Αρχική » Grid with Sidebar » Τρυγόνια με σάλτσα

Τρυγόνια με σάλτσα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τρυγόνια με σάλτσα

SVESTONOF

Υλικά

τρυγόνια
βούτυρο η φυτίνη
1 κιλό ώριμες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μαδάτε τα πουλιά καλά, τους βγάζετε τα εντόσθια και τα καψαλίζετε από όλες τις μεριές.

Τα πλένετε με άφθονο νερό κάτω από τη βρύση και τα βάζετε σε τρυπητό να στραγγίσουν.

Βάζετε στην κατσαρόλα βούτυρο η φυτίνη να κάψει.

Παίρνετε ένα – ένα τα τρυγόνια και τα κοκκινίζετε πολύ καλά.

Στο μεταξύ έχετε περάσει από τρυπητό τις ντομάτες και προσθέτετε τον πολτό στα τρυγόνια.

Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

Ενώ σιγοβράζουν, προσθέτετε πότε – πότε λίγο νερό.

Όταν βράσουν πολύ καλά, τα βγάζετε και τα σερβίρετε με άσπρο πιλάφι.

Περιχύνετε και τη σάλτσα από πάνω.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ