Αρχική » Grid with Sidebar » Τρόμο προκαλούν οι γλάροι στη Μ. Βρετανία

Τρόμο προκαλούν οι γλάροι στη Μ. Βρετανία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σκηνές από ταινία του Χίτσκοκ θυμίζουν τις τελευταίες εβδομάδες περιοχές της Μ. Βρετανίας, όπου καταγράφονται όλο και περισσότερες επιθέσεις γλάρων σε κατοικίδια αλλά και ανθρώπους.
 
Από την επιδρομή των πουλιών πλήττονται ιδιαίτερα το Κόρνγουολ, η Ουαλία και η Σκωτία. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα πουλιά θέτουν ως στόχο ανθρώπους που κρατούν φαγητό στο δρόμο αλλά και κατοικίδια ζώα από τα οποία αισθάνονται ότι απειλούνται. Έτσι ένας μικρός σκύλος ράτσας Τεριέ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση γλάρου.
 
Η υπόθεση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στην Αγγλία με τα ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «Αρουραίους με φτερά» και «Το τρομοκρατικό καθεστώς των κακόβουλων γλάρων».
 
Την ίδια ώρα ο ορνιθολόγος και εκπρόσωπος της Βασιλικής Εταιρείας για την Προστασία των Πτηνών, Τόνι Γουάιτχεντ εξηγεί την περίεργη συμπεριφορά των ζώων ως εξής: «Διανύουμε την περίοδο όπου τα μικρά των γλάρων εγκαταλείπουν τις φωλιές τους.
 
Γι’ αυτό οι γονείς προσπαθούν να τα υπερασπιστούν και επιτίθενται σε οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει απειλή για αυτά. Από την άλλη πλευρά πολλοί άνθρωποι ταΐζουν τους γλάρους με αποτέλεσμα τα πουλιά να έχουν συνηθίσει σε αυτό και να μη μπορούν να ξεχωρίσουν πότε ο άνθρωπος τους προσφέρει φαγητό και πότε επιθυμεί να το κρατήσει για τον ίδιο».
 
Ντ. Κάμερον: «Είναι πραγματικό πρόβλημα»
 
Μέχρι και ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχτηκε στην τηλεόραση ότι πρόκειται για ένα «πραγματικό πρόβλημα», για το οποίο πρέπει να γίνει μεγάλη συζήτηση.
 
Παράλληλα οι περιβαλλοντικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα τον κινδύνου φοβούμενοι ότι το κλίμα που έχει καλλιεργηθεί γύρω από το θέμα, μπορεί να οδηγήσει ορισμένους σε βίαιες λύσεις κατά των ζώων, τα οποία όμως απειλούνται από εξαφάνιση.
 
Σαμάνθα Έρλι / Αλεξάνδρα Κοσμά
 
Πηγή : DW

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ