Αρχική » Grid with Sidebar » Χρήστος Τζίρμπης : Ο σκύλος των ονείρων μου….

Χρήστος Τζίρμπης : Ο σκύλος των ονείρων μου….

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
 
Το όνομά του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ελληνικής κυνοφιλίας αφού είναι ο πρώτος Ελληνας ιδιοκτήτης που ο σκύλος του (ελληνικής εκτροφής) κέρδισε το Saladini Pilastri, την κορυφαία και πιο δύσκολη δοκιμασία των Πόιντερ και Σέττερ στο βουνό.
 
Και βέβαια ο σκύλος αυτός δεν είναι άλλος από τον μεγάλο ΑΛΕΞ.
 
Ομως η εκτροφή του Χρήστου Τζίρμπη με την ονομασία «ΠΟΪΝΤΕΡ & ΣΕΤΤΕΡ ΤΟΥ ΤΖΙΡΜΠΗ» δεν είναι μόνο ο ΑΛΕΞ . Διαβάστε τι είπε στο «Εθνος – Κυνήγι» στη συνέντευξη που ακολουθεί:
 
Γιατί μόνο Πόιντερ και Σέττερ;
Τα Πόιντερ και τα Σέττερ, πέρα από την «ιστορική τους καταγωγή», είναι δύο υπέροχες αγγλικές φυλές αριστοκρατικού χαρακτήρα προικισμένα με φυσικά προσόντα, με τα οποία κέρδισαν τη «θέση» τους  κατά την επιλογή μου και την απεριόριστη εκτίμησή μου.
 
Είναι ζώα τα οποία με ευχαριστούν ξεχωριστά το καθένα τόσο με τον ιδιαίτερο  τρόπο εργασίας τους όσο και με τις υπερπροσπάθειες που καταβάλλουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πάντοτε με στυλ υψηλής κλάσης.
 
Με ενθουσιάζουν αισθητικά ενώ ανταποκρίνονται πλήρως στα εδάφη και στις συνθήκες  όπου επιλέγω να διασκεδάζω και να ξεκουράζομαι κυνηγώντας στον ελεύθερο χρόνο μου.
 
Πώς καταφέρατε να φτάσετε τον ΑΛΕΞ τόσο ψηλά, ώστε να κερδίσει το SALADINI PILASTRI ;
 
Ο Χρήστος Τζίρμπης με τον UMBERTO  D’ALESSADRIS και τον ΑΛΕΞ μαζί με το τρόπαιο SALADINI PILASTRI.   
 
Ο ΑΛΕΞ είναι ένα Αγγλικό Σέττερ, που γεννήθηκε στην Ελλάδα και βρίσκεται στην κατοχή μου από πολύ μικρή ηλικία. Σύντομα κατάφερε με το ταλέντο του να κλέψει τις εντυπώσεις και να μπει στην καρδιά μου.
 
Από νωρίς πείστηκα και πίστεψα στη μεγάλη του κλάση και τότε πήρα την απόφαση να τον οδηγήσω όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Το άστρο του έλαμψε,  όταν μετά τους αγώνες πρακτικού κυνηγίου στη χώρα μας και τις σπουδαίες του εμφανίσεις, προκρίθηκε στo Μαυροβούνιο στους τελικούς του SALADINI PILASTRI.
 
Στη συνέχεια ο ΑΛΕΞ στα χέρια πλέον του Ιταλού κυναγωγού UMBERTO D’ALESSADRIS δεν άφησε πολλά περιθώρια, ξεδίπλωσε όλες του τις αρετές και έφτασε στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης.
 

SVESTONOF
Μια επιτυχία που με γεμίζει ικανοποίηση και περηφάνια καθώς είναι μέχρι και σήμερα μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα όσον αφορά τον συγκεκριμένο θεσμό βουνού.
 
O ΑΛΕΞ κατάφερε να διακριθεί εκτός από τους αγώνες βουνού και στους αγώνες κάμπου. Πόσο δύσκολο είναι για ένα σκύλο να προσαρμόζεται από το βουνό στον κάμπο και αντίστροφα;
 
Με την επιστροφή του ΑΛΕΞ στη χώρα μας πήρα μια απόφαση από την οποία δικαιώθηκα πλήρως. Αποφάσισα να παρουσιαστεί στους αγώνες του κάμπου.
 
Ο μεγάλος ΑΛΕΞ.
 
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να κερδίσει υψηλές βαθμολογήσεις στην έρευνα κυνηγίου και τη μεγάλη έρευνα στα χέρια του κυναγωγού Παναγιώτη Κοσμά, συνεχίζοντας την καριέρα του με επιτυχία.
 
Η δυσκολία είναι πράγματι μεγάλη, καθώς απαιτείται χρόνος προσαρμογής και εξειδικευμένο πρόγραμμα προπόνησης. Παρ‘ όλα αυτά ο ΑΛΕΞ διαθέτει, εκτός των άλλων, θα έλεγα ίσως το μεγαλύτερο προσόν του, ένα κοφτερό μυαλό που του επιτρέπει να προσαρμόζεται άμεσα, να συνθέτει λύσεις και να γίνεται αποτελεσματικός σε κάθε είδους τερέν.
 
Είναι ένα ζώο πηγαίο και ταλαντούχο που αποδεικνύει ότι ο καλός και σπουδαίος σκύλος είναι μόνο… ΕΝΑΣ!
 
Μετά τον ΑΛΕΞ τι ακολουθεί ;
 
Επιδίωξή μου είναι να έχω πάντα στα χέρια μου ζώα υψηλών προδιαγραφών και μεγάλης κλάσης. Ηδη στην κατοχή μου βρίσκεται το Πόιντερ KARDAMILI’S ARHON  πρωταθλητής  πρακτικού κυνηγίου και νικητής τροπαίου μπεκάτσας και το Σέττερ ONE DREAMKOSMAS CASPER πρωταθλητής Ελλάδος έρευνας κυνηγίου και καλύτερος αγγλικός Σέττερ για το 2014-15, το Σέττερ ΖEROTOY TZIRMPI , όπου τον χρησιμοποιώ προσωπικά στο κυνήγι μπεκάτσας και πέρδικας καθώς και νεαρά ζώα εκτροφής μου που αξιολογούνται και προετοιμάζονται ώστε να αποτελέσουν τη συνέχεια..
 
 
Ποιο είναι το όραμα που έχετε για την εκτροφή σας;
Οραμά μου είναι μέσα από τα σκυλιά που πιστεύω και υποστηρίζω αλλά και μέσα από αυτά που αναδεικνύονται από την αγωνιστική κυνοφιλία να βελτιώνω συνεχώς τα αποτελέσματα της εκτροφής μου ώστε να μεγιστοποιήσω όσο το δυνατόν τον μέσο όρο προσόντων και απόδοσης αυτών που γεννιούνται ενώ ταυτόχρονα επιδιώκω να έχω τη χαρά και την τύχη να γευτώ ανάλογες επιτυχίες…
 
Ως κυνηγός τώρα, πόσο βοηθάνε οι αγώνες ώστε να δημιουργούνται καλά κυνηγόσκυλα;
Ούτως ή άλλως από τη γέννησή τους οι αγώνες επιδιώκουν αυτόν το σκοπό. Δηλαδή μέσα από το πλήθος των εξαίρετων και ποικίλων ζώων που αξιολογούνται και κρίνονται αυστηρά από γνώστες -μεταξύ των εξαίρετων- να διακρίνουμε τα ιδιαίτερα προσόντα του καθενός και να επιλέγουμε επιβήτορες ικανούς και άξιους για μια ανάλογη και καλύτερη συνέχεια.
 
Τι είναι για εσάς η αγωνιστική κυνοφιλία και πόσο δύσκολο είναι μέσα στην κρίση να συντηρεί κάποιος ένα αγωνιστικό σκυλί;
Η αγωνιστική κυνοφιλία είναι η μόνη οργανωμένη και αξιόπιστη μέθοδος για να οδηγηθεί ο πραγματικά παθιασμένος κυνόφιλος στη γνώση, που θα του δώσει την ουσιαστική ώθηση στις προσπάθειές του για τον σκύλο των ονείρων του.
 
Αυτό συμβαίνει γιατί κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών δραστηριοτήτων θα δει τη θεωρία να παίρνει σάρκα και οστά και να γίνεται πράξη.
 
Αναμφίβολα η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τη χώρα μας και κατά συνέπεια έχει περιορίσει σε έναν βαθμό τις κυνοφιλικές προσπάθειες από τους ιδιοκτήτες αγωνιστικών σκύλων.
 
Ομως, όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή χρειάζονται επιμονή, αγάπη και θυσίες… Τα σπουδαία αποτελέσματα, το πάθος και η αγάπη μας για τον καλό σκύλο, το κυνήγι και τη φύση αποτελούν ισχυρό εφαλτήριο ώστε η αγωνιστική κυνοφιλία να
καταφέρνει να πατά γερά και να προχωρά με στόχους τις επιτυχίες…
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
 
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ