θα μείνει στο φούρνο με τα ξύλα, περίπου 8-10 ώρες.

Οι πληροφορίες, από τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σίφνου, κ. Γιάννη Μαστρόκαλο

Πηγή : Δ’ ΚΟΣΕ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ