Αρχική » Grid with Sidebar » Χριστουγεννιατικο στιφαδο

Χριστουγεννιατικο στιφαδο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Η συνταγή είναι μια ισπανική εκδοχή του ελληνικού στιφάδου. Τέλεια επιλογή για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

• 1 κιλό ψιλοκομμένο αγριογούρουνο
• 1/2 κιλό κάστανα ξεφλουδισμένα
• 1/2 λίτρο καλής ποιότητας κόκκινο κρασί
• 1 ποτηράκι κονιάκ
• 4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
• 2 κρεμμύδια ξεφλουδισμένα
• 2 φύλλα δάφνης
• 3 κλωναράκια θυμαριού
• 3 κλωναράκια δεντρολίβανου
• μαύρο πιπέρι
• 1 ξυλάκι κανέλα
• 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
• λαρδί C / N
• αλάτι

Εκτέλεση

• Για να σπάσουν οι ίνες του κρέατος του αγριογούρουνου και να γίνει πιο τρυφερό και γευστικό, είναι προτιμότερο να μαγειρευτεί αφού πρώτα έχει καταψυχθεί για περίπου 15 ημέρες. Το αφήνουμε να ξεπαγώσει και το μαρινάρουμε για 48 ώρες με το κρασί, το κονιάκ, το σκόρδο, το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη δάφνη, το πιπέρι, την κανέλα και τα αρωματικά βότανα. Μετά το χρόνο αυτό, στραγγίζουμε και στεγνώνουμε το κρέας.
• Κόβουμε το δεύτερο κρεμμύδι και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με λίγο λαρδί. Ρίχνουμε το αγριογούρουνο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. 
• Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας. Το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά. Αν δούμε ότι χρειάζεται περισσότερο νερό για βράσιμο, προτιμούμε να προσθέσουμε ζωμό κρέατος. Πριν σερβίρουμε, βγάζουμε το αγριογούρουνο και τα κάστανα και σουρώνουμε τη σάλτσα με μια τρυπητή κουτάλα.
• Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και επιλέξτε να συνοδεύσετε το πιάτο με τηγανητές κροκέτες πατάτας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ