Αρχική » Grid with Sidebar » Χάθηκε η μπάλα κ. Πρωθυπουργέ……

Χάθηκε η μπάλα κ. Πρωθυπουργέ……

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στη χώρα μας, που έχει ένα σκληρό πρωθυπουργικό μοντέλο διακυβέρνησης, όλα αρχίζουν και τελειώνουν με τις «εντολές του πρωθυπουργού». Είτε για καλό, που ο εκάστοτε πρωθυπουργός μαζεύει τα εύσημα της κοινωνίας (όπως νομίζουν οι παρατρεχάμενοι), ή για κακό, οπότε τον βρίζουν όλοι που υφίστανται τις παρενέργειες των όσων εισηγούνται οι παρετραχάμενοι και υλοποιεί ασμένως ο ολίγιστος πρωθυπουργεύων.

SVESTONOF

Συγχρόνως, πάλι στη χώρα μας, θεωρείται τίτλος τιμής να σε αναγνωρίζει και να σε προσφωνεί ο λαός με το μικρό σου όνομα, ενόσω είσαι πρωθυπουργός. Αυτό δίνει μια επιπλέον δύναμη επιβολής και αποδοχής των αποφάσεων σου από τον κυρίαρχο λαό.

Οι πιο επιβεβλημένοι πρωθυπουργοί έμειναν γνωστοί στην ιστορία με το μικρό τους όνομα. Αυτό που ενώ είναι μικρό, τους ανεβάζει στα μάτια του λαού, που δέχεται και αποδέχεται τις αποφάσεις του, ως μεγάλους. Το αν συμφωνεί η διαφωνεί κανείς και για την θετική ή όχι προσφορά τους στη χώρα είναι δευτερεύον τελικά για τον χαρακτηρισμό τους ως ηγέτη. Εξ άλλου ο πρωθυπουργός μπορεί άνετα να οδηγήσει, ηγετικά ή μικρομέγαλα, τη χώρα του στην καταστροφή.

Ο «Ανδρέας» είναι ο πιο χαρακτηριστικός διδάξας και ο «Αλέξης» το πιο πρόσφατο αποτυχημένο πείραμα, ενώ ο μεγάλος «Λευτεράκης» Βενιζέλος έγινε μέχρι και άσμα των ρεμπέτιδων στα καταγώγια. Ο τωρινός πρωθυπουργός μας, ο κος Μητσοτάκης, ενώ προσπαθεί να επιβάλει το «Κυριάκος» στην κοινωνία, καταλήγει στο να εισπράττει το υποτιμητικό «κούλης» που είναι συνώνυμο του υπηρέτη άλλου αφέντη και του διεκπεραιωτή αποφάσεων άλλων συμφερόντων.

Τι άλλο να πούμε για τις τελευταίες, προσωπικές του αποφάσεις για το κυνήγι σε συσχετισμό με τα μέτρα προστασίας για τον κορονοιό. Με δυό λόγια έχει χαθεί η μπάλα και η κυβέρνηση, μάλλον το πρωθυπουργικό γραφείο, θυμίζει έναν συρφετό πανικόβλητων γραφειοκρατών που άγονται και φέρονται από επιτροπές γιατρών (ευτυχώς που υπάρχουν και οι δάσκαλοι κατά την λαϊκή παροιμία για να διεκδικούν τη μωρότητα) και μηκηόδων της περιβαλλοντικής προστασίας (ουδείς εξυπνότερος και πλέον καταφερτζής κατά τις τελευταίες δεκαετίες).

Δεν χρειάζεται να αυτοαποκαλείσαι, αυτάρεσκα, άριστος, για να είσαι πρωταθλητής στις γκάφες και στα αυτογκόλ. Αυτά έρχονται μόνα τους, όταν μπλέκεις τις βούρτσες με τις πέρδικες, και το κυνήγι στην Τούμπα της Πίνδου με το νΤουμπάι του Περσικού κόλπου. Θέλει κόλπο για να τα καταφέρεις να γίνεις αστείος με τις αποφάσεις σου και αυτό το κατάφερε ο Κυριάκος. Έγινε κούλης σε λίγα λεπτά.

Άμα δεν μπορούν οι σερίφηδες σου να μαζέψουν τα ζαβά που τρέχουν στο Ντουμπάι και χοροπηδάνε σαν να τους έβαλαν νέφτι στον πωπό, τότε είναι λογικό να θεωρείς ότι είναι μεγαλούργημα να απαγορεύεις τους κυνηγούς στο ανήλιο Μετσόβου να βγούν στο βουνό για να μη κολλήσουν κορονοιό στους λαγούς και στις μπεκάτσες.

Τόσα ξέρεις, τόσα ακούς και πιστεύεις από τους μηκηόδες που σώζουν σπιζαετούς και γλαρόνια από τα σκάγια των κυνηγών, τόσα επιβάλεις με βαρύγδουπες αποφάσεις των αστείων, που καμώνονται τους τρομερούς ροβεσπιέρους του κορονοιού.

Θα ήταν αποδεκτό και πρώτος ο Le Chasseur θα αποδεχόταν τα μέτρα απαγόρευσης του κυνηγιού, αν ήταν να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και το άνοιγμα των σχολείων. Να μείνουμε όλοι μέσα στα σπίτια μας μια εβδομάδα, να σφραγίσουμε και τα όπλα με σελοφάν αν χρειαστεί, για να περιορίσουμε τον κορονοιό..

Αλλά να γίνει για όλους. Και όταν λέμε για όλους να εννοούμε για όλους. .Όχι όπως έγινε με το εμβόλιο που έτρεξαν οι πονηροί, και οι κουτοπόνηρες, να εκμεταλλευτούν τον κούλη και τις καταστάσεις και να φωτογραφίζονται με τις ενέσεις στο μπράτσο.

Δεν μπορούμε να ζητάμε κε κούλη μας, κε πρωθυπουργέ μας, από τους κυνηγούς να μείνουν στα σπίτια τους και την ίδια ώρα να στέλνουμε τους ποδηλάτες να κόβουν βόλτες στα βουνά και στα λαγκάδια χωρίς μάσκες. Και να αγκαλιάζονται περιχαρείς με πρωθυπουργούς. Γιατί τότε αρχίζει να μπαίνει στο μυαλό των πολιτών, ότι τις αποφάσεις δεν τις παίρνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος αλλά ο ποδηλάτης Γιώργος ή Νίκος και ο πρωθυπουργεύων «κούλης» τις ανακοινώνει.

Μπορεί να έχετε δίκιο εσείς και να μην είναι έτσι τα πράγματα, όμως έτσι φαίνονται, δυστυχώς για εσάς, για εμάς και την χώρα.

Όπως έγινε με τους εμβολιασμούς που κάποιοι σας έπιασαν κούλη και πήγαν να παίξουν τα παιχνίδια τους, αλλά τους αντιληφθήκατε σωστά και έγκαιρα και κόψατε το βήχα και τις βλακείες τους.

Τι διάολο συμβαίνει και δεν βλέπετε ότι σας έχουν κάνει κούλη στο θέμα του κυνηγιού?

Αν πιστεύετε στα αλήθεια και σείς ότι το κυνήγι είναι υπεύθυνο για διασπορά του κορονοιού, δεν υπάρχει σωτηρία, ούτε για σας, θα καταλήξετε ένας κούλης της ιστορίας, ούτε για τη χώρα.

Το ερώτημα κε πρωθυπουργέ μας, κύριε Κυριάκε μας, για να μη καθιερωθείτε ως κούλης, δεν είναι γιατί απαγορέψατε το κυνήγι, αυτό θα ήταν αποδεκτό για λόγους δημόσιας υγείας, αλλά γιατί την ίδια ώρα επιτρέπετε τους ποδηλάτες και τους μηχανόβιους να αλωνίζουν τα βουνά και χωρίς μάσκες.

Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό, λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω αλλά δικαίως σας θεωρούν κούλη που ανακοινώνει τις αποφάσεις ποδηλατών και οικολόγων.

Που ειρήσθω εν παρόδω, δεν θα σας ψηφίσουν κιόλας, όπως σας ξεγελούν οι παρατρεχάμενοι σας ή η κούλειος λογική.

Δεν χρειάζονται κούληδες όταν έχουν κανονικούς αντικυνηγούς και οικολόγους εναλλακτικούς.

Εκτός και αν αποφασίσατε εν όψει του ανασχηματισμού να διορίσετε υπουργό υπεύθυνο για το κυνήγι αυτόν τον απερίγραπτο τύπο που έκανε προσφυγές, κάθε χρόνο, στο ΣΤΕ για απαγόρευση του κυνηγιού.

Θα είναι μια ξεκάθαρη πολιτική θέση και άποψη που θα κατοχυρώσει το όνομα κούλης στην πολιτική ιστορία του τόπου.

Le Chasseur

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ