Αρχική » Grid with Sidebar » Χορεύοντας με τους “σπάνιους” και στην Βοιωτία

Χορεύοντας με τους “σπάνιους” και στην Βοιωτία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μια δυσάρεστη και συνάμα επικίνδυνη έκπληξη περίμενε τον φίλο και συνάδερφο Δημήτρη Σταματίου. Την Κυριακή 28/02/21 και γύρω στις 09:30 το πρωί βρέθηκε λίγο έξω από το χωριό Πέτρα Βοιωτίας, ουσιαστικά μεταξύ των χωριών Πέτρας και Ευαγγελιστρίας, και πιο συγκεκριμένα στην τοποθεσία Καψόρεμα, στα κτήματα του για αγροτικές εργασίες. Εκεί λοιπόν και ενώ δούλευε, έκπληκτος αντίκρυσε έξι (6) λύκους που δεν έδειχναν τον παραμικρό φόβο και ανησυχία για την παρουσία του τρακτέρ τόσο κοντά τους και ας ήταν η απόσταση μικρότερη των 15 μέτρων από το πρώτο ζώο.

SVESTONOF

Ώσπου να βγάλει το κινητό του ο Δημήτρης οι πέντε είχαν απομακρυνθεί μέσα στην βλάστηση, οπότε κατάφερε να φωτογραφήσει τον τελευταίο από τα “σπάνια” και “ντροπαλά” αγρίμια που “πάντα προσπαθούν να αποφεύγουν τους ανθρώπους” και “κυκλοφορούν μόνο την νύχτα ” (έτσι φροντίζουν να λένε οι Μ.Κ.Ο για ευνόητους λόγους, άσχετα αν δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά).

Ο Δημήτρης συνεχίζει λέγοντας ότι κατά καιρούς άκουγε από κτηνοτρόφους παράπονα για φαγωμένα ζώα, αλλά και από άλλους κυνηγούς για φαγωμένα κυνηγόσκυλα και αδέσποτα σκυλιά, όπως επίσης και για περίεργη αφύσικη συμπεριφορά των λύκων καθώς δεν φοβούνται τα αυτοκίνητα και συχνά πυκνά εντοπίζονται να κάνουν βόλτες δίπλα στα χωριά, ωστόσο δεν είχε προσωπική άποψη μιας και δεν είχε συναντήσει λύκους ο ίδιος. Να λοιπόν που πρωί πρωί με την καλημέρα είχε ένα πολύ κοντινό τετ α τετ με 6 από τα “σπάνια” και “υπό εξαφάνιση” “ντροπαλά” αγρίμια.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το  iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ