Αρχική » Grid with Sidebar » Υπογράφηκε απόφαση με την οποία απαγορεύεται η θήρα στον Υμηττό

Υπογράφηκε απόφαση με την οποία απαγορεύεται η θήρα στον Υμηττό

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε το 2011 για την προστασία του Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή – Ιλισίων που είχε εφεύρει η κυριά Μπιρμπίλη δεν ισχύει, καθώς το Συμβούλιο Επικρατείας με επτά αποφάσεις του, δικαιώσε τους επτά δήμους που ζητούσαν αυστηρότερα μέτρα προστασίας του όρους. Ειχε προηγηθεί απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το 2015, στο οποίο είχε υποβάλλει προδικαστικό ερώτημα το Συμβούλιο Επικρατείας που είχε κρίνει ότι το Προεδρικό Διάταγμα για τον Υμηττό, που θεσπίστηκε το 2011, έπρεπε να είχε συνοδευτεί από εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, απόφαση που ουσιαστικά οδηγεί στην ακύρωσή του.
 
Ετσι, το δικαστήριο δυο χρόνια μετά, δικαίωσε τους προσφεύγοντες που ήταν οι δήμοι Ελληνικού  – Αργυρούπολης, Παπάγου – Χολαργού, Ηλιούπολης, Βάρης -Βούλας – Βουλιαγμένης, Παιανίας – Γλυκών Νερών, Κρωπίας και Γλυφάδας. Οι δήμοι θεωρούσαν πως το διάταγμα θα μπορούσε να υποβαθμίσει τις περιουσίες των πολιτών τους.
 
Μεταξύ άλλων στις συγκεκριμένες περιοχές είχε απαγορευτεί και η θήρα.
 
Ο κ. Φάμελλος θεώρησε σωστό ότι η εν λόγω απαγόρευση πρέπει να συνεχιστεί και έτσι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ihunt.gr,  υπέγραψε απόφαση με την οποία απαγορεύεται η θήρα στις ίδιες περιοχές που προσδιόριζε και το προεδρικό διάταγμα του 2011. Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί και στα δασαρχεία για να έχει ισχύ. 
 
Δυστυχώς η άδικη αυτη απόφαση που φέρει την υπογραφή του κ Φάμελλου απογοητεύει πολλούς κυνηγούς που πίστευαν ότι μετά την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος θα μπορούσαν και πάλι να κυνηγήσουν στον Υμηττό.
 
Η συντακτική ομάδα του iHunt
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ