Αρχική » Grid with Sidebar » Χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ η Κορακάκη

Χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ η Κορακάκη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ
 
Κορυφαία στον αγώνα του Αεροβόλου Πιστολιού Γυναικών αναδείχθηκε σήμερα (12/5) στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ η Άννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο καταρρίπτοντας το Παγκόσμιο ρεκόρ!
 
 
Σαν σε επανάληψη από το Ρίο 2016!
 
Τον άθλο του Ρίο 2016 επανέλαβε στο Fort Benning των ΗΠΑ η Άννα Κορακάκη, κατακτώντας Χρυσό και Χάλκινο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση! Το μόνο που άλλαξε ήταν το χρώμα του μεταλλίου ανά αγώνισμα. Ενώ στο Ρίο το Χρυσό ήταν στο Σπορ Πιστόλι και το Χάλκινο στο Αεροβόλο, σήμερα το Χρυσό ήταν στο Αεροβόλο και το Χάλκινο στο Σπορ (πυροβόλο προχθές 10/5).
 
Πρώτα το ρεκόρ και μετά το Μετάλλιο
 
Στον προκριματικό η Κορακάκη ήταν απλά Κορυφαία! Με σκορ 99, 98, 98, 99, 96, 97, στις έξι επί μέρους σειρές βολών συγκέντρωσε 587/600, τέσσερις βαθμούς περισσότερους από την παγκόσμια επίδοση 583/600, που είχε πετύχει φέτος (Gyor  24/2) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Olena Kostevych από την Ουκρανία. Με την κορυφαία αυτή επίδοση η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πέρασε πρώτη στον τελικό ως συνήθως.
 
Όμως στη σκοποβολή, όπως τίποτα δεν είναι τυχαίο, επίσης τίποτα δεν είναι και σίγουρο.
 
Δεύτερο μετάλλιο και μάλιστα Χρυσό!
 
Όπως στα περισσότερα αγωνίσματα, οι οκτώ καλύτερες του προκριματικού περνούν στον τελικό. Οι σκοπευτές στον τελικό ξεκινούν από μηδενική βάση και οι ανατροπές είναι συχνό φαινόμενο. Η Άννα Κορακάκη κατάφερε να παραμένει στον αγώνα μετά από κάθε σειρά, όπου η αθλήτρια με τη χειρότερη επίδοση αποχωρεί. Αλλά όχι μόνο αυτό. Επιδεικνύοντας αποθέματα ψυχραιμίας, κατάφερε βολή με τη βολή να εξασφαλίσει σχετική διαφορά που την έφερνε όλο και πιο κοντά στο βάθρο. Έτσι επικράτησε και στον τελικό όπου με 243,7 κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο.
 
Η Ελληνική σημαία και πάλι στην κορυφή!

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ